Kom mai du skjønne..
Bildet inngår i albumet Blomster -
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 105mm - 1:2,8 macro
  • Brennvidde105mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetMåtte formatere minnebrikken etter at jeg hadde lastet inn bildene pga en feil med brikken. Lastes også info om bilde inn sammen med bilde?Det er første gangen jeg har gjort dette og er ennå litt grønn..
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger342
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137641} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Steinulf L.

Infoen følger bildet.
Vakkert, skulle glerne sett hele blomsterkronen skarp.
Liv Anette T.

Takk for kommentar
Jeg er igrunnen enig meg deg i det du sier, men jg har et problem her når det gjelder dybseskarpheten. Tror det skyldes mitt dårlige syn. Det virker so om skarpheten havner lenger bak enn det jeg ser. Så om jeg da foruserer litt forrand det som synes skarp for meg skulle det vel bli riktig eller tenker jeg feil nå??
Trenger hjelp her....


Ang info om bildet så tenker jeg på blender, lukketid og dette. finner ikke den i tilknytning til bildene etter jeg har lagt det inn på Pcén. Så det forstår jeg ikke. Snakker ikke om bildet mens det ligger på minnebrikka. Alt det er jo borte.Jeg ønsker jo å vite hvordan jeg stilte inn kameraet når jeg tok bildene.

Mvh Anette

Erland P.

Hej
Flot i gode farver og komposition
erland
Christian Erik B.

Å finne ut av slike kamerainnstillinger i etterkant tør jeg påstå er nesten umulig. På mitt kamera kan man finne ut det meste om bildet mens det enda er lagra på minnekortet... På mitt 350D trykker man hvertfall ''info'', så kommer det opp blenderverdi, lukkertid, iso, hvitbalanse +++...

Prøv å huske på det neste gang du tar bilde :-)


Dersom du vil ha hele blomsten mer skarp prøver du å øke blender et par hakk, f.eks fra 4 til 5.6...

Lykke til!
Steinulf L.

Det avhenger vel av programmet du bruker for å se på bildet. Hva som følger med et canonkamera nå vet jeg ikke. Hos Nikon heter det picture Project og viser deg svært mye data om bildet.
Tid, blender, objektiv, brennvidde etc.
Liv Anette T.

Men om jeg øker blenderverdien så blir vel ikke bakgrunnen så defus som jeg ønsker.
Det jeg prøvde å forklare tidligere er at jeg påga dårlig syn oppfatter at skarpheten ligger et anner sted enn det den i virkeiligheten gjør. Har sette det samme fenomenet på mange av bildene mine der jeg har brukt f.eks bl 2,8 -3,2 Resultatet av dette blir at skarpheten havner lenger bak i bildetenn det mitt syn oppfatter. Det er litt frustrerende.
Så hva gjør jeg?

Ang kamerainnstillinger; Har kontrollen på innstillingene så lange de er i kameraet, det er nå i etterkant jeg tenker. Mistet alle bildene i går på av en feil med minnebrikken. Den hadde på en måte låst seg og jeg måtte formatere den. Hadde heldigvis netteopp lastet nesten alle bildene over på PCén. Det var kanskje 5-6 stk som jeg mistet.

Til Chriatian: Ser ut for at vi har samme type kamera. Jeg har ikke hatt mitt en uke nå og det blir nok ennå litt prøving og feiling.
Tone B.

Flotte friske fargetoner som en blir glad av å se på. I mine øyner sitter komposisjonen både i farge og bruken av billedflaten. Minus for mangel av skarphet Ellers flott!

mvh Tone
Frode G.

Fine farger, men som de andre sier så er bildet litt for uskarpt. Dersom du synes bakgrunnen blir for skarp med mindre blenderåpning, så kan du jo alltids gjøre den mindre skarp i et bilderedigeringsprogram etterpå...

Du sier at du ofte får uskarpe bilder pga synsfeil. Jeg kjenner ikke så godt til Canon EOS 350D, men regner med at søkeren klarer en diopterkorreksjon fra ca -3 til +1. Dersom du trenger større korreksjon så mener jeg å ha hørt at det går an å skifte ut en linse i søkeren. Har du andre synsfeil enn lang-/nærsynthet, så bør du nok høre med optiker/øyelege om det er mulig å korigere for den feilen med kontaktlinser (briller fungerer litt dårlig når man skal se i søkeren). Selv bruker jeg kontaktlinser når jeg fotograferer og syner det fungerer bra.

mvh
Frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu