revidert stein
Bildet inngår i albumet Landscapes - Nature - the way I see it
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-28 22:11:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-05-28 23:34:12
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-05-28 23:46:18
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger715
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140740} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
ingebjørg fyrileiv g.
Fint bilde, men jeg vet ikke hva jeg skal konsentrere meg om; steinen i forgrunnen, eller fjellene bak... Fine skyer med en viss dragningskfaft nedover, mot fjellene. Steinen er med på å skape helhet i bildet, men det hadde kasnkje vært bra uten den også. Hvis du hadde hatt den i siden, med et annet utsnitt, tror jeg at bildet hadde blitt mer spennende.

mvh ingebjørg
Eirik H.
Det meste er ''riktig'' her, men det er eitt eller anna som ikkje stemmer med den steinen. I gråskala ser det betre ut, men då mistar du dei nydelege fargetonene i bakgrunnen og himmelen. Slik eg ser det er steinen eit element for å leie blikket ut mot havet. Nederste 1/5-del av biletet er då for lys. Eg trur stemninga og bodskapen i biletet blir meir tydleg om du du skapar ein tydlegare samanheng mellom forgrunn og bakgrunn. Slik det er no ser eg to bilete, ikkje eitt. Eg trur det berre er relativt små justeringar som skal til.
André M.
Takker for svært nyttig kritikk. Utsnittet kan jeg ikke gjøre så mye mer med nå, Ingebjørg :-(. Men jeg skal nok oppsøke steinen flere ganger :-)

Har prøvd å skru litt på lys og farger i versjon 2, Eirik.
Eirik H.
Hmm, eg ser at eg drog for hardt i spakane på den versjonen eg sendte deg André. Kontrasten på toppen av steinen og langs øvre sida er for hard. Men det illustrerer iallfall poenget mitt. Fint motiv du har her iallfall :)
André M.
Ja, jeg satt akkurat og redigerte på bildet mitt etter ditt forslag kom over. Legger den inn som v4, og akkurat som du påpeker, har jeg forsøkt å beholde litt av de lyse i lav/mose på steinen. Takk for at du tok deg tid, Eirik. Sparring driver oss framover :-). Og motivet er Godøya, sett fra Gamlems-veten i Søvik (Sunnmøre).
Eirik H.
v4 er betre. No blir det klarare samanheng mellom forgunn og bakgrunn. Sunnmøre er vakkert.
stian w.
v4 er knallfin! For en utsikt!
For min del kunne du godt beskjært litt nede,
det er i himmeln det skjer, herlig lys!
Johan K.
V4 ble meget bra. Morsomt hvordan slike små forandringer forbedrer bildet. V1 ble jeg stoppet det litt opp med steinen i forgrunn, og jeg ble sittende å se på den. Lettere å rive seg løs fra den i siste versjon.

Flott utsikt, og fin dramatikk på himmelen. Likte dette godt

Johan
André M.
Takker, Stian og Johan. Ja, for meg er dette kjernen i Bildekritikken: Få eller gi konstruktive innspill, - som så prøves ut, slik at bildet løfter seg noen hakk.

Det er DETTE som har bidratt til at jeg føler at jeg drives framover som bildemaker. Så, med et selvbilde som i utgangspunktet er på størrelse med Canada, er jeg allikevel full av ydmykhet overfor dette faktum ;-)).
Marius F.
Flott og til dels dramatisk bilde, spesielt i øvre del. Forgrunnen er kanskje en liten smule tung. Av versjonene synes jeg #4 fungerer best, så #3, #2 og til slutt #1. Utsikten ser fantastisk ut.

Mvh, MF
Johan K.
Ser en liten skrivefeil i kommentaren min over :) Men du skjønte nok hva jeg skulle fram til. I V1 blir det vanskelig å rive seg løs fra steinen i forgrunn, mens i v4 løsrives blikket mer og ledes innover i bildet.

Måtte bare klargjøre det :)

Johan
Nina S.
Mektig og flott. Enig at nedtoningen av steinen gjorde en stor forskjell. Blikket dras lettere innover i bildet.
Mvh Nina
Bjørn H.
Halloen Andre

V4 er i utgangspunktet best. Men hvis du ser rundt steinen, gror noen mørke partier helt igjen .. I V1 gjør det ikke det.

Men jeg holder på V4 for det. I V3 syns jeg himmelen blir litt tung, jaffal i dag :)

Stram og fin komposisjon, liker mindstillingen.

Vakker natur dette, bedre en nordmarka:))

Bjørn ;¤



Arne S.
Landskapsbilde på høyt nivå. Enkle (men dog så vanskelige) virkemidler er omskapt til et svært severdig bilde. Holder en knapp på firer'n.
Hans Jacob H.
Her var det mange lærerike kommentarer, og et godt bilde blir enda bedre.
Flotte og duse farger. Den store steinen ligger der som en slags gjentakelse eller speilbilde av himmelen.
Thorfinn B.
Landkapsbilde med dramatikk og ro...! Enestående sug i bildet. V4 best (og meget bra).
Ketil K.
Nydelig landskap. Liker bakgrunnen og himmelen best. Synes stenen i forgrunnen blir for dominerende, og, selv om dens form gir dybde i bildet. Terrenget rundt stenen er litt mørk, så detaljering mistes, men stående format på fdno gir jo ikke spesielt gode muligheter til å vise bilder som dette som trenger større format. V#3 gir best horisont, mens resten av bildet da ble noe mørkt. Farge/toneavstemningen i bildet er bra.
Inger-Lise S.
Et virkelig flott motiv, dyktig presentert. Jeg liker veldig godt komposisjonen du har valgt. Flere versjoner, alle fine.. Ok, jeg går for v#4.

Inger-Lise:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu