Victoria med glimt i øyet
Datteren til en kamerat av meg ble født på lille julaften. Hun er både nydelig og fotogen (i hvert fall synes jeg det...).

Bakgrunnen på bildet er dessverre ikke optimal, men jeg har brukt stor blenderåpning for å forsøke å gjøre den litt utydelig.

Funker det, etter bør jeg gjøre noe mer med bakgrunnen i PS?
Bildet inngår i albumet Victoria -
Utstyr
  • Canon EOS 20 D
  • Canon 50 mm Macro
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/2.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger369
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137167} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Ishi K.
greit nok i familiealbumet, men bildet gir jo ikke særlig mer for fremmede folk da. Bakgrunnen er en ting, kompen er ikke noe spes for seg, mangler kontakt med modellen.. Prøv å virkelig fange det eventuelle glimtet til babyen!
Monica J.
OK, er enig i at bildet passer best i familiealbumet, men nå er det jo faktisk også derfor jeg har tatt bildene. Grunnen til at jeg legger det ut her er for å få litt tips om hva jeg kan gjøre med bakgrunnen...

MJ
Ishi K.
bakgrunnen er bare en liten del av problemet med bildet, fiks det enkelt og greit med å gå tett inn, så slipper du idet hele tatt bakgrunn-problematikken ;)
Monica J.
Så du mener at bildet ikke er noe bra familiealbumbilde?
Kan du i så fall gi meg noe mer konkret enn bare at komposisjonen ikke er bra...? Hva bør jeg forandre ved komposisjonen?

MJ
Trond H.
PS bakgrunner med slikt fungerer generellt katastrofalt dårlig....

Gå nærmere og bruk større blender. Sett evt opp noko kvitt (plate eller lignende) som bakgrunn.

Er forøvrig enig at det passer nok bra i et familiealbum, litt meir kontakt med jenta ville kanskje ha høynet min personlege oppleving av bildet.

Teknisk ok ellers

MVH TH
Monica J.
Hei Trond,

Takk for kommentarene. Objektivet har dessverre ikke større blender, men jeg ser at jeg burde ha tenkt på bakgrunnen før jeg tok bildet. Problemet er at barn er så lunefulle. Man må benytte sjansen når de smiler, og da er det ikke alltid man rekker å fikse bakgrunnen... :-)

MJ
Ishi K.
>Så du mener at bildet ikke er noe bra familiealbumbilde?

øh... jeg sa det er greit for familiealbum..

>Kan du i så fall gi meg noe mer konkret enn bare at komposisjonen ikke er bra...?

øh... konkret, som nevnt, tettere komp, øyekontakt, fang virkelig *glimtet* i øyet

>Hva bør jeg forandre ved komposisjonen?

øh... jeg har nettopp gitt deg et tips..
Monica J.
Sorry, jeg skjønte ikke helt hva du mente med en gang. Komposisjon er jo så mangt. Hvis jeg forstår det rett så mener du at jeg skal tettere innpå modellen slik at jeg bare får med ansiktet...

OK, skal prøve det neste gang. For øvrig synes jeg det passer fint å få med litt av kroppen når hun ligger på gulvet. Men det er kanskje litt smak og behag.

MJ
Janne L.
Jeg er ikke noen god portrett fotograf, men jeg hadde syntes dette var et flott bilde til å ha i et familiealbum. Tror det er mange som ikke har et slikt nært og levende bilde i sitt album. Jeg ser at barnet har god kontakt med en som sitter ved siden av fotografen. Du kan trygt lime bildet inn.
Janne
Monica J.
Hei Janne,

Takk for kommentarene.
Ja, dette er kanskje ikke stor kunst, men foreldrene til jentungen ble i hvert fall kjempeglade for bildene. :-)

Monica
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu