Bildet inngår i albumet Moods - Nice moods, dark moods - or just moods, - as simple as that.
Utstyr
  • Nikon D70
  • -
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/20s
  • Filmtype1600 ISO Digitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger833
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_138073} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Dag J.
Flott lys og veldig bra teknisk dette her. Jeg syns imidlertid jeg er litt langt unna situasjonen og ville kanskje valgt liggende format og gått nærmere for å se mer av hva hun gjør.
Carsten A.
Ja - dette syns jeg var fint i oppbyggingen, dertil fortellende, og samtidig ble jeg sterkt tiltrukket av bildets delikate tone- og fargeskala. BRA!

MVH CA
Trond H.
Ganske bra dette ja, liker egentlig det valgte formatet godt. Det har noko med at du setter bildet i ein sammenheng ved å syne omgjevnadane. Slenger meg på betraktningene til CA, dette var bra arbeid...

MVH TH
Dag T.
Mnja, nei, det er delikat utført, men komposisjonen trekker meg ut av den store døren, og personens jobb forteller meg ikke hva hun driver med. Problemet er kanskje ikke det en gang, men at jeg ikke får et hint, noe å lure på.
Pål E.
Bildet forteller mye om at maskinene ikke har overtatt helt i industrialiseringen rundt om i verden. Passe rotete omgivelser også - og et lite smil tross det etter mitt skjønn drepende monotone arbeidet. Livet er ikke bare herlig, dere!
Ann F.
Det jeg finner mest fascinerende her, er det faktum at jeg måtte se tre ganger for å oppfatte at ryggen helt i venstre kant IKKE er et speilbilde, men en annen person.

Teknisk bra, men det fenger meg ikke spesielt mye.
Muligens fordi jeg vet mindre enn intet om hva det nå er de driver med, så for meg blir det to personer i et ukjent miljø - uten forklaring.

Mvh Ann
Odd Tore S.
Teknisk bra bilde av en lokalt nokså rotet arbeidsplass og operatør i bevegelse. Egentlig forbausende luftig og god med plass ved siden av selve arbeidsplassen.
Mengden spon og gråskjæret i bildet antyder at dette ikke er den mest miljøbevisste arbeidsplassen. Ingen synlige sikkerhetstiltak som splintsikker skjerm, selv om det ser ut til å være fart sponene. Maskinparken med kileremsdrift og heller grått og slitt preg ser heller ikke moderne ut.
Dette leder tankene hen på et sted hvor arbeidskraft er billig, og mennesket lite mer enn en produksjonsfaktor som enkelt kan fornyes.
Jeg synes det er bra skildret her, men tror nok at en annen vinkling mot selve produksjonsprosessen kunne vært minst like effektiv for å få frem det budskapet jeg fikk overbragt. F.eks. mer fokus på sponfraskillingen og fykende spon i forhold til arbeideren.
Odd Tore


Lars-Anders M.
Dette likte jeg. Bra skildring og farver. Ok.
Chr. G.
Det første som slår meg er fargene, grått/orange, for meg fenger de bra, og de er godt balansert utover i rommet. Så ser jeg at det er romslig nederst, litt for romslig. Så ser jeg den rene hvite veggen med vindu og stige i kontrast til det grå. Bra! Kunne tenke meg komposisjonen litt videre på bekostning det nærmeste. Skarpt over det hele passer bra til dette motivet. Som en vid skildring av en arbeidsplass er det flott, neste gang kan du konsentrere deg om en mindre del av arbeidsprosessen, som OTS over indikerer. Som en skildring av hvor j..vlig det er i andre land fungerer det ikke, men det var vel heller ikke meningen.

Akkurat hva slags duppeditter de lager er ikke så viktig (tipper de er made in China), at de maskinerer stål går veldig greit fram, et mekanisk verksted. Synes ikke arbeidsplassen ser så forferdelig ut. Jenta smiler, er det fordi du har sjarmert henne eller fordi hun liker jobben mon tro? Jeg ser for meg at hun gjør noen av de samme bevegelsene som en kasseoperatør på super'n gjør. Uansett, tommelen opp fra min side!
André M.
Tusen takk for mange ulike og konstruktive innspill.

Jeg registrerer at en overveiende andel ønsker mer nærhet. Det forstår jeg. Jeg er imidlertid ''faglig blind'' i forhold til situasjonen/motivet (skruer er jobben min :-). Dette er en skruefabrikk i Kina, og for meg er det opplagt at det er nettopp DET det er. Jeg liker imidlertid godt at det påpekes at dette ikke er like opplagt for alle. Jeg har en del andre motiv med nærhetsfokus på bolter, og med antydning til industriell aktivitet i bakgrunnen. Skal se om jeg kan komme opp med gode bilder av dette.

Helt riktig, Chr.: Jeg prøver ikke å skildre elendighet i landet med størst økonomisk vekst i den tredje verden. Her er det arbeidsglede :-). Kinesere er, etter norske forhold, lavt lønnet. Javisst. Men de har lønns- og velstandsvekst. Denne veksten er et direkte resultat av at du og jeg etterspør varene deres. Og, javisst; arbeidsmiljøet er et stykke unna norsk standard. Om samhandel bidrar positivt eller negativt til industriell modning (som også innebærer økt fokus på arbeidernes rettigheter og sikkerhet), er det delte meninger om.

Og, ja: Jenta syntes å like jobben sin, og ja; hun smiler til meg. Eller, kanskje hun ler av meg. Synes jeg er en underlig skrue (blond og 1,88 høy).
Thorfinn B.
Bra lyssatt/blitsbruk/eksponering i noe jeg skulle tro er vanskelige lysforhold. Mangler vel noe nærhet til kvinnen og hennes jobbutførelse for å identifisere/beskrive hva hun faktisk gjør. Ser ut som hun trives i jobben sin...
Arne S.
Det er alltid greit å definere et bildes formål for kommentarer gis. Dette er en vellykket skildring fra arbeidslivet i Kina, verken mer eller mindre. Diagonale linjer (stige, døråpning og arbeidsbenk) leder blikket mot hovedmotivet - jenta!

Et lite minus for kassen som vokser ut av jentas kinn. Alt i alt brA - ikke minst for oss som har en skrue løs!
Johan K.
Teknisk særdeles bra. Veldig bra lyssatt, og fine klare farger. Delikat rett og slett. Imponerende lite støy til ISO 1600 å være.
Fint utsnitt, og mange elementer som gir bildet en historie.
Bra

Johan
Bjørn H.
Dette syns jeg er et veldig godt industribilde Andre ...

Her er det tekniske meget bra, og lyset faller fint både på jenta og ellers i rommet ...

Koselig med jentas smil. Og smilet er sikkert både fordi det er en engasjert fotografen som løper rundt, dirigerer og holder på, og at hun trives der hun sitter og jobber.

Eneste som kanskje er å pirke på, er det Arne var inne på, denne esken som bygger ut fra kinnet ...

Flott bilde MR.

Bjørn :¤
André M.
Takker for siste tilbakemeldingene. Helt enig vedr. kassen ut fra ansiktet. Kanten på kassen var i utgangspunktet lys, så jeg prøvde å dempe denne for å dempe oppmerksomheten om kassen. Vel, vel. Jeg kan i hvertfall ikke gjøre et nytt opptak akkurat nå, he, he :-)
Tarjei Ekenes K.
flott kvalitet og lys her

bra miljø

god til illustrasjon for industri vil jeg tro

:-D sånn tar jei av !
Johan G.
Funker ikke så bra fordi du har to punkter, et i forgrunnen (jenta) og et i bakgrunnen (lagerhuset m/utgang). Hvis du hadde lagt til to objekter i bakkant (eller bare ''mer skit'') så hadde kanskje fokus falt mer på jenta forran. Hva er det som er ut til venstre i bildet ? Kanskje det hadde hjulpet på å sentrere dama i bildet og bare vise rommet bak med mer kaos enn du har gjort her. All rosen du har fått av andre henger jeg meg på.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu