Et blikk inn i en veltemperert liten verden
Et sånn passe nært bilde av glørne i et bål.
Utstyr
  • Nikon COOLPIX880
  • -
  • Blenderf/4
  • Lukker1/180s
  • ja
  • AnnetHoldt kameraet så nær glørne at det bare gjorde litt vondt. Ventet så en liten evighet til det hadde somlet seg ferdig med fokuseringen. Kameraet stod IKKE på stativ. Har justert toneomfanget litt i ettertid. USM.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger457
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_12994} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
christopher O.

liker bildet....varme farger, behagelig å se på men kanskje litt småharry.-

christopher olssøn
Tor Olav K.

Takk for din kommentar Christopher. Jeg er litt nysgjerrig på hva det er med bildet som gjør at du synes det er litt småharry.
Med vennlig hilsen fra Tor Olav
Carsten A.

Bra teknisk gjengivelse av glør i bål, men kanskje ikke så mye mer. Tekst i bildet bør unngås, og bildet er neppe tatt med blitz.
MVH CA
Avsluttet .

Synes det er et bra bilde, spesiellt siden jeg tok et nesten identisk forrige uke, regnet med en gang at det var et digitalkamera som var brukt. Skjønner ikke helt hva C.O mener med småharry.... mulig han er fra østfold hvor flammelakkerte biler er rimelig vanlig: ) og det er harry....

Et alternativ til å svi av seg øyenbryn og få smeltet kamera når man tar slike bilder er en zoom, kjempepraktisk egentlig...:)
Kristian F.

Det harrye synes jeg evt. ligger i teksten i bildet, hva er poenget?
JPK: Telelinse (zoom f.eks. 18-35 var vel ikke det du mente), er jo greit, men husk at perspektivet blir endret når du går lenger fra. (Se ''inn'' i bålet...)
Avsluttet .

Noe sånt ja: ). Tekst i bilde harry??? reklame davel:) Men ikke selve bildet.
Tor Olav K.

- Takk igjen for ytterligere kommentarer.

- CA: Jeg forstår ikke hvorfor du mener at jeg har gitt uriktige opplysninger om bildet. Dette bildet ser ganske anderledes ut enn de prøvebildene jeg tok uten blitz.

- Angående brennvidde: Jeg brukte den lengste brennvidden som kameraet's zoom kunne stilles på. Men den var for kort =(

- Angående teksten i bildet: Jeg ser nå at denne kom litt tydligere frem enn slik jeg først laget den. Dette skyldtes at jeg brukte unsharp mask filteret etter at teksten ble lagt inn. Filteret økte derfor kontrasten en del mellom teksten og de omkringliggende fargetonene.

- Jeg har tidligere forsøkt å forklare hvorfor jeg alltid tar med tekst i de bildene jeg legger ut på internett.
- Jeg er litt usikker på hvor mange av dere som har lagt merke til at dersom en lagrer bildene som legges ut her inne til egen disk (ved f.eks. å høyreklikke på dem og velger ''Save Picture As...'' i Internet Explorer eller ''Save Image As...'' i Netscape), så lagres ikke den kopirettighetsinformasjonen som dere ser på skjermen sammen med bildet.
- Dersom bildet deretter videreformidles gjennom andre kanaler uten mitt samtykke (f.eks. vha email, andre web-sider e.l.), så går denne opphavsinformasjonen tapt overfor de nye mottakerene.
- Jeg ønsker å redusere sjansene for at dette skjer med mine bilder. Hvis skaden likevel skulle skje, så ønsker jeg å gi en eventuell mottaker litt mer informasjon om meg selv enn bare navnet mitt. Derfor putter jeg også inn en URL-adresse. Via de web-sidene som skjuler seg bak den, kan bla. informasjon om min lokalisasjon/nasjonalitet og emailadresse finnes.

Håper dette forklarer hvorfor jeg kommer til å fortsette å være så harry at jeg legger inn signaturen min i bildene mine her ;-)

Med vennlig hilsen fra Tor Olav
Arvid B.

Tor Olav.
Dersom nokon gjer seg umaken å ''stjela'' eit eller fleire av bilda mine, ja då vert eg glad. Skulle eitt dukka opp i kommersielle samanhenar, då ville eg bli kjempeglad...

Heldigvis er vi så ulike på denne jorda. Det er det som gjer alt så spanande.

PS. Bildet var fint..
Arvid
Tor Olav K.

Hehe. Takk Arvid.
Dette er nesten som å høre meg selv.

- Jeg blir også glad om noen lagrer noen av mine bilder på egen disk for selv å se på dem flere ganger.
- Og dersom noen skulle finne på å utnytte bildene mine kommersiellt uten mitt samtykke, da ville også jeg smilt litt til utsiktene til å kunne saksøke dem for en del penger.
- Men: Dersom noen f.eks. skulle finne på å utgi seg for (eller antyde) å være opphavsmann til noen av mine bilder, ville jeg mislike dette sterkt.

Mvh. Tor Olav
Carsten A.

TOK: Dersom du har fyrt av en blitz under eksponeringen her ser det for meg ut som den må ha hatt minimal innvirkning på resultatet. Det er forøvrig ganske vanlig at folk av vanvare gir feil opplysning om blitsbruk. Tekst i bildet ødelegger ganske mye, men det er selvsagt fritt fram for enhver på dette punkt.
MVH CA
Tor Olav K.

CA: Den lyse-grå/rosa asken i forkant ble ganske mørk på de bildene hvor jeg ikke brukte blitz.
Jeg likte kontrasten disse lyse fargetonene gav i forhold til det sorte og mørkerøde. Derfor blitz.

Mvh. Tor Olav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu