Gammelskog etter regnvær
Mens vi ventet i grålysningen på tiur etter en meget regnvåt natt viste gammelskogen seg fra en side som fascinerte meg. Små diamanter i det gamle skjegget var som et eventyr å se på.
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/8s
  • FilmtypeDigital raw iso 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger409
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142229} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Steinulf L.

Svært vakkert. kunne kanskje tenkt meg å se hele skjegget til høyre. Nydelig bokeh.
Ann F.

Hele skjegget føler ikke jeg noe behov for, muligens kanskje hele midtre skjegg siden såpass lite mangler, men den uskarpe greina og skjegget som går vertikalt i venstre del av bildet skulle jeg gjerne vært foruten, også noen lyse reflekser her og der.
Den lille tuppen av en gren som stikker inn helt nede i h. hjørne er bra.
Bildet virker en del for lyst på min skjerm. Behagelige farger i bakgrunnen.
Mvh Ann
Odd Tore S.

Skjegglav gjør seg godt mot uskarp bakgrunn, og gjerne med dråper i skjegget.
Som med annet skjegg kan det være vanskelig å finne ut hvor det bør kuttes og lukes. Mitt forslag vil være å ta med hele midtskjegget, det blir bare ørlite mer bilde i underkant. Jeg tror også at jeg ville ryddet vekk (på forhånd) det skjegget som er for nær til å være i fokus. Selv om det har glimt, forstyrrer det blandingen av skarpt lav og det fine geometriske mønstret av smågreiner. Og den store uskarpe refleksen i øvre høyre hjørne synes jeg også at forstyrrer i det som i utgangspunktet er et vakkert og rolig utsnitt av skogen.
Odd Tore
Finn W.

Fint skjegg med reflekser. Som A.F. sier, kunne det nok vært en aning mørkere og så er det noen reflekser som ikke hører til skjegget.Bakgrunnen er dus og fin,synes ikke grenen gjør så mye, jeg liker bildet.

Mvh Finn.
Thomas B.

Fint stemningsbilde dette.

Jeg vet ikke helt om jeg ville valgt et kvadratisk utsnitt. Ville nok heller gått for et stående bilde der jeg hadde hatt med hele det skjegget til høyre. Der er også noen reflekser som er litt forstyrrende. Ville kanskje ha klonet vekk dem..

Mvh
Thomas
Inger-Lise S.

Ja,dette var vakkert. God skarphet og behagelig bakgrunn. Dyktig presentert.

Inger-Lise
Avsluttet .

Heisann Stig

Herlig bilde med fine detaljer i regnvåt skog.

Så også at du hadde noen herlige bilder i ''Naturfototografen'', grattis !

Svenn
Stig B.

Takk for fine kommentarer. Ser at det kan være rom for ulike utsnitt her, men tror jeg lar det stå som det gjør :-). Det er sjelden jeg redigerer naturen, dvs fjerner ting, så det gjorde jeg ikke her heller.

Likte så godt kombinasjonen av gammelskog og regndråper. Bra det falt i smak hos dere, selv om komposisjonen er omdiskutert. Jeg har mye å gå på der.

SD; takk for skryt av bildene i naturfotografen. Kjekt å se egne bilder på trykk.

Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu