Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger348
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_136624} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
S. N.
Nå har jeg prøvd meg på ny med grumsete s/hv, denne gang etter malen fra Caroline sitt Practical Photography, jmf kommentaren på mitt bilde bilde nr. 169722

--
Practical Photography (mai-nummeret) kom i posten i dag og der var det en ''Step-by-step to adding grain'':

1) Create a new layer: With your monochrome image open you need to crate a New Layer and fill it with a neutral grey colour. Go to Layer>New>Layer and in the dialogue box select the Overlay mode and tick the Fill with Overlay-neutral colour (50% grey) box. Set the Opacity of the layer to 50% and then click OK.

2) Add some noise: Now it’s time to add the grain by going to Filter>Noise>Add Noise. In the dialogue box, tick the Monochromatic and Gaussian boxes, set the amount to 6% and click OK. To bring the density range closer to the original image you need to go to Enchance>Adjust Brightness/Brightness>Levels and pull the right and left sliders up to the edge of the histogram. Once you’re happy with the result you can go to Layer>Flatten Image.

--

Har faktisk også for første gang brukt histogrammet til noe, i stedet for bare å lure på hva det er til, og håper jeg langsomt beveger meg i riktig retning.


Silje
Caroline M. S.
Så fint at du prøvde. :-) Jeg har ikke fått somlet meg til å prøve verken oppskriften fra PP eller den på lenken (den ser artig ut).

Jeg synes dette (korn) ble bedre enn på det andre bildet ditt, men her er det noe rart over overleppen hennes (glitteraktig) og jeg synes ikke hun ble helt heldig under øynene (OK med mørke ringer, men endel hvite prikker som får meg til å tenke på fettkuler). Kanskje det går an å dempe det noe med å bruke lasse rundt det partiet og behandle det annerledes enn resten av bildet?

Ellers liker jeg bildet - fint med så tett utsnitt. :-) Forresten - siden jeg er i ''pirke-modus'' nå - selve øynene (særlig det til venstre) ser noe uskarpe ut. Mulig du kan bruke litt ekstra USM kun på øynene (hvis det ikke var et poeng at de skulle være litt uskarpe).
Dag T.
Jeg reagerte også på den litt slørete uskarpheten i øynene. Det ser ut som om de ligger rett utenfor den skarpe sonen. Ellers fint blikk og beskjæring.
S. N.
Takk for kommentarer, bra at utsnittet funker.

CMS - ja, jeg vet igrunn at de prikkene kan fjernes, men her prøvde jeg å gjøre det motsatte, har brukt ruflete sminke og det jeg innbilte meg var litt avslørende lys og prøvd å etterbehandle for å få frem rugler og porer og lite flatterende hud (og lepper) , men se- så fungerer det ikke. Jaja. (Delvis inspirert av en amerikansk fotograf jeg ikke evner å huske navnet på som tar de mest usjønne portetter (Som om de er tatt på obduksjonsbordet. Alt er ''avslørt''. )
Nuvel.
Ting blir ikke som man tenker, men jeg er i det minste fornøyd med å ha fått s/hv-og korning omtrent som ønsket. Så er det bare å prøve videre.

God helg,
Silje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu