Have D2X, Need Freedom
Need I say more
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger2164
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_129602} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Erlend M.
Dårlige UV/IR egenskaper? Ser ut til at du må holde deg innenfor gjerdet :) Tok en titt innom anmeldelsen og fikk bekreftet min første tanke da jeg så bildet. Ikke så farlig spør du meg..
Avsluttet .
Ordspillet som jeg antar er tatt fra 60-talls- (eller var det 70-talls) svisken ''Have love, Will travel'' er jo greit nok. Vet ikke om dette treffer meg helt - fargekotnrastene rødt, sort, hvitt liker jeg. Erlend M.'s tolkning kan det jo være noe i - men bildet i seg selv gir meg ikke så mye. Sett ift. ditt eventuelle budskap ift. egenskaper ved nevnte kamera kan det sikkert være en fin illustrasjon.
Lars-Anders M.
Kreativt. Men je syns dette er på grensen til foto.
Erik B.
Fint bilde, men i form og innhold er det faretruende nær plagiat av grafikk Per Kleiva laget på 80 tallet.

MVH
erik
Birna R.
Javel? Noe spesielt bilde av ham du tenkte på? Jeg påberoper meg ikke å være original eller nyskapende, temaet er flittig benyttet av andre, men plagiat innebærer noe temmelig konkret og jeg ber deg dokumentere denne påstanden. (For ordens skyld, jeg kjenner *ikke* til Per Kleivas arbeider).
Erik B.
Jeg aksepterer selvsagt at du ikke har kopiert (plagiert) et bilde av Per Kleiva. Jeg tenkte heller ikke på et bestemt bilde, men det form og fargespråk som var hans varemerke i en periode.

Jeg er mer overasket over at du ikke kjenner Kleivas bilder. Han var jo en av 68er generasjonens (som vi vel begge tilhører) favoritkunstnere og hans plakater hang på mange studenthybler. I en periode laget han flere trykk der hvite siluetter av piggtråd og hender på svart bunn var elementene.

Grunne til min reaksjon var førstereaksjone da jeg åpnet bildet. ''Jøss dette kunne jo vært en Kleiva!'' Jeg tror du ville fått den samme reaksjonen om du hadde vist bildet på en gallerivegg.

Generelt kan det observeres at moderne foto og billedbehandling har er ført (ytterligere) utvisking av grensene mellom foto og annen billedkunst. På foto.no har vi sett flere ''frans widerberger'', ''rene magtiteer'' og ''salvador dalier''.

MVH

Erik
Birna R.
Rart og rart, i den fasen av mitt livsløp var rmine interesser fokusert på alt annet enn grafikk og utøvende kunstnere. Jeg har selvsagt hørt hans navn, man leser da aviser, men kjenner ikke bildene eller bildeuttrykket i det hele tatt.

Alle '68ere var ikke politiske rabulister. Jeg var botaniker på den tida og holdt stort nesa i grasrotnivå.

At det er flere veier til Rom og at uttrykksformer kan gjenskapes/gjendiktes er vel heller ikke noe nytt.

Jeg noterer meg atr du ikke lenger tiltror meg plagiering og setter derved en strek over dette sidesporet fra min side iallfall.
Hans Jacob H.
Jeg har ikke sett Per Kleivas verk, men synes dette var et enkelt og visuelt bra uttrykk, med sikker og solid komposisjon.
Hvis det er slik det føles å eie det første (?) D2X kameraet, er jeg glad jeg ikke er i dine sko...

Hans Jacob
Lars-Anders M.
Hva har denne diskusjion med selve bildet å gjøre. Husk dette bilde er lagt ut på bildekritikk. Jeg mener fortsatt att dette er på grensen til fotografi. Ok.
Ronnie S.
Minner meg litt om 70- tallet?? Bildet er flott. Helt klart visuelt salgbart. Artig tittel.
Caroline M. S.
Enkelt og stilig. Minner meg om diverse kort og reklamemateriell for Amnesty International (de bruker fargene rødt, hvitt og sort - og ofte piggtråder, hvite duer og hender). Her er det håp - hånden som vil noe og det røde lyset på toppen (Amnesty bruker kubbelys/stearinlys). He, he - kanskje du skal donere det til en god sak - årets Amnesty julekort? Da lover jeg å kjøpe, pluss frankere med sykkelturfrimerket ditt. :-)
Stine J.
Som Caroline var også min første assosiasjon til bildet Amnesty International. Liker det enkle uttrykket ditt her, som på tross av sin enkelhet kan fortelle mye. Bra

mvh Stine
Fredrik T.
Enig med CMS, skikkelig anti war, abuse, torture reklame. Minner meg også endel om Amerikansk anti fasisme propaganda fra WWII, eller etterpå under den kaldekrigen (Merk Rødfargen). Men hva gjør vel det, ett mye brukt motiv, stiller bare ennå høyere krav til utførelsen. Pioneer arbeide, er ofte ikke det beste, de som kommer etterpå og prefeksjonerer utrykket blir ofte mer populære, fordi de gjør det bedre. Dette gjør du bra Bjørn, uten at jeg nødvendigvis kan tolke billedteksten utfra bilde.
Otto V.
Er det ingen som svarer Lars-Anders Mosskull?
Dette fotografiet synes jeg ligner på et serigrafi,av f.eks Kleiva.
Som dette er presentert,ville jeg trodd det var grafikk,et silketrykk.
Synes dette er mere grafikk enn fotografi.
Ov.
Birna R.
Det antydes fra flere hold at bildet ikke er ''fotografi'', vilket impliserer at det er grenser for hva et fotografisk uttrykk skal kunne være. Jeg aksepterer verken premiss eller den derav følgende konklusjon.

Presentasjonsformen av et fotografi er en integrert del av det fotografisk uttrykket.
Erik B.
Jeg finner det også meningsløst å diskutere om dette er et fotografi eller ikke. Selvsagt er det det. Det er brukt fotografisk teknikk. Om det likner mest på et grafisk trykk eller et klassisk landskapsmaleri (f. eks elg i solnedgang) er uvesentlig.

MVH
Erik
Birna R.
Må vel være hånd i solnedgang, i det minste?
Lars-Anders M.
Ok det er ett foto. Jeg skjønner det.
leif b.
Minner om popart plakatene fra yngre dager. Og ikke noe galt med det.
Farger og motiv minner meg om den tiden. (60/70)
Og hvorfor det skal väre tvil om dette er et foto ?????????????
Teknikken til Björn har vi alle noe og läre av. Hva er galt med og utvikles.???
Otto V.
Er ganske så sikker på at dette er et fotografi,tatt med et fotoapparat.
Synes bildets uttrykk minner om grafikk.
Kaskje et serigrafi.
Ov.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu