Still Young II
Den mannlige utgaven av konfirmanten.
Har brukt en solreflektor for å få litt glød i ansiktet. Føler at skjorten er pittelitt utbrent, men ikke så mye at det ødelegger bilde.
Skal bli deilig å sette av litt tid til dotten igjen. Nå er det ut i naturen og knipse villt igjen....DET ER SOMMER OG SOL :)
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EFS 17-85mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1043
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144216} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Lars-Anders M.
Ok portrett dette. Men bakgrunnen burde hvert mere uskarp. Som du nu viser bildet er man i tvil vad du vil og om du har tengt på dybdeskarpheten i det hele? Eller er det ok.
Inger-Lise S.
Fin positur på modellen, direkte og sjarmerende blikk.
Bakgrunnen kunne vært mer uskarp, slik Lars nevner, men på den annen side syns jeg den godt kan høre med i bildet. Jeg tror også du har valgt det slik.
Jeg syns nok skjorten er litt for utbrent og tar mye av inntrykket, tross guttens sjarmerende blikk og krøller;) Men det er en smakssak.

Ja,nå er det sommer:) Ha en riktig fin fotosommer!

Inger-Lise:)
Avsluttet .
Hei Anniken!

Du har fanget er fint blikk på gutten, noe som ikke alltid er så lett i den alderen. Skjorten og bakgrunnen er nevnt - skarp eller bokeh, uansett valg synes jeg du burde trukket han lenger ut fra muren. Slik det er nå synes jeg han kommer for tett opptil.

MvhJRH
Odd Tore S.
Ung kar i alvorlig antrekk, jo, det er vel slik det var.
Den unge ser ut som han trives foran deg og kameraet, bra det, ser utvungen ut med jakka over skuldra i forhold til med jakke på, tilknappet og oppstilt.
Utsnittet synes jeg er OK, kuttet hånd, men heller det en mer bukse.
Fint med mur i bakgrunnen, men her kom bakgrunnen svært nær.
Odd Tore
Bjørn H.
Fint avslappet konf. bilde Anniken.

Blikket er direkte og denne unge karen ser ut til å trives som model :)

Bakgrunnen er helt ok i mine øyne..., litt miljø er bare trivelig.

Ansiktet kunne vært hakket skarpere -

Skjorta er i grenseland, men bikker vel litt over til det utbrente (men det er til å leve med)

Armen er uheldig kappet i bånn. Der burde tommelen vært satt i beltet :))

Bjørn ;¤

Anniken S.
Hei og takk for konstruktive tilbakemeldinger.
Skjorten nevnte jeg på forhånd, så den tar jeg til meg.
Når det gjelder bakgrunnen så var den valgt med omhu. Jeg ville ha en bakgrunn som kunne ''sprite'' opp litt stemning og syntes det fungerte bra.
I mellom gutten og muren i bakgrunnen er det et lite fossefall. Vil tippe veggen er ca 3-4 meter unna.
Når det gjelder dybdeskarpheten, så er dette den største blenderåpning som var mulig på dette objektivet. Nå har jeg fått to nye som gir meg ytterligere muligheter. Flott med slike tilbakemeldinger som gir meg noe!
Steinulf L.
Ikke så mye å tilføye her. Avslappet og fornøyd konfirmant med tillit til fotografen.
Stine J.
Et fint konfirmantbilde. Konfirmanten ser avslappet ut og har et godt ansiktsuttrykk og god blikkontakt med fotografen. Skjorta nevner du selv, men jeg syns heller ikke utbrentheten er nok til å ødelegge bildet. Bakgrunnen syns jeg er fin, bortsett fra noen kvister på venstre side (høyre side av hans hode). Mangler litt skarphet i ansiktet. :-)

mvh Stine
Odd Tore S.
Jeg har sett på bildet ditt igjen etter å ha lest de andre kommentarene.
Jeg tror at muren bak oppleves som vel skarp fordi ansiktet er litt uskarpt.
Kanskje hadde enda mer kritisk fokus vært på sin plass.
Jeg har samme objektiv selv, og har i tillegg tilgang på en 20D som også har dette objektivet. Det er ikke like lett hver gang å få nøyaktig fokus, selv om bare midtre fokuspunkt brukes. I tillegg er fokus temperaturavhengig, slik at avstandsskalaen kan være villedende. I -20 oC lå skarp fokus på ca. 50 m avstand langt forbi uendelig og inne i IR-området.
Odd Tore
Fred S.
'young'' , i alle fall; litt sært å snakke om ''still'' i forhold til en fjortis. Sånne som meg, derimot.... : Jeg ble seksti for en stund siden, men føler meg ''still young''. ( vel, en sjelden gang, i alle fall)
Du har sikkert nytte av alle de ''rare'' situasjonene du har arrangert med de sprø venninnene dine når du får konfirmasjons-oppdrag. Samtidig må du vel sørge for en viss verdighet, men jeg ser at du tackler det også: trygt og rimelig tradisjonelt dette, med jakke over skuldra og et sjarrmerende skeivt og litt sjenert smil. Bakgrunnen du har valgt fungerer fint.

vh fred
Kristoffer L.
Dette er et tradisjonelt konfirmantbilde som det er fint å ha for å sende rundt til slekta. ;-)

Flott kontakt med modellen er et pluss for bildet.

Det mest negative ved bildet synes jeg er utbrenthet og store høylysområder. Skjorta er nevnt, men en kan også se det i ansiktet og på hånden/fingrene. Det tyder på at bildet er overeksponert, eller har fått for mye highlights under bildebehandlingen. Imidlertid kan mye reddes via fikling med ''highlight/midtone/shadow'' (her snakker jeg PaintShop Pro - vet ikke om denne funksjonen finnes i PS?), og/eller kombinasjonen levels/curves. Jeg prøvde, og det viste seg at masse detaljer kan hentes tilbake både fra skjorta/slipset og de andre stedene jeg nevnte. ;-)

- Kristoffer

PS. Har forresten prøvd meg som konfirmasjonsfotograf i år jeg også, for første gang: bilde nr. 180572 og bilde nr. 181341.

Anniken S.
Hei og takk for flere tilbakemeldinger. De irettesettelsene jeg får tar jeg til meg og lærer til neste gang. Syntes faktisk det er litt vanskelig med slike kombinasjoner, altså med helt hvite og sorte plagg. Sliter med noe av det samme problemet på bunadskledde mennesker. Blusen blir utbrent, men det på bekostning av at det flotte mønsteret i bunaden syntes godt.
Fred, lite ante jeg om at du hadde passert en slik gylden alder. Du har i allefall en sprudlende barnslighet i deg hva angår fotografering som jeg setter pris på og ser opp til. Voksen? Når blir man det? PS! Betalende medlem nå?
KL, enig...... tror jeg velger å justere til neste anledning. Tror ikke det er så mye å redde inn her. Ansiktet føler jeg forøvrig er ok eksponert... Konfirmanten din var veldig tøff!
Kristoffer L.
Takk for den tilbakemeldingen!

Når det gjelder problemet du har med f.eks. bunad og skjorte, har det både en forklaring og løsninger. Her sakser jeg fra en annen kommentar jeg skrev for et par dager siden, under et annet bilde:

''However, under these light conditions, the light meter is easily fooled. It is calibrated too measure everything as if it was 18% gray. Light areas will be measured as if they were darker (underexposed), and dark areas will be measured if they were lighter (overexposed). Therefore, one should always bracket such exposures, one f-stop more, and one f-stop less. Just to be sure. An alternative rule would be to override by always overexposing light pictures by e.g., +1 f-stop, and underexposing dark pictures by e.g., -1 f-stop. Gathering bracketing experience is your best guide to better exposure.

In this case, seeing the rather dark motif, the light meter has assumed that it should be more gray, and instructed the camera to opened up the aperture to accomplish this.''

Sagt med andre ord: Hvis lysmåleren måler en mørk bunad, vil den prøve å gjøre den grå, ved å åpne opp blenderen (eller forlenge lukkertiden). Resultatet blir mørk grå bunad og utbrent skjorte. Motsatt: Hvis lysmåleren måler en hvit skjorte, vil den prøve å gjøre den grå. Dermed blir bunanden alt for svart, og du mister detaljer i skyggene.

I tillegg til ''bracketing'' er det en annen og vel så god metode å måle lyset selektivt. Hvis kameraet ditt har spotmåling, kan du måle lyset på f.eks. huden i ansiktet (f.eks. ved å plassere spoten slik at målingen tar et parti med 2/3 hud i lys og 1/3 hud i skygge. Så låser du målingen med AE-lock, rekomponerer bildet og eksponerer. Hvis kameraet mangler spotmåling, kan du evt. gå inntil modellen og måle et tilsvarende hudparti, låse, gå tilbake og ta bildet. Når jeg tar slike bilder, er det som regel spotmetoden jeg benytter.

Aller best er det sannsynligvis å bruke en løs lysmåler som kan måle innfallende lys. Denne tar bare hensyn til lyset, og ikke refleksjon fra klær, lyse/mørke toner osv. Jeg har en slik som jeg bruker i blant under slike forhold, med meget godt resultat.

Antallet bilder her på dotten hvor akkurat dette problemet viser seg, er meget stort. Med digitalkameraer blir det enda vanskeligere, fordi brikkens dynamikk er dårligere i det lyse toneområdet enn film er. Etter min mening skal høylys kun være prikken over i-en i et bilde, og bare i små områder. Ergo pleier jeg alltid å måle etter en kombinasjon av høylys, kombinert med litt mellomtoner, for å få disse riktig gjengitt.

Jeg tror også at mange faller for fristelsen til å dra for hardt i spakene for høylys og skygge i Levels, med det resultatet at hølysene ''gror'' seg store, og inn i mellomtonepartier.

Vel, dette var noen tips og ideer. ;-)

- Kristoffer
Odd Eirik S.
Synes dette var meget bra, lyse partier til tross. Denne kombinasjonen av mørke/lyse partier er noe av det vanskeligste å håndtere i sollys. En hvit skjorte er jo gjerne hvit og gjerne uten særlig mønster.
Bakrgunnen bevist eller ikke, synes jeg ble litt rotete. Steinmuren er OK, men det blir litt for mange nakne greiner som stikker ut og noen gresstuster nede i høyre kanten.
Du har god kontakt med konfirmanten og formidler det meget bra. Det er det de fleste vil fokusere på og som for meg i et slikt bilde blir det viktigste.
Kul type og ser svært så verdensvant ut der han står med jakken henslengt over skuldren.

mvh
OddES
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu