Blå harmoni
Med nytt kamera i hånden er jeg full av iver, men har ikke helt løsrevet meg fra at jeg bare kan ''skyte'' i vei uten å tenke på hvor mye film jeg har igjen..
Bildet inngår i albumet Blomster -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-05-01 23:21:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 105mm 1:2.8 Macro
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger344
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_137111} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Jan M.
Fine farger og fin bluring av bakgrunnen. Syns ikke du har vært helt heldig med skarpheten i hovedmotivet
Avsluttet .
Vibrante farger uten forstyrrelser i bakgrunnen. Jeg synes nok også at du kunne hatt litt bedre dybdeskarphet men det er ellers et veldig behagelig bilde å se på.
Liv Anette T.
Takk for kommentarene.
Jeg er vel enige med dere ang. dybdeskarpheten. Planen var at bare støvbærerne skulle være skarpe, men det er ikke helt bra dette... Har nettopp kjøpt meg digitalkamera og er på prøvestadiget. Kunne jeg ha brukt en mindre blender og allikevel fått den duse bakgrunnen eller har jeg kanskje bommet litt med fpkusen. Trenger her råd?

Mvh Anette

Avsluttet .
Du må nesten bare prøve deg fram. Det er en knapp på kameraet ditt som du kan sjekke dybdeskarpheten din med. Jeg er ikke sikker på hvor den er da jeg har et annet kamera (20D) men jeg er ganske sikker på at du har den.

Det er litt vanskelig å forstå helt hvordan den virker med en gang og det tar litt trening men du lærer det sikkert.

Men det er tydelig at du har talent for fotografi siden bildet ellers er meget bra.

-are
Oddvar T.
Nei, dersom du reduserer blenderen for å få mer av hovedmotivet skarpt, vil det komme frem tydeligere konturer også i den duse bakgrunnen. Så dette er en avveining. Jeg tar alltid 3-4 eksponeringer av samme motiv med forskjellige blendere for etterpå å kunne velge det jeg synes gir best avveining mellom hvor mye som skal være skarpt og hvor duset bakgrunnen skal være.
Ellers synes jeg bildet ditt har mye bra. Jeg liker den hel-blå'e bakgrunnen. Det mangler vel egentlig bare at litt mer av støvbærerne er skarpe.
Liv Anette T.
Takk for gode tips her. Jeg må nå bare komme inn i dette med at jeg ikke bruker film lenger:-)
Har lagt inn en ny versjon som er et utsnitt av et annet bilde.
Har funnet nedblendingsknappen, men det tar sikkert også tid til å vende seg til siden jeg ikke hadde den muligheten på det gamle kameraet.
Jeg får prøve igjen i morgen....
Når det gjelder RAW format så lurer jeg på hvordan jeg behandler dette formatet. Finne kankje litt om dette på diskusjonssidene..

Anette
Steinulf L.
Gratulerer med nytt kamera. Nå kan du prøve og feile så mye du vil og se resultatet med det samme. På dette bildet ville jeg nok jobbet litt mer med å plassere skarphetsplanet litt mer på det som skal være hovedmotivet.
Trond H.
Altså, den dybdeskarpheten du har valgt kunne forsåvidt funket den, dersom du bare hadde truffet. Man snakker jo gjerne om millimetre, og det er ikkje mykje bevegelse som skal til før man er feil i forhold til det man tenkte. Stativ er dermed å anbefale.

Ellers er det å konstatere at du har hatt en god komposisjonside som har delvis strandet på grunnlag av tekniske årsaker. Bedre lykke neste gang...

MVH TH
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu