Bazar
Bildet er fra basaren i Tabriz, Iran.
Utstyr
  • Nikon Nikon FM2
  • Nikon AF Nikkor 50mm 1:1.4D
  • Blender-
  • FilmtypeAgfa Scala
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger270
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132287} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Gunnar G.

Interessant bilde, men krevende på grunn av den sterke perspektivistiske føringen. Bildet er imidlertid ørlite skjevt (heller til venstre). Kontrasten er kanskje også litt for høy. Detaljer i bildet gror litt igjen.
Det som er litt problematisk er sentret i bildet med de fire mennene. Jeg sitter her og ønsker at det egentlig bare var de to som ser hitover som skulle vært i bildet. Men jeg har selv besøkt og fotografert tilsvarende områder i Marokko, og vet at det idelle nesten aldri inntreffer. Den lyse flekken foran den forreste mannen går det kanskje an å retusjere bort??
Gunnar
Fredrik Q.

Takk for kommentar

Ser at bildet heller, ikke tilsiktet. Enig med deg når det gjelder mennene i bildet. Jeg var i basaren på en fredag, for at det skulle være færrest mulig mennesker der, men basarene er aldri folke tomme, dessuten er de ikke veldig glad i fotografer. Jeg var i tvil om jeg skulle ta bort den lyse flekken, men kom til at de er så typiske for basarene i Tabriz at jeg lot den være. Når det gjelder kontrasten, sliter jeg med scanneren. Positiver i S/V blir ikke som de skal, virker som om scanneren bruker for sterkt lys under scanningen.
Gunnar G.

Jeg får også litt for kontrastrike bilder når jeg scanner. Men jeg scanner alltid bildene inn slik de egentlig er, dvs S/H som S/H og farge som farge. I fotoeditor kan jeg senere endre farge, snu bildet og ellers bearbeide det - som å fjerne støv og mekaniske skader på filmen. I senere tid har jeg også oppdaget at i Photoshop er det mulig å endre på noe av lys-kontrast-problemet.
Gunnar
Fredrik Q.

Gunnar
Tro jeg fikk løst problemet med skanningen, det var rett og slett softvaren til Nikon som ikke er god nok eller bregnet til sv dias. Høylysene blir brentut, selv om det er info på diasen. Har lastet ned Vuescan og det ser ut til å fungere mye bedere.
Avsluttet .

NYDELIG, alt jeg kan si...
ble veldig fasinert av hele din mappe egentlig, kommer nok innom her noen ganger til, bare for å se og få inpsirasjon:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu