Påskestemning fra Sjusjøen
Ble lei yatzy og kort. Tok med kamera og stativ og gikk en tur ut rett før midnatt. Dette er min første erfaring med denne type bilder. Noen som har lyst å bli med på påsketur neste år ?
Stemningsfylt bilde
Fotograf
Utstyr
  • Canon 20D
  • Sigma 18-50 mm f2.8
  • Blenderf/2.8
  • Lukker6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger380
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_133604} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Inger-Lise S.

Herlig lys og stemning i bildet. Et fint motiv, godt komponert.

Inger-Lise
Oddbjørn W.

Forsåvidt et greit nattbilde. Hadde du skrudd av den utelampen (og kansje lyset inne også) hadde du fått et helt annet bilde. Slike åpne lyskilder ødelegger.
Bildet er tatt i påsken, og da var det fullmåne; du skulle ha forsøkt å ta bilde i ''stummende mørke'', med månen som eneste lyskilde. (NB:Du må ikke få månen med på bildet!). Her er jo snø også, og det er et stort pluss. Fortsett med å ya nattbilder, og øvelse og feiling er eneste måte å bli god på. Du kan ihvrtfall ikke skylde på utstyret du med 20D

Lykke til Dag, og spør gjerne om du lurer på noe. Vi er her for å lære vet du!

mvh
Oddbjørn
Dag B.

Takk for tilbakemelding - begge to. Som Oddbjørn skriver, ta av lys, gjerne alle lys og ha månen som eneste lyskilde. Den tanken var ikke jeg inne på. Har imidlertid et spørsmål i den sammenheng. Uten kunstig lys, blir bildet veldig mørkt ? Selv synes deg det gule lyset i bildet over gjør en fin stemning. Ser derimot at utelys på begge hus skulle vært slått av da de lager for mye lys. Klarer man å få stemning i bildet uten kunstig lys ? Og velger man å slå av lys, må man da ha mye lenger lukkertid ? Noen som har erfaringer...

mvh Dag
Oddbjørn W.

Hei Dag!

Ja, det gåt fint an å ta bilder i måneskinn. Ta deg en en titt her på dotten, se under kategori ''Nattbilder'', og (kansje) du vil få en aha-opplevelse.

Merk av følgende dato: 24. april - da er neste fullmåne, og jeg regner 2-4 dager før/etter fullmåne for gode opptaksmuligheter.

Om bildet blir mørkt, spør du. Jeg sier bare: du vil bli overrasket så lyst det blir - spesielt hvis det er snø.

Lukkertiden må du bare prøve deg frem til. Bruk selvsagt stativ, og ha månen i ryggen/ over skulderen når bildene taes.

Øvelse gjør mester; det finnes desverre ingen snarveier!

Lykke til Dag!

mvh
Oddbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu