Et slags forsøk.
Vaselin på linsa og direkte blitz.
Usikker.
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annet
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_147372} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Amund Blix A.
Småtøft. Hadde leppestiften vært litt penere lagt på, kunne jeg fått litt gammel Hollywood feel.
Eivind A.
Er enig med ABAa sin kommentar. Jeg fikk umiddelbart assosiasjoner til gammeldagse portretter.
S. N.
Takk for kommentarer.
Prøvde å få til en litt utflytende film noir-greie her. Det u-pene er ikke et resultat av ustødig lebestifthånd eller blåbærspising, men ser kanskje sånn ut. Og virket dermed ikke helt som jeg tenkte, skjønner jeg ;)

S
Olav L.
Herlig retrofeel.
Liker lyset over ansiktet og måten det er brent ut på. At leppene glir litt ut, gjør ikke noe. Det bidrar til å myke opp et ellers relativt hardt bilde.

O
Tove Å.
Dette var flott. Ordentlig 30-talls feeling over dette:)
Jeg liker godt buen på hatten og skyggen den lager. Og jeg synes absolutt ikke du skal gjøre noe med leppene.
Bjørnhild S.
Liker dette, jeg får følelse av at dette er en slags alv, pga ''vingene'' på høyre side. Liker måte du eksprimenterer på, det man lærer av! Stå på!

-Bjørnhild
S. N.
Takk for kommentarene,
hyggelig å høre at man ikke er helt på tur når man famler seg frem

Silje
Kristoffer L.
Få ting er så klassisk i kvinneportretter som leppestift og en fin hatt. Likedan er det med vaselintrikset, som kan gi opphav til et rikt register av soft-effekter.

Her har du en fin modell og en mørk setting, kombinert med en enslig, hard og direkte lyskilde. Blitzlyset potenserer sannsynligvis effekten av vaselinen endel, og bidrar til at bildet ikke bare softes, men også til at høylyset brer seg mer ut enn det ville gjort uten softingen.

Eksperimentet er nyttig, men kanskje blir effekten litt for kraftig her? Med en softbox eller f.eks. et hvitt lommetørkle foran blitzhodet, ville lyset blitt noe mykere, og kanskje også gitt litt mer kontur til ansiktet. Litt mindre mengde vaselin tror jeg også ville være positivt.

Men du er inne på noe her, og bildet er originalt og har en spesiell stemning. Jeg håper du fortsetter å eksperimentere med denne stilen.

Til inspirasjon: Polly Devlins praktbok ''Vogue Book of Fashion Photography''. Denne kom ut i 1979, og inneholder bilder fra ca 1920 til 1979, inndelt i tiårlige epoker. Samtlige bilder er tatt av kjente mesterfotografer. Her er hatter, eleganse og stil i en grad vi praktisk talt aldri ser lenger. Boken er neppe å få kjøpt ny nå, men jeg tipper at den kan finnes i enkelte Internett-antikvariater....

- Kristoffer
Caroline M. S.
Jeg har ingen problemer med leppestiften som flyter ut - oppfatter ikke dette som et mellomkrigs glamourbilde. Hun ser ut som hun har blitt kysset. :-) Et litt pussig og rart bilde synes jeg - fordi jeg synes det lyse feltet til høyre ser ut som et gigantisk løsøre av stoff og får meg til å tenke på en teateroppsetning av Dyrene i Hakkebakkeskogen eller noe sånt. Ja, ja - vet det er helt feil, men tanken/''bildet'' slipper ikke.
S. N.
KL - takk for råd og boktips. Skal prøve flere varianter, mykere blitz og mindre vaselin høres igrunn fornuftig ut.

CMS - hakkebakkeskogen! Nå ser jeg og definitivt ''løsøret''. Kanskje ikke helt den stemningen jeg søkte, men ''pussig og rart'' kan jeg fint leve med :D
Takk for kommentar.

Silje
Ketil K.
Synes du har få til litt Audrey Garbo - det mangler bare litt på den siste snerten og jevnheten i munn-hakeområdet og litt bedre softing i lyseste områder. Tror også jeg ville hatt med hele det andre øyet, Skyggen går jo gjennom øyet, så jeg tror du ville kunne opprettholdt det sky, tilbaketrukne med begge øynene og unngått det forstyrrende ved at øyet bare er tatt halvveis med. Personligheten forsvinner litt samtidig. Mørke områder øverst på hatten bør lysnes litt til, så konturene og forståelsen av at det faktisk er en hatt kommer noe bedre frem.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu