Bildet inngår i albumet Romsdal -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1727
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_140229} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (48)
Ketil K.
Her var det en som hadde beseiret naturkreftene - og det lyser jo ut av hele holdningen og uttrykket. Samtidig får jeg litt svimmehetsfølelse, ser jo ikke helt ufarlig ut å stå der han gjør. Fin opptaksvinkel og komposisjon. At personen oppleves svart, delvis som silhuett i kroppen mot lysere bakgrunn synes jeg forsterker virkningen. Bakgrunnen ellers (himmelen og skyene) kunne muligens vært eksponert mørkere med større kontrast, men den står seg også bra mot den lyse skikkelsen.
Arne S.
Takk for fin kommentar, Ketil! Bagrunnen er skyer. Det skiftet fra tett tåke til klart vær på sekunder. Dette bidro til en helt spesiell stemning og spenning. Nede til høyre ser du tydelig at skyene driver forbi. Dette er årsaken til den diffuse bakgrunnen, og er veldig beskrivende for opplevelsen der og da.

Bakgrunnen MÅ være slik serru!

:)
Avsluttet .
spennende, rå vinkel.

behagelige farger

Ø
Frank H.
bra (som vanlig) kunne ha vært litt mørker på genseren. ser litt skrift der, men det er pirk
Marit E.
Her var det ikke mye Fjällreven, gitt! Jeg mener, det var godt at tindebestigeren er kledd i svart. Det formerlig oser manndom, testoteron og adrenalin av dette bildet.

God komposisjon, der jeg virkelig kjenner suget i magan. Fint også med skyene som farer forbi.
Likte dette!

Marit
Ketil K.
Jeg mente å skrive den ''mørke'' skikkelsen. Arne: Da har du sikkert prøvet deg frem med hva som passer av kontrast. Enig i at tåken i dalen må være der som den er, det jeg snakker om er det delvis utbrente skydekket mot himmelen over horisonten. Men hvis det mørknes ned kan bilde på den annen side fort virke unaturlig, lyset bli ujevnt og spenningen fortape seg. Det funker slik det er presentert nå.
Avsluttet .
Er det Rocky Balboa fra 80-talls-B-filmslageren Rocky IV...må være det...hehe! Veldig bra perspektiv og usedvanlig lettfordøyelig motiv til å komme fra din hånd. Det er ment som et kompliment.
Knut S.
Etter min mening et fabelaktig bilde! Er fascinert av hvordan villskapen i landskapet gjenspeiles i håret og ansiktsutrykket hans.
Skikkelig drama! Bra gjort!

Hilsen Knut
Arne S.
Hehe, så sant, Tommy! Godt å ''rocke'' litt inn imellom!

Frank: Jeg ser ikke antydning til skrift på min skjerm. Motivet er nok ømfintlig med hensyn til skjermkalibrering på grunn av den lyse bakgrunnen. Tror skjermen min er riktig kalibrert for tiden.

Ketil: Jeg ser hva du ser. Det lyse partiet opp til venstre forårsakes av det sterke sollyset som reflekteres i skyene. Det var nærmes umulig å hindre at det ble utbrent. Men som sagt, på sett og vis synes jeg det lyse partiet er beskrivende for opplevelsen. (Uten at jeg derved argumenterer for utbrenthet :)

Marit: Ja, det er godt for en mann å være Mann - av og til!

Du ser det, Knut!

:)
André M.
Tøff setting og macho positur. Utbrentheten i skyen oppe i venstre del synes jeg ikke noe om. Enig med Ketil i det. En svak innkloning av en mørkere RAW-konvertering i det øvre partiet ville blitt bedre (akkurat så mye demping at teksturen i skyene kom til syne). Kan fort bli unaturlig, Ketil?, Javel. Men ikke fra unge Strømmes hånd: Tror han hadde fiksa DET, serru. Og jeg forstår at den utbtente himmelen er bevisst, men vi trenger ikke nødvendigvis være enig i at det er det beste ;-))
Eirik H.
Biletet er neppe utbrent. Eksponeringa er vel ganske bra for eit så vanskeleg motiv. Masse glede og energi kjem ut av biletet, så då er det bra.
Arne S.
Takker!

Hard negl du, Andre! :-)

Jeg kjøper selvsagt synspunktene. Under normale omstendigheter hadde jeg fikset skyene der bak (økt kontrasten litt). Men skyene som kom drivende forbi gjorde at lyset ble reflektert på en helt spesiell måte. Har vært innom varianten din, Andre, men valgte likevel denne. Ikke lett den der..

`) --
André M.
Bildet er ikke utbrent. Fyren på fjellet er langt fra utbrent. Himmelen oppe i venstre hjørne har fargeverdi 255/255/255 = utbrent.

Men bildet har fortsatt kvaliteter utover det utbrente.
André M.
Du kom i mellom, Arne. Gir meg nå ;-))
Arne S.
.. ikke så hard likevel :-)
Øyvind A.
Masse glede og livsutfoldelse her. Bildet er absolutt severdig, men mangler det lille ekstra som ofte kjennetegner dine bilder. Litt mer overfladisk enn vanlig, på en måte.
Ø.
Rune H.
Bra trøkk i bildet!
Ansiktsutrykket er viktig - og kommer godt fram her, både via svart bekledning, samt at skyene demper for skarpe fjellformasjoner, slik at personen kommer tydeligere frem!
Massivt, samtidig så kommer du nær personen!
Rune :)
Frank W. G.
Et bilde tegnet med fin Strømme-penn.
Merker meg også den utbrente skyen oppe til venstre. Jo, den tar litt oppmerksomhet, men ikke mer enn at det går gjennom sensuren. Ellers et bidrag som oser av struttende energi og fulladede batterier. Bra så det holder i massevis. Kunne gjerne vært brukt i en energi-drikk-reklame.

Frank
Bjørn H.
Masse power og kraft i dette !

Det ser virkelig ut som han får kick av å stå på tuppen der, godt vi er forskjellige.

Det lyse partiet det snakkes som plager meg absolutt ikke.

Savner kanksje en solo flaske eller en kvikklunch i den ene hånda.

Bildet er dødsbra :))

Bjørn ;¤

Hans Jacob H.
Yeeeeaah !!!!
Bra naturbilde som strutter av energi og glede. Synes midtstillingen fungerer flott her. Spennende og dramatisk bakgrunn og bra dybde.
Artig med den sortkledde macho-figuren på toppen, og ikke de sedvanlige termosdrikkende turgåerne i rød anorakk!
Kristoffer L.
Flott, macho bilde. Praktfulle omgivelser, og veldig fin vinkel. God karma!

- Kristoffer
Oddvar T.
Det er noe med stemningen hos fyren som for meg ikke harmonerer med omgivelsene. Jeg selv, og de aller fleste jeg har vært sammen med i slike situasjoner, blir stille og ettertenksomme. Praten stilner, man gripes av naturens skjønnhet. For meg fremstår denne fyren som ikke helt til stede i sine omgivelser, og mentalt antagelig allerede på veg tilbake til sitt urbane liv etter å ha utført en fysisk prestasjon.
Arne S.
Takk så mye!

Oddvar: Mennesker er forskjellige, og ikke minst - en handling (en tur eller et livsløp) er inndelt i faser. Det kan ha vært mange stille stunder før og etter denne handlingen. Kan ikke øyeblikkets krysning av kraft, glede og måloppnåelse eksplodere i et mentalt møte mellom det indre og ytre landskap? For eksempel ;-)

Jeg merker meg - med et hederlig unntak - at damene glimrer med sitt fravær på kommentarlisten. Hva kan det komme av?

Er urmannen (bildets fortelling) politisk ukorrekt, intellektuelt lavpannet, eller rett og slett blottet for visuelt spillbare strenger.

-)

Asbjørn M.
Macho mann og storslått natur.
Den primitive posituren og uttrykket til mannen gjer dette til noe mer enn bilde
av en turgåer.
Vet ikke hvorfor, men jeg får assosiasjoner til filmen Rob Roy når jeg ser dette bildet. Stilig.

mvh Asbjørn
Fred S.
Min historie på dotten så langt tilsier vel at dette med utbrente skyer er meg revnende likegyldig; men det er jo hyggelig at AM faktisk kan bevise at også du kan gjøre slike ''kardinalfeil''. Mer interessant for meg er dette med å stå på en fjelltopp som har krevd en del slit, og derfor føle en enorm tilfredsstillelse. Så jeg spør meg; er dette en spontan reaksjon, eller en positur inntatt til ære for fotografen ? Er mest tilbøyelig til å tro det siste; uten at det gjør bildet hverken bedre eller dårligere. Men selv er jeg ikke sånn uten videre imponert over denne macho-posituren; har mer sans for de innvendingene Oddvar Tveito kommer med, utifra egne erfaringer: Når jeg , den tida jeg tilbrakte noen dager i Åndalsnes hver sommer, stod på toppen av Bispen eller Trollryggen (sistnevnte bakfra, selvsagt...) følte jeg nok et snev av urbrølet inni meg, men lot det bli med det. Den sterkeste følelsen var nok en slags ''andektighet'' over å stå midt i en slik natur.
Så bonusen for meg her er fjellfølelsen bildet gir meg, men bildet stiller i gruppe med en rekke andre som har gitt meg det samme, og er vel egentlig ikke SÅ spennende utover det. Det jeg er mest nysgjerrig på er egentlig hvor det er tatt; ser ingen kjente profiler bakenfor.

vh fred
Arne S.
Bispen til venstre for hodet, Kongen og Dronninga til høyre. Du har vel ikke sett NED på disse fjellene før. Da hadde kanskje også Fred brummet litt ;-)

Seriøst; takk for fint innspill! Slike reaksjoner - primalbrøl - kan oppstå når flere gale mannfolk er sammen på tur. Det handler om innlevelse, humor og .. ikke så rent lite galskap. Slike handlinger oppstår når man er sammen med likesinnede, sjelden alene. Det er primitiv, men sosial adferd.

Så situasjonen er ekte nok, med eller uten kamera. Jeg vil ellers presisere at 99, 99 prosent at tiden på fjellet foregår i øredøvende stillhet.

-)







Line Kristin W.
Vilt, mektig og tanketomt ;-)

Noen ganger er det herlig å bare være,
være i ett med - eller seire - over elementene.
Som her! :-)

- Line :-)
Dag J.
Helt herlig lekende, og helt herlig teknisk. Skal jeg pirke så kunne kanskje det utbrente vært fikset, men jeg måtte lese det lenger oppe før jeg tenkte tanken. Så da så.
Fred S.
Ser det nå, Arne; og jeg HAR faktisk sett ned på de tre royale/geistlige før, nemlig fra toppen som vises tydelig mellom bispen og kongen; Finnan. ( og som nevnt fra Trollryggen, som er like høy som Finnan) Finnan er litt mer ''kjedelig'' å bestige, men over 1800 meter, og dermed et par hundre meter over Kongen. og den har dessuten en unik utsikt; selv til dette området å være. Og ''åstedet'' her må, etter vinkelen å dømme, være et eller annet sted oppe i Trollveggmassivet. Ellers er jeg helt enig med deg i at posituren hører med i den settingen du beskriver.

vh fred
Fred S.
Men korreksjon: Både bispen, kongen og dronninga er vel til høyre for hodet, så vidt jeg kan finne ut; toppen til venstre må være Alnesreset, og Finnan ligger mao mlm. Alnesreset og Bispen. Ikke fotokritikk, akkurat, men fjell er ofte vel så viktig.

vh fred
Arne S.
Jo, du har selvsagt helt rett, Fred! Bispen er den lille fjerten til høyre for hodet, og Kongen/Dronninga sees tett sammen helt til høyre i bildet. Vi befinner oss i sydenden av trollveggmassivet, ikke langt fra Mannen!

Takk også til Line og Dag. Lekent og tanketomt er dekkende beskrivelser!

;)

Odd Tore S.
Mektig, forførende fin bakgrunn og setting.
Ur-mannen i forgrunnen inntar en posisjon som får meg til å tenke i retning barndommens Tarzan, versjon fjellenes konge. Det dumme er at jeg ikke var Tarzan-fan.
Odd Tore
Oddvar T.
Først en takk til herrene Strømme for en av de morsomste kommentarrekker jeg har lest på lenge.
Når det gjelder min første kommentar og ditt svar: Min første reaksjon var helt entydig som beskrevet over. At urbrølet kan komme frem i en slik situasjon tviler jeg ikke på. Jeg ser jo også innvendingen mot mitt syn om at det ikke finnes bare en ''korrekt'' følelse for et menneske i møte med storslått natur. Jeg tror jeg likevel holder fast på at som formidling av relasjonen menneske - natur, blir ikke bildet ditt helt troverdig. Som formidling av maskulin, rå kraft er det ypperlig, men da blir naturen en underordnet kulisse som kanskje med fordel kunne vært byttet ut med noe helt annet.
Kjartan T.
Mange kommentarer og mye er nok skrevet, men min mening:

Et bilde som fenget meg umiddelbart, ekte glede og barsk natur, men først og fremst en følelse av fall bakover som sakte kom snikende inn i underbevistheten. Dermed ga dette bildet også den svimmelhetsfølelsen flere beskriver, og jeg ble sittende lenge å betrakte og studere denne effekten. Et bilde som altså har det lille ekstra og som holder på meg som betrakter.

Når det gjelder utbrentheten her så mener jeg det er vås å drive å pirke på det. På Foto.no blir alt ofte satt inn i regler, og det argumenteres med at ''slik skal det være for det har jeg lest eller hørt av andre''.

En skeiv horisont vekker umiddelbar harme selv om bildet er tatt i kuling ute på sjøen, for beint skal det jo være. Underlige farver som fanges opp i spesielt lys skal korrigeres, uskarpe bilder er alltid dårlige og utbrente bilder er teknisk svak... Men hva om disse effektene er brukt bevist for å beskrive opplevelsen? Jo, da kommer noen med sitt fotografiske regelverk og ødelegger for nye tanker og utvikling.
Arne S.
Hva med gummitarzan, OT? ;)

Oddvar: Er enig i at motivet er mer en formidling av maskulin, rå kraft enn relasjonen menneske/natur. Jeg synes likevel at bakgrunnen har en viss betydning i fortellingen, og ser ingen grunn til å skifte den ut. Det kan også ligge symbolske undertoner her for den som vil fantasere videre. Dvs menneskets trang til å kontrollere/overvinne naturkreftene. Det er jo helt grunnleggende ''verdier'' i amerikaniseringen vi utsettes for (og hjernevaskes med) daglig.

Kjartan: Jeg kan forsikre deg om at det var mye verre i virkeligheten. Slutter meg ellers til dine refleksjoner vedrørende teknisk perfeksjonisme. Regler er trygt og godt, men duverden så deilig å bryte.

;)
Ann F.
Her har det vært sagt så mye fra før, at jeg har egentlig lite eller intet å tilføye.
Så jeg tilføyer likevel, at bildet formelig lyser av naturglede og fryd over å ha KLART DET!

Men hadde det vært min ektemann/samboer/særboer/kjæreste/sønn/svigersønn (stryk det som ikke passer, evt. legg til andre alternativer) . . .
så hadde jeg bedt'n krabbe seg vekk derfra litt faderlig fort og fælt forsiktig.

Det kan være akkurat så utbrent det måles kan oppe t.v. Det passer inn i settingen og det som stråler ut fra den djerve.

Mvh Ann høydepyse
Carsten A.
Tja, får vel gå litt mot strømmen(e) her. Jeg får - med rette eller urette - inntrykk av en litt konstruert situasjon, men det får være som det være vil. Uansett årsak gir bildet meg svært lite. Men å sette ord på det inntrykket bildet IKKE gir blir for vanskelig, så jeg nøyer meg med dette.

Teknikken er bra nok den, det ligger ikke der, så er det sagt for ordens skyld.

MVH CA
Arne S.
Takk til dere siste, men ikke minste ;)

Ann: Høydeskrekk lar seg ikke kombinere med turer i trollmassivet. Men det gikk bra denne gangen også.

Carsten: Ærlig og grei sak, og nyttig tilbakemelding for meg. Om bildet er konstruert eller ikke er ikke avgjørende for min del. Med en treffende tekst ser jeg muligheten for anvendelse.
Knut-Inge J.
Hoi - her var det mange endorfiner i sving! Herleg seiersbilde.
Ole Walter S.
Hei, et herlig og flott bilde fra flott norsk natur. Sikkert en herlig følelse å stå der og kanskje enda bedre å få muligheten til å ta et slikt bilde, men personlig skulle jeg fått godt betalt for å stille meg der på den knatten ''modellen'' står. Men altså et flott bilde.

mvh/Ole Walter Sundlo
Georg K.
heavy macho greie - but on the spot - and the smile of the guy adds a lot to the motif.
Incredible perspective - despite the situation - this image alone can make adrenalin rush - and endorphin float.
Too much is said already - but in one way I'm really impressed how dead on this image works, no uncertainty, no doubts.
Not as ambivalent as often your images are - or appear, because in the end they are not - it just seems like it in the discussions around them - but I like this one also.
Arne S.
Thanks! :-)
Marcus B.
Inte konstigt att han är glad när han står med hela världen under sig. Det här blir jag glad av! Jättebra geomfört och en bra och rolig idé, som nog var lite nervig att genomföra antar jag.
Mvh
/Marcus
Inger-Lise S.
Helt knall bilde! Når jeg ser på det faller to ord meg i hu: Natur og urkraft.
Dyktig presentert og en god ide. Herlig!

Inger-Lise
Toini B.
Mannen er gal, jeg hadde sannsynligvis besvimt av høydesjokket, falt ned og ikke vært mer toini;)
Bortsett fra det så synes jeg bildet er brææ. ¨
Flott perspektiv og uttrykket på guttemannen forsterker inntrykket av powerfølelsen bildet gir meg. Standing on the top of the world eller noe i den dur;)


Siri Elisabeth J.
Mannen er fri!
Bildet er kraft!!
Bildet er bærre rått!!!

Flink erru!

Hilsen Siri.
Arne S.
Takk :-)
marius n.
det er jo rambo i first blood jo...

neida,,,,
utrolig bra bilde...

liker dette

det meste er jo nevnt over...

marius
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu