I Lundefuglens rike
En sen sommerkveld i vakkert solnedgangslys skuer en Lundefugl ut over sitt karrige og bratte rike, mens kompisene ligger på alle steiner i nærheten for å få de siste strålene.
Bildet inngår i albumet Runde - Fugleøya - Fra Runde på Nordvestlandet, øya med alle fuglene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-06-23 11:11:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-06-23 11:14:56
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-06-23 11:21:17
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 28-90 /f4-5.6 II
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeDigital raw iso 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger489
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144044} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Vegard L.
Flott komposisjon. Kunne tenkt meg å se hodet av fuglen, ellers flott.
Mvh Vegard
Steinulf L.
Flott lys og fin dybde. Skulle gjerne sett hode og nebb, ja.
Olav E.
Skulle gjerne sett hode og nebb,ja. Kansje lit meir kontrast? Fin komp. Fint bilde.

Mvh Olav
Roger V.
Bortsett fra det de andre påpeker ang nebb og hode som gjerne skulle vært vist, var dette og et anderledes, og luftig lundebilde. Fint å for en gang skyld få se noe av omgivelsene på denne øya Runde.
Roger V.
Bortsett fra det de andre påpeker ang nebb og hode som gjerne skulle vært vist, var dette og et anderledes, og luftig lundebilde. Fint å for en gang skyld få se noe av omgivelsene på denne øya Runde.
Lars Erik N.
Flott komposisjon. Hode/nebb er nevnt, men liker også at den sitter å kikker ut over Runde. Vanskelig med både skygge og sol. Solpartiet mangler litt kontrast i mine øyne.

Mvh
Lars
Kjartan T.
Hei Stig, og takk for sist! Det var en flott kveld i lundeura. To litt mer uvanlige bilder av lunden du velger å legge ut her ser jeg, og bra er det. Helt fint at fuglen kikker over sitt vakre rike, men folk flest vil nok savne å få se nebbet, og kanskje også vingene som reiser seg, på fuglen.

Jeg får også en følelse av at dette kanskje blir litt skeivt? Men det kan være at landskapet virkelig så slik ut, og at jeg valgte å se det på en litt annen måte der jeg sto på skrå mellom steiner og gress. Pent lys !!!
Inger-Lise S.
Et godt bilde,syns jeg.Savner ørlite skarphet og kontrast, men savner ikke nebb og resten av hodet...Fuglen er skarp og fin, naturen vakker.

Inger-Lise
Avsluttet .
Man skal ikke ha høydeskrekk når man ferdes i slike trakter. Det er bra levert synes jeg, all den tid det ulente terrenget der oppe.

Hmmmm.....blir ikke fortrolig med den fjellhylla rett bak nærmeste fugl. Ett eller annet som ikke stemmer med den bakrunnen på fuglen. At det er typisk miljø for denne fuglen er jo ikke til å ta feil av, men det er nå engang slik at jeg så det annerledes denne gang.

Men jeg liker selvsagt høyden og måten det er lagt opp til med perspektivet fra fuglens plassering i forhold til hav og fjerntliggende landskaper. Setter en virkelig god pekepinn på rikets utstrekning.

Svenn
Odd Tore S.
Typisk luftig og vel så det, synes at dette gir et godt innblikk i miljøet der lundene holder til.
Jeg skulle ønsket at fuglen hadde valgt å sitte på den steinryggen som er rett bak, nå mister jeg litt proporsjonene her, selv om lundene lenger ned på ryggen gir et visst inntrykk.
Ikke så enkelt med blandingen av sol og skygge, men her kom du i mål.
Men jeg har inntrykk av at bildet er rettet opp etter toppen på en fjellrygg i bakgrunnen heller enn etter horisont/vater. Det har gjerne litt med brennvidde og ønske om å få med lundene nedover og samtidig bakgrunnen å gjøre.
Odd Tore
Stig B.
Takker for mange og fine kommentarer. Bildet er fra en kveld som er sjelden her på nordvestlandet, i hvertfall i år :-)

Ville her få fram den naturen lundene ferdes i, kjempebratt og fullt av stein. Seint på kvelden, etter 2200, forsvinner solen og da kommer det peneste lyset.

Jeg ser klart at bildet har forbedringspotensiale, får prøve neste gang jeg er så heldig med været.

For meg fungerer dotten ypperlig her, ved å gi meg korrektiver som kan forhåpentligvis endre opp i bedre bilder neste gang.

Stig
Odd Tore S.
Jeg synes nesten at du allerede har forbedret deg, v3 ga et annerledes, men minst like godt inntrykk av selve ura og ''befolkningen'' der.
Odd Tore
Avsluttet .
Hei igjen

Både v2 og v3 er jo helt topp bilder. Ikke at v1 er noe dårlig bilde, men jeg ser du har tatt kommentarene alvorlig. Virl\kelig et knippe med herlige bilder fra ura.

Likte spesiellt bildet med Kjartan i posisjon og med lundefugl mellom dere. Meget bra levert .

Svenn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu