Kveld
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-06 09:49:22
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Sigma 18-50mm 3,5-5,6 DC
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/22
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO 100 RAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger341
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137737} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Avsluttet .
Et flott motiv med stemning i masssevis. Det virker litt ''grått'' på min skjerm. Tror bildet kunne tjent på at du økte kontrasten/lysstyrken noe - f.eks. ved hjelp av en svak ''s-kurve'' i ''curves'' - dersom du bruker photoshop eller paintshop. Klassisk pen komposisjon.
Anne-Cathrine B.
Takk for hyggelig tilbakemelding Tommy. Jeg har lagt ut en ny versjon med økt kontrast og økt lysstyrke. Jeg har foreløpig bare PS Elements 2.0 og kan ikke se at jeg har curves-funksjonen (og er ellers svært fersk i faget) så jeg har bare valgt Brightness / Contrast og økt de verdiene noe. Andre og bedre løsninger?
Avsluttet .
Versjon 2 ble mye bedre - der fikk du frisket opp blåfargen på den fine himmelen og det hvite i skyene samtidig som den generelle kontrasten ble bedre. Du har mange andre muligheter til forbedring - også med PS Elements. Du kan f.eks. prøve deg med ''Nivåer'' og ''Fargebalanse''. Særlig sistnevnte kan om du justerer blåtonene få mye stemning ut av et slikt motiv. Du har også en funksjon som heter ''Kulør/metning'' - der kan du også justere farger og lys. Det er bare å prøve seg frem, muligehtene er uante. Lykke til.
Anne-Cathrine B.
Takk for hjelpen Tommy! Jeg lærer stadig noe nytt.. og har så vidt prøvd meg på levels/nivåer, men så langt har jeg ikke fått så fryktelig gode resultater ut av det. Skal definitivt gjøre nye forsøk :-)
Kurt S.
Hei Anne.
Her har du nok et kjempeflott bilde.
V2 ble mye bedre men du har enda massevis å gå på når det gjelder behandlinga av bildet i Photoshop.
Det gjelder farger, kontrast og ''brillians'' i bildet.
Prøvde bildet ditt i P.S og regulerte litt på curves og kontrast og en ny versjon i Photoshop Cs som heter Shadow/Highligts. Jeg er ikke veldig inne på dette med Curves slik at det som shadow/highligts utfører kan sikkert gjøres like godt med bare Curves.
Du skulle iallefall absolutt hatt en nyere versjon av Photoshop.
Bildet ble knallfint - jeg lagra det ikke men jeg kan prøve på nytt og sende deg resultatet når jeg får anledning. Bare slik at du kan se hvilke muligheter som finnes. Bildet ble iallefall knallfint.
Ser du har retta opp horisonten fra V1 til V2 men du tok i litt for mye slik at horisonten ble slitt skjev andre veien-:)
Dersom du retter opp ca 1 grad cw (med klokka) skulle det bli bra.
Ellers har du fått en tynn, lysende stripe langs kanten av berget. Det er en såkalt USM/komprimeringsstripe. Den kan lett klones bort. Det er litt pirk men det går fint. De to hvite prikkene til høyre kan også klones bort.
Okei. Det får være nok pirk for idag. Dette ble jo et helt brev-:)
Et flott og stemningsfullt bilde som har potensiale til å bli enda bedre på skjermen. Det er min konklusjon-:)
Mvh Kurt
Anne-Cathrine B.
Takk for kjempehyggelig tilbakemelding Kurt! Det ante meg at bildet har potensiale til å bli bedre :-) .. jeg har åpenbart langt igjen før jeg behersker PS (og jeg er enig; jeg må skaffe meg en ny og mer omfattende versjon av programmet). Send meg gjerne en ny, bearbeidet utgave av bildet; det hadde vært interessant å se hvor bra det kan bli - jeg ser jo av dine bilder at du kan dette med bildebehandling :-)

AC
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu