Utsyn
Dette motivet oppdaget jeg da jeg slukket lysene i gangen og skulle gå til sengs her en kveld. Det var nysnø utenfor og med lys fra gatelykt og utelampe, så jeg dette fargespillet i glassene gjennom ytterdøra... Synes selv det ble litt dekorativt.
Bildet inngår i albumet RARITETER - Her prøver jeg ut rare ideer og innfall jeg får, ikke alltid med like stort hell! ;-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-19 12:43:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus digitalt kompaktkamera, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBrukte stativ, ikke blitz og med lysene i rommet avslått.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger512
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_130651} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Hege

Dette fallt eg for umiddelbart;-)

En herlig fin enkelhet i bildet, med et lekkert lys&fargespill i vinduene.

Flott utført!

mvh Inger Anne
Stine J.

Liker dette, Hege! Enkelt og lekkert. Fin stemning med de våte rutene, strukturen i vannet og de lekre fargene utenfor. Pent med alt det sorte rundt og fin plassering av vinduet i bildeflaten. Bra sett og formidlet. :-)

mvh Stine
Inger-Lise S.

Hei! Virkelig et stilig bilde! Elegant, med fine farger. Spennende. Og dette fant du slik uten videre! Jeg trodde du hade brukt en eller annen effekt...
Lekkert ble det:-)

Inger-Lise
Fred S.

Fargene i glassruta er dekorativ nok den, men de mørke flatene som utgjør resten av motivet tilfører bildet lite, og komposisjonen blir derfor temmelig kjedelig. Det mangler ett eller flere elementer her.....

vh fred
Odd Tore S.

Enkelt og ganske stilig, glassrutene med langsruglete glass gjør seg godt med gjennomlys. Litt mye mørke i overgangen mellom første og annen ruterad, skulle gjerne sett at sprosser og karmer var tydeligere definert der.
Vinduene er fint plassert i det mørke, men det er ganske mye mørkt. Fred er inne på noe her, en annen mulighet kunne vært høydeformat i stedet, og litt usymmetrisk plassering. Men læreboka om komp har jeg aldri åpnet, så her kan nok andre komme med mye mer velbegrunnete råd.
Odd Tore
Oddbjørn W.

Her ser jeg du beveger deg inn på nye områder, Hege. Spennende det du har lagt ut her. Likte godt formatete ditt og hvordan glassrutene er plassert. Alt dette sitter som et skudd.

Og jeg må virkelig si: Hvem hadde oppdaget et motiv i ytterdøra når en skal krype til køys. Da skal en være rimelig våken.....
Fine fargevekslinger, og i fullskjem uten ramme blir bildet enda bedre.

Bra Hege!

mvh
Oddbjørn
Steinulf L.

Kanskje en klisje,men dette var svært så vakkert. Fin bruk av billedflaten. Likte dette.
Nikolai E.

Ser at du har fått mye (velfortjent) ros her. For min del synes jeg komposisjonen er ganske kjedelig med plasseringen av motivet i bildeflaten. Hvis du hadde flyttet vinduet til et av hjørnene, og redusert den svarte flaten, tror jeg komposisjonen ville blitt spennende. Kanskje litt dristig plassering helt i hjørnet? Kanskje et kvadratisk format på den sorte flaten? Dvs en spenning i flatebruken: rektangulært/kvadratisk.
Dessuten kan du legge rammen i selve bildet, og en rød ramme vil gjøre seg mye bedre enn den hvite. I fullskjermvisning vises ikke rammevalget ved innleggelse av bildet.
Hege J.

Tusen takk for positive kommentarer, alle sammen! :-)

Ser det er ulike oppfatninger om hvilken komposisjon som fungerer best, altså hvor i bildeflaten vinduene bør plasseres. Mens noen synes det fungerer bra slik jeg har valgt, har andre forslag til forandring/forbedring. Spennende å høre synspunktene deres... Lover å prøve ut forslagene, og det er slett ikke umulig at jeg legger ut en alternativ versjon hvis jeg kommer fram til noe som jeg synes fungerer.

Ha en fin kveld! Nå stikker jeg ut... ;-)

Mvh Hege
Kim Daniel A.

Kjempe stilig!

Liker dette veldig godt, mye negativt rom, kult!

jeg klarte ikke dy meg med en liten edit:
http://www.kimdanielarthur.com/tmp/hege_vindu.jpg

hevde sort punktet i levels for aa faa litt sterkere kontrats i det moerke omraadene (og for og faa resten av bildet helt sort, det var litt detaljer igjen der :). plus litt mer farge metning og en oereliten fargetone endring. pluss usm.

pent bilde!

kimd
Hege J.

Takk for fine ord, Kim Daniel, og ikke minst for at du engasjerte deg i bildet mitt og bearbeidet det litt for meg. Liker det du har gjort. :-)

En fin kveld ønskes alle fotovenner her på dotten!

Mvh Hege
Eli B.

Dette var enkelt, men flott! Likte fargene i vinduet, synes faktisk at dette gjorde seg slik det er nå med helt svart ellers. Dessuten synes jeg vinduet er riktig plassert i bildeflaten. Godt jobba!
mvh Eli
Venche J.

Ja hva har man ikke rett innenfor stuedøra. :)

Fint utsnitt og flotte farger. Jeg liker det.

Wenche.
Bjørn H.

Hallo Hege -

Flott sett , og litt av et lys i denne døra ...

Savner litt mer skarphet i døra, samt at jeg ville kjørt et høydeformat av motivet og redusert de sorte flatene -

Bilde vil funke like bra, hvis ikke bedre ...tror jeg ...

Bjørn ;¤

Johan K.

Hei
Enkelt og pent dette. Fint lys og farger i døra.
Synes kanskje det blir litt mye svart i bildet. Det er jo mange måter å løse dette på. Tror jeg rett og slett bare ville hatt det litt trangere.

Johan
Hege J.

Tusen takk til dere siste også! :-)
Registrerer at formatsvalget engasjerer her, og jeg tar tankene deres med meg videre.

Mvh Hege
Janne L.

Virkelig nydeligt!!! Dette var enkelt, stiligt og pent. Dette bildet var virkelig i min gate.
Janne
Hege J.

Takk til deg også, Janne!

Jeg har nå prøvd meg med et annet utsnitt og lagt til en tynn rød ramme, som foreslått over, og lagt ut som versjon #2. Tok utgangspunkt i KDA's foslag, som jeg synes er bedre enn mitt opprinnelige. Ser på visningen at bildet ikke kommer helt til sin rett, pga at utsnittsrammen til versjon #1 henger igjen. For å få et korrekt inntrykk av versjon #2 må den derfor sees i fullskjerm!

Ha en fin lørdag, alle sammen!

Mvh Hege
Stine J.

Hei Hege,

Jeg likte best originalversjonen din. :-) Med formatet i den nye versjonen, syns jeg det ser ut som en ytterdør (noe det kanskje er). Likte at du hadde såpass mye rom rundt vinduet i originalen. Stå på! :-)

mvh Stine
Hege J.

Takk for nytt innspill, Stine! :-)

Meningene om plassering av ruta i dette bildet har vært mange og ulike. Jeg registrerer at de fleste synes originalutsnittet er bra, men har valgt å legge ut et alternativ etter flere kommentarer på at et høydeformat vil være gunstig. Selv foretrekker jeg nok, som deg, versjon #1, men det er spennende å se at smaken er ulik, også her!

Som jeg skrev i teksten til bildet helt øverst, er bildet tatt ut ytterdøra, så der har du helt rett. ;-)

Ha en fin lørdagskveld!

Mvh Hege
Tove Å.

Dette var flott! Jeg liker versjon 1 best. Synes plasseringen av motivet er helt genialt her:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu