Rødstrupe i snøvær
Måtte prøve en fugl igjen
Bildet inngår i albumet Mine hage-fugler - Fugler tatt opp i hagen, ved foringsplassen, på verandaen, kort sagt; der de måtte stå stille lenge nok til å bli fotografert
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM+Kenko Pro 1.4x
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • AnnetIkke spesielt mye lys tilgjengelig, men sånn er livet :-)
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger644
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130733} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Steinulf L.

Vellaget bilde. Fuglen holder seg i ro og gir deg anledning til å bruke en relativt lang lukkertid for å få frem snøværet. Bra dette.
Vegard L.

Hei Stig. Sier meg enig med Steinulf. Severdig bilde. Jeg har også en rødstrupe i hagen men har ikke kommet på ''skuddhold'' slik du har fått til.
mvh Vegard
Anne-Lise B.

Dette ble jo bra,tross snøværet. Det er ikke ofte rødstrupa viser seg så fint fram. Jeg likte dette bilde, håper på noe sånt selv,som oftes sitter den i hekken og da blir den lett borte i det grå bakgrunnen. Bra fanget.

Mvh Anne-Lise
Kjartan T.

Et litt trist bilde av rødstrupa dette, både grått og vått. Fin stemning og flott med sludd i lufta. Synes bildet har et litt diffust preg over seg - noe som egentlig kler hele inntrykket, men jeg lurer på om det er converteren din som gjør det?

Er du fornøyd med den? Er bildet også tatt gjennom et vindu? Eller er det noe kvist og kvast i forgrunnen? Det er nemlig litt den følelsen jeg får når jeg kikker på det...
Stig B.

Takk for kommentarer. Kjekt dere likte snøbildet, selv om det er litt grått og trist.

Du ser godt Kjartan, dette er tatt gjennom et vindu. Syntes også selv at det passet med den tonen i dette tilfellet. I tillegg er dette tatt med iso400 i grått vær.

Jeg er meget godt fornøyd med converteren. Den står nesten alltid på når jeg tar fuglebilder, og resultatet er til dels meget bra.

Stig
Inger Anne Maritsdotter V.

Du er dyktig på dine fuglebilder, men støtter meg til Kjartan T. sin kommentar.
mvh IAV
Stig B.

Takk for kommentarer. Kjekt dere likte snøbildet, selv om det er litt grått og trist.

Du ser godt Kjartan, dette er tatt gjennom et vindu. Syntes også selv at det passet med den tonen i dette tilfellet. I tillegg er dette tatt med iso400 i grått vær.

Jeg er meget godt fornøyd med converteren. Den står nesten alltid på når jeg tar fuglebilder, og resultatet er til dels meget bra.

Stig
Fred S.

Om du ikke er fuglemannen fra Alcatraz, så er du i alle fall fuglemannen fra en annen plass, og det er godt å se og lese at småfuglene har det bra på Sunnmøre.
Rent og pent, dette, og igjen en bekreftelse på at det enkle er det beste. Ingen unødvendige elementer her.

vh fred
Avsluttet .

Flotters Stig! Ikke mye å tilføre utenom det som er sagt men vil nevne fin komposisjon.

MvhJRH
Nils B.

Nja Stig. Bildet som bilde er greit men her mangler det endel på det tekniske noe du helt sikkert er klar over. Ref: det lyse brystet, kontrast og skarphet. Når det er sagt så er jo egentlig Rødstupen en fornøyelig fugl å fotografere og du får helt sikkert mange nye muligheter om du gir det litt tid. En liten reminder er at desto mer glass det er før brikka desto større blir ullenheten om du forstår. I dette tilfellet er vinduet så absolutt i veien.
mvh Nils
Roger V.

Et litt anderledes fuglebilde. Selv om det er tatt igjennom et vindu er kvalitetn helt ok.

Ellers syntes jeg FS sier gode velvalgte om om deg:)) fuglemann.....

Roger
Stine J.

Et ok bilde av rødstrupen. Støtter meg forøvrig til Nils og Kjartans kommentar om at vinduet nok er litt i veien her. Bra komponert. :-)

mvh Stine
Stig B.

Takker for kommentarer igjen. Ser at jeg nok må vaske vinduet bedre :-)

Denne rødstrupen har lurt meg så mange ganger at nå måtte jeg bare fange den. Får jobbe mer med den senere.

Stig
Svein B.

Hehe, rødstruper er snåle, de popper opp overalt når kameraet ligger inne, men tar du kamera med ut og gjør deg klar, ja da holder de seg gjerne vekk! Heldigvis går det mot tider når disse fuglene igjen skal krydre soloppgangen tidlige vårmorgener med sine små triller fra grantoppene rundt omkring igjen. Blir nesten skarlat dette.....må være Asgeir Helgestads flotte naturfilm på NRK i kveld som har satt sine spor.

Til bildet støtter jeg vel egentlig NBH sin kommentar, det er rom for forbedringer, og vinduer er oftest ikke de beste UV filtrene å bruke på ei telelinse med konverter. Stemningen i bildet er dog fin (for oss som ser på, neppe for rødstrupen).

Mvh
Svein B
Svein B.

Det skulle selvfølgelig være ''sakralt''..... hm.

Svein B
Jan W.

Flott liten fyr Stig.

Men litt slapp i kontrast og fargemettning. Før jeg leste kommentarene gjettet jeg på vindusglass. Det går bra å fotografere gjennom glass (se på denne:bilde nr. 99151) hvis du har objektivet absolutt vinkelrett på glasset. Men hvis du som her (antar jeg) har litt vinkel i forhold til glasset får du brytnings feil som ikke lar seg korrigere i PS.

Jan
Stig B.

Kamera var nok ikke helt vinkelrett på vinduet denne gangen, så vinduet får ta noe av skylden. Får prøve å jakte på denne når jeg er ute neste gang. SB; Rødstrupa er den første som dukker opp på foringen om morgenen, men holder seg gjerne i krattet rundt. JW;Ser ut som om det ikke er nødvendig å gi opp å ta gjennom vindu :-)

Stig
Odd Tore S.

Jeg synes dette ble bra jeg.
Med snøværet i bakgrunnen ville mer kontrast og farger gjerne virke uharmonisk slik jeg ser det.
Så, beklager, men ikke noen gode tips eller skarpsindige kommentarer fra meg her.
Odd Tore
Venche J.

Forholdene tatt i betraktning, så syntes jeg det ble kjempeflott.

Wenche.
Bjørn H.

Hei Stig ..

Du har fått mange fine konstruktive tilbakemeldinger her... uansett, fargemetning, kontraster, vindusglass o.s.v....oser bildet av stemning ..

Snøen bidrar veldig i så måte ...

Liker veldig godt det jeg ser ...

Natta ..

Bjørn ;¤

Inger-Lise S.

Hei Stig! Sannelig fant jeg ikke et bilde hos deg som jeg ikke har kommentert. Det hadde jeg ikke ventet, for jeg liker bildene dine så godt at jeg følger med så godt jeg kan;)
Og det jeg finner er nok et nydelig fuglebilde.Enkelt og fint og samtidig spesielt.Glimt i øyet og.
Jeg husker da du begynte å fotografere fugler, og utviklingen er jo formidabel.
Samtidig sitter dine Sulabilder godt i hukommelsen:)

Inger-Lise
Torgeir S.

Forholdene tatt i betraktning så synes jeg dette er et meget vellykket resultat. Flott å se bilder av fuglene med både miljø rundt å i annet enn sollys og finvær, været her er jo tross alt laaaangt unna bare sol og opphold. Alt i alt et flott og stemningsfullt bilde!

Mvh. Torgeir
Stig B.

Takker for kommentarer. Måtte bare få meg et ''dårlig vær'' bilde, jeg tar nesten bare bilder i finevær ellers :-)

Stig
Ketil K.

Har ikke mye å tilføye her utover det som er skrevet, liker snøen og snøfnuggene, viser rødstrupe i vinterværmiljø.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu