Bildet inngår i albumet Diverse macrobilder. -
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Sigma EX 150mm F2.8 APO Macro DG HSM
  • Brennvidde210mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeIso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger653
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_142093} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Finn W.

Samme her som forige bilde,vellykket med bra komp og bakgrunn.
Den ser ut som den har kommet rett fra et sagbruk:-)

Mvh Finn.
Torbjørn K.

Bra komposisjon og bra inntrykk av bevegelse. Flotte fargekombinasjoner, men lyset og det gule er kanskje litt hardt og utbrendt? Veldig bra skarphet og fokusplan! Veldig flott detalj at insektet nettop har vært å sagd ved...

Torbjørn
Jan O Ø.

Hei. Her ser vi tydelig hvordan spredningen av blomsterstøv foregår. Fine farger, fin bakgrunn. Kanskje litt hardt lys.
Mvh Jan O.
Ole Walter S.

Hei, et teknisk bra bilde, skarpt og fint, bevegelsen er frosset, men man ser allikevel at insektet er i bevegelse. Hvor lenge måtte du vente for å få akkurat dette treffet? Har du tatt bildet på høylys dag? Lyset på blomstene virker litt ''hardt''. Utrolig inspirerende, dette må prøves ut.

mvh/Ole Walter Sundlo
Ole Magnus M.

Flott, du treffer bra med dybdeskarpheten som på tross av f/11 ikke er allverdens tatt brennvidden du oppgir i betraktning. Det er godt jobba å fange en av disse typene såppass ''in flight'' for tempoet er ofte høyt og viljen til å ''holde posisjonen'' så man får fokusert riktig er definitivt ikkeeksisterende. Kroppen er kanskje litt vel ute av fokus, men å ''fange'' en slik fyr i lufta gjør det lett å tilgi.

Blitslyset gir en bittelitt mer tydelig refleks i kroppen og hodet enn hva som kanskje ideelt sett er ønskelig, men bare marginalt, for all del. Vet du hvilken av blitsene som lager de refleksene, er det ringblits eller er det en vanlig montert i stativfestet?

Bakgrunnen skal du også ha for, fint at det ikke går i svart. Bruker du noe ekstra belysning for bakgrunnens del eller? Har sett/lest at noen retter blits nr. 3 mot bakgrunnen for å tillate mindre blender, men jeg har tilgode å identifisere et bilde hvor denne teknikken er brukt.
Frode A.

Takker for kommentarer :)

Det blitzoppsettet jeg som oftest kjører nå er:

Ringblitz på objektivet. Ved bruk på MP-E 65mm kjøres denne mer som hovedlys enn ved bruk på 150/2.8 (m/konv).

En Canon 420EX festet på stativfestet til objektivet. Bruker en LumiQuest Midi Bouncer på den. Kjører denne på venstre side av objektivet.

En Sigma 500 DG Super på macrobrakett slik at blitzen kommer ovenfra litt på skrå inn fra høyre side. Denne kan jeg strekke et godt stykke foran objektivet og kan dermed belyse bakgrunnen, få baklys osv. med den. På den bruker jeg en LumiQuest Ultra Soft for å få et mykt fint lys.

Det er som regel ringblitzen som lager de verste refleksene, derfor prøver jeg som regel å kjøre ned den med en blender eller så, for heller å hente det inn igjen med slavene.

Etpar andre bilder hvor jeg har brukt slaver for å belyse bakgrunnen: bilde nr. 138189 bilde nr. 119154

Mvh: Frode
Ole Magnus M.

Jeg er veldig imponert over hvordan dette blitsopplegget fungerer egentlig, da jeg hørte om det så tenkte jeg at det kanskje kunne preges av ''jo flere kokker jo mere søl'', med skygger i alle kanter som på en fotballbane og svært lett for å brenne ut et eller annet på grunn av uregjerlige elementer i blitsoppsettet. Imidlertid ser det svært nyttig ut, og resultatene du viser er svært gode. Refleksene fra ringblitsen er ikke så greie å gjøre mye med, regner med at du har forsøkt polariseringsfilter (... jeg syns for min del det bidrar ytterligere til å forverre manuellfokusering, og det er ikke så heldig)

Jeg er litt nysgjerrig på en ting, hvordan fungerer egentlig ringblits på den 150/2.8en? Har ikke den ganske stor filterdiameter (72 eller noe sånt?), kan du bruke ringblits uten vinjettering?
Frode A.

Blitzene kjører i E-TTL og jeg kan over/undereksponere både ringblitzen (som er Master) og slavene. Sigmaen kan i tillegg stilles på selve blitzen så det er mange muligheter.
Polafilter på objektivet har jeg ikke prøvd og tror som du sier det blir vanskelig å jobbe med, men jeg skal få til en anordning slik at jeg kan polarisere blitzene. Har planer om salamander og frosk/paddebilder i løpet av sommeren, men der må jeg ordne polarisering først slik at bildene ikke blir ødelagt av masse reflekser. Har sett eksempler på dette og det så veldig spennende ut.

For å bruke ringblitzen på 150/2.8 må man ha en ring som man skrur i filtergjengene på objektivet. Koster noen hundrelapper, husker ikke eksakt pris akkurat nå.
Lurte selv fælt på om det skulle bli vignettering, men svaret er nei :)

Når det gjelder skygger så fyller lyskildene skyggene til hverandre, det er bare å sette det opp slik man vil at ting skal skyggelegges eller ikke skyggelegges.
Yngve H.

Hei Frode

Bra dette her, god komp og dybdeskarphet, fin bevegelses-uskarphet.
Fortsatt fornøyd med braketten?

Yngve
Stine J.

Skikkelig støvspreder det der. :-) Flott macro med god skarphet. Fin følelse av bevegelse.

mvh Stine
Frode A.

Braketten funker flott den Yngve :)
Det er flere muligheter med den enn jeg nok noen gang vil få behov for, men det er jo veldig kjekt å kunne sette opp lyset akkurat som man vil :)

Takk igjen for godt arbeid!

Mvh: Frode
Inger-Lise S.

Meget bra macro, som vanlig fra deg:)

Inger-Lise
Avsluttet .

Interessant å lese om blitsopplegget ditt. Å fotografere insekter i bevegelse er alltid en utfordring, syns du har lykkes bra her.

Inge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu