blue ways in the afternoon
Ganske fornøyd med dette blåveisbilde fra Steinsskogen i Bærum. Turen var og ble kort, mye p.g.a. utålmodig 7-åring som ville på topptur...
Bildet inngår i albumet blue ways - blåveis er en velfotografert liten sak, er er min versjon.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-01 21:47:18
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 70-300 mm m forsatslinse
  • Blender-
  • Nei
  • Annetstativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger300
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137145} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Cristina B.
Ja, dette kan du være fornøyd med. Veldig bra med den blå sirkelen bak blomsten, fordi denne hjelper å lyse opp den mørke bakgrunnen.
Flott bruk av dybdeskarphet. Og får akkurat stemning av sen ettermiddag eller like før mørket faller på.
Dette bildet kan jeg ha som mål å streve etter. Virkelig bra er det. :-)
mvh Cristina

André M.
Ikke enig med Christina: Riktignok skal jeg gi deg honnør for komposisjon og bakgrunn. Men; fokusplanet er så begrenset at hele bildet framstår som uskarpt. Jeg leter forgjeves etter et fokuspunkt.
Cristina B.
Ok, det var overraskende ¨høre ang. skarpheten, men meget interessant.
(jeg har selv problem å finne hvor grensen skal settes, og stort sett går det etter magefølelsen.)
Blir spennende å se hva andre mener. (for min egen lærdom)
-Cristina-
Tom A. T.
Pluss for den blå i bakgrunnen, men ellers en litt ''standard'' komp. Den begrensede dybdeskarpheten syntes jeg er bra og uskarpheten som bildet lider litt under tror jeg du fikser mye av med en passe porsjon usm.
mvh Tom T
Ole Walter S.
Vel... ettermiddagsbrisen har gjort at ''kronbladene''(er det ikke det de heter?) beveget litt på seg. Men at hele bildet på grunn av ''begrenset fokusplan'' fremstår som uskarpt... er vel kaanskje å ta i litt vel mye.
:-)

mvh/Ole Walter Sundlo
Avsluttet .
Dette er helt etter min smak. Jeg liker at det er mye blur på dette bildet. Jeg kunne gjerne ha hatt noe slikt på veggen.

Fargene er bra og det er ikke noe å klage på.

-are
Erlend M.
Ser veldig pent ut. Jeg foretrekker v1 pga mykheten, noe som går tapt i v2. Tror du kunne gjort en bedre jobb med USM, ser ut som at selv de myke overgangene har blitt kraftig forringet, og støyen er økt. Tror du burde sette noe høyere Treshold, og kanskje litt mindre styrke generelt. Det tekniske her er bare pirk og er en smal sak å fikse. Ser du har et utrolig fint blomsterportrett. Jeg har spesielt sansen for den fine bakgrunnen.
Oddvar T.
Jeg er enig med Christina ang dybdeskarpheten. Kronbladene gir nok fokus for meg. For mye USM i v2. Jeg liker spesielt godt renheten og enkelheten. Bruker du en medbrakt sort plate for å få en så jevn sort bakgrunn?
Oddvar T.
Mente støvbærerne, ikke kronbladene. Botanikk er ikke min sterke side... :-)
Ole Walter S.
Oddvar: nei jeg har ikke brukt noe ekstra til dette bildet. I utgangspunktet var det ganske mørkt, men har brukt curves i photoshop for å lysne det opp.

Forøvrig; Jeg er heller ingen botanisk ekspert så jeg har nok uttalt meg feil jeg også mht. navnet på ''støvbærerne'' som nok er det korrekte, jeg skrev også kronblader først.

Ole Walter Sundlo
Jan M.
Meget bra, nydelig utført. Flotte farger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu