Ikke mas, nå kommer jeg med mat
Lundefuglene jobbet som h... med å fore sine bråkete små. Ut og fiske, for deretter å komme inn i ura og mate igjen, for på nytt å dra ut for å skaffe mat. Interessant å følge med på.

Håper ikke alle er lei av Lunde ennå, har mer :-)
Bildet inngår i albumet Runde - Fugleøya - Fra Runde på Nordvestlandet, øya med alle fuglene.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/800s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger421
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144383} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Bjørn T.

Litt uvant å se en fugl ovenfra. Noe hardt lys. Fint og skarpt. Dame med samme navn som deg som du sikkert kjenner, la nettopp ut et bilde jeg likte bedre på grunn av fargene i omgivelsene. Mvh Bjørn
Stig B.

Takker for hard og ærlig kritikk :-(. Ja, jeg kjenner vedkommende godt, godt nok til at hun ikke er tilsnakkende i kveld. Det er min kone som tok det en nydelig kveld vi var på Runde.

Bildet over er tatt i 21-22 tiden på kvelden, men lundefuglen har så stort spenn at det fremdeles virker hardt det lyset som kommer inn.

Fuglene lever i steinura, men er enig i at det finnes mer fotogene omgivelser enn dette.

Stig
Bjørn T.

Jeg drømmer om å få en tur dit!
Bjørn
Anne-Lise B.

Bra fanget, det var ikke lett å ta bilde av lundefuglen på vei til hulen sin med mat i nebbet, den var altfor raskfor meg.
Det er ikke ofte den blir sittende sånn før den flyr inn.
Litt skarpt lys på steinen bak, ellers ganske bra:-)

Mvh Anne-Lise
Kjartan T.

Morsomt at du fikk det du var ute etter. Synes jeg husker du nevnte et bilde av lunden med fisk i nebbet...

Hardt lys er nevnt, men neste gang du drar på Runde legger du vel opp tidsbruken litt mer etter sol og solnedgang. I juni mener jeg det beste er å være i ura fra kl. 21.00 til 24.00. Før den tid er det bare for å sole seg:)
Inger-Lise S.

Skarpt og fint bilde
med god positur på fuglen, fin vinkling og klare farger.

Inger-Lise
Stig B.

Takker for kommentarer igjen. Ja Kjartan, jeg ville ha et bilde med fisk i nebbet, men har ikke tatt det optimale bildet ennå. Får jobbe videre. Her er det både litt hardt lys og for høyt kamerastandpunkt og feil vinkel på fuglen lysmessig.

Ulempen lysmessig er at de i hovedsak kommer inn med fisk tidligere på dagen. På kvelden kommer de inn for å hvile. Er imidlertid helt enig med deg, lysmessig er det sen kveldstid som gjelder.

Stig
Roger V.

Hei
Er målet å få bildet av lunden med mat i nebbet må man ta bildet der de er, om det er i ura eller på mer fotogene plasser.

Skulle gjerne sett at vinkelen litt anderledes, at du på en måte hadde lavere standpunkt enn det lunden hadde, sikkert umulig i dette tilfelle etter det jeg kan se, men det er bla. det jeg skal fokusere på når jeg drar i land på lundeøya. Hardt lys, ja, men syntes du har berget deg bra, fin detaljering i fjærdrakta, bortsett fra det som er utbrendt.

Roger
Fred S.

Er lunder så salgbare da, Stig.... ?`Just kidding; et apropos til kommetaren din. Som sunnmøring i trønder-land får jeg servert alle mytene om sunnmøringer til stadighet, og har blitt temmelig hardhudet.
OK bilde, lunder har en jo etterhvert sett så mye av at det mæ være noe helt eksepsjonelt før en tar av. Den lyse bakgrunnen litt sjenerende; den stjeler litt oppmerksomhet fra lunden, som forøvrig er skarp og fin.

vh fred
Odd Tore S.

Artig dette, med fisk i nebbet.
Det ser ikke ut til å være store greiene den fanger.
Uheldigvis er bildet litt vanskelig å få tak på ved nebbet, så jeg forstår ikke helt om den har én eller flere fisk i nebbet.
Ser at andre har tatt for seg det tekniske her, så det lar jeg ligge, bortsett fra den konsekvensen jeg allerede har nevnt.
Odd Tore
Stig B.

Takker for kommentarer igjen.
RV:Neste målsetting er å få både kameravinkelen og lysvinkelen til å stemme. Må bare få bra vær først. Lykke til selv.
FS:Ikke spesielt salgbart dette nei, enig i det :-). Bodd lenge nok borte fra Sunnmøre til å ha fått med meg de fleste stereotypiene ja. Bildet var nok mer et personlig mål enn et bra bilde. Får jobbe videre.
OTS:Lyset gjør at det ikke er spesielt tydelig, men hele nebbet er fylt med mye småfisk (krill???). Skal som sagt jobbe videre med dette.

Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu