-
Bildet er tatt på Uttakleiv på yttersida av Lofoten tidligere i juli. Været var praktfullt - og skiftende; like før dette bildet ble tatt satt vi og hutret innhyllet i tung havskodde.. Lofoten byr definitivt på mange flotte overraskelser såvel naturmessig som værmessig :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-21 09:10:07
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Sigma 18-50 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeISO 100 RAW
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger492
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147434} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Vegard L.
Komposisjonsmessig og fargemessig bra, men det er for uklart. Dette trekker ned.
Mvh Vegard
Kurt S.
At været kan være utstabilt og by på overraskelser i Lofoten kan jeg skrive under på.
Synes dette ble et flott utsnitt.
Fine farger i forgrunnen. Steinene ble fint plassert og tåka i bakgrunnen gjorde seg godt.
Som tittel på dette bildet tror jeg:''Sommer ved storhavet'' kunne passet bra.
Dette er nok en typisk sommersituasjon på yttersida av Lofoten.
Nå har jeg sett på bildet på to forskjellige skjermer og kan ikke si at uskarpheten, som Vegard nevner, er veldig sjenerende.
En lett uskarphet er det kanskje og den kommer trolig av at du har brukt litt for lite USM.
Ser da har brukt stativ og da skulle det ikke være noen annen grunn til at bildet skulle få en liten uskarphet.
En annen sak: Ser du har brukt f/22 på blenderen. Nå er det mulig jeg tar feil men mener å ha lest en plass, tror det var her på foto.no, at f22, av en eller annen grunn ikke er et optimalt blendervalg for det kameraet du har. Det ville være bedre med f.eks. f18 eller 16. Mulig det jeg leste var feil og jeg kan ikke forklare det nærmere. Kunne vært interessant om noen ''eksperter'' her kunne bekrefte eller avkrefte dette.
Mvh Kurt
Avsluttet .
Flott motiv, men jeg synes også det er en tanke uskarpt. Kan godt være at blender 22 ikke er det beste, mener også at jeg har sett noe om det her.

Fine farger. Jeg tror det ikke hadde gjort noe å ta vekk en cm i bunnen.
Anne-Cathrine B.
Hei, og takk til dere alle for kommentarene! Setter pris på konstruktive innspill, og har forsøkt å rette opp det dere alle påpeker - at bildet kanskje er litt uskarpt.. Jeg har nå lagt ut en ny versjon hvor jeg har forsøkt å gjøre bildet litt skarpere (kjørt på med litt mer USM). Jeg har i tillegg fjernet litt av steinene nederst i bildet etter forslag fra AGB. Ble dette bedre? Jeg har fortsatt mye å lære når det gjelder PS, så her mottas alle innspill mht hva jeg kan gjøre med takk!

Kurt; Jeg har ikke vært klar over at f22 ikke var et godt valg for mitt kamera... dette må jeg sjekke nærmere. Takk for tipset!

AC
Avsluttet .
Jeg synes V2 ble mye bedre.
Kurt S.
Hei igjen.
Jeg la inn et spørsmål på diskusjonsiden- Fototeknikk-diverse - ang. blender 22.
En av forklaringene der, lagt inn av D. Thrane, var nok den jeg tenkte på.
V2 ble et flott bilde-:)
Mvh Kurt
Eirik H.
Biletet framstår som noko blasst. Ei enkel (og moderat) S-kurve i PS gjer susen. Komposisjonsmessig er dette fint, med interessante element i alle flater. Blå himmel og middagslys er likevel ikkje det beste.
Anne-Cathrine B.
Takk for tipset Eirik! Jeg har foreløpig ikke PS-utgave med Curves slik at jeg har ikke mulighet til å forsøke dette ..ennå. Er det andre ting (enn curves) jeg kan gjøre som gir tilnærmet samme effekt?


AC
Eirik H.
Kurveverkty finn du og i andre program som td. Paint Shop Pro. Eg meiner og PS Elements skal ha dette?
Lise Mari L.
Hei! Dette bilde likte jeg. Skyene kom godt frem. Kjenner igjen steinen da vi camperte like ved i sommer :-) Fint sted men ingen varm badeplass!!!

Mvh Lise :)
Inger-Lise S.
Hei! Du har virkelig mange flotte bilder! Det jeg falt mest for, hadde jeg allerede skrevet under ;-) Men nok å velge i her.
Dette syns jeg ble meget bra i v#2. Nydelige fargenyanser, herlig vann, ja,et fint motiv i god komposisjon. Jeg liker høydeformatet godt.Strukturen i steinene kommer fint fram:)

Inger-Lise
Eli R.
Jeg har lest at de fleste linser er skarpest 1-2 stopp ned fra høyeste tall.
En annen ting jeg har lest for landskapsbilder er at man skal fokusere ca en tredjedel inn i bildet, ikke på midten. Jeg har forstått at det er fordi det blir skarpt en tredjedel foran og to tredjedeler bak valgt fokuspunkt. Før pleide jeg å peke dit og så vri kameraet til ønsket komposisjon, men nå bruker jeg istedet nederste fokuspunkt. Jeg lurer på om det kan være årsaken til at det er uklart foran.
Så er det jo det å bruke mirror lock-up. Jeg vet ikke nok til å si om det er nødvendig på 1/15 sek, men dersom stativet ikke står godt nok plantet i sanden så er jo det en mulig kilde, at det bevegde seg da speilet gikk opp.
- Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu