Velkommen sol og varme.
Litt annet oppsett enn det forrige.
Bildet inngår i albumet Diverse macrobilder. -
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Sigma EX 150mm F2.8 APO Macro DG HSM
  • Blenderf/4
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger693
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131893} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Stig B.

Likte dette bedre. Fin balanse mellom klassisk snø mot gul hestehov, og ikke så mye stein / grus.

Flotte farger.

Mvh Stig
Avsluttet .

Dette bildet likte jeg også!
Sto litt i stil m 100års jubileet for unionsoppløsningen med søta bror liksom, samtidig som det kan skli rett inn i en lærebok om botanikk :-)
Supre farger, men for min del kunne du kanskje ha kuttet litt i bunn for å gjøre steinen litt mindre...? Ikke helt sikker men...
Fortsatt god vårlig Påske!

Mvh Jørn
www.alertsen.com
Kai Frode G.

Knall farger, og fint motiv. Du viser tydelig hvordan vår og varme er i ferd med å fortrenge vinteren. Er det oppskarping som har skapt den lille haloen i toppen av blomsten? Objektivet tegner sylskarpt! Har du noe erfaring med å bruke polafilter på denne typen macrobilder? Det skal jo gi mer intense farger, samt fjerne reflekser. Ikke det at du trenger det på dette bildet, jeg spør bare generelt..
Frode A.

Takk for kommentarer :)

Objektivet er knallbra og kommer nok til å helt erstatte min EX 105/2.8. Noe vanskeligere å håndtere håndholdt uten blits, men selv driver jeg på med å ordne et oppsett for flere blitser hvor jeg kan styre dem individuelt. Med softbokser og annet småtilbehør har jeg tro på at det kan gi meg muligheten til å styre lyset på en mye bedre måte enn hva jeg har vært i stand til pr. i dag.

Har ikke brukt polafilter til macro enda, da man jobber på et såpass lite skarphetsplan at lystapet et polafilter gir vil gjøre det fryktelig vanskelig å sette fokus. Jeg får teste litt med EX 105/2.8 før jeg selger den ;) (har ikke polafilter i 72mm)
Jeg har derimot planer om å bruke polafilter på blitsene for å kunne ta bilder av våte objekter uten at reflekser skal ødelegge bildene, så da må jeg kanskje til med polafilter på objektivet allikevel(?). Har ikke satt meg 100% inn i akkurat det enda. Hovesaken for meg akkurat nå er å få muligheten til å jobbe effektivt med 3 blitser som jeg kan justere kjapt for hver setting, noe man fort erfarer endrer seg fryktelig kjapt når man er avhengig av godt lys til små ting :)

Dette bildet er det ikke brukt blits på ;)

Uhumskhetene oppe på hestehoven er et resultat av slurv :( da jeg la på et lag med mer mettet blå farge på himmelen (den var egentlig veldig cyan). Jeg la ikke merke til det før jeg la det ut og da jeg så det håpet jeg på at ingen skulle se det ;)

Det er brukt USM med verdiene 200/0,3/0 på bildet.

Mvh: Frode

Torgeir S.

Helt klart et flott macrobilde, nydelige farger, flott komposisjon og teknisk bra gjennomført!

Mvh. Torgeir
Anne-Lise B.

Skikkelig fint vårtegn du har fått bilde av her,fine skarpe farger og klarhet i bilde.
Mvh Anne-Lise
Per Gylder H.

Hei Frode!
Bra komposisjon, dette bildet ble det fineste av denne serien.

:)Per
Grethe B.

Nyyydelig, flott blå himmel og flott lys! Vakker komp med is, fjell og himmel rundt den vakre ''vårsola'' som varsler lysere tider.

mvh
gt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu