Jobber fortsatt med vinterlyset
Bildet inngår i albumet Landscapes - Nature - the way I see it
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-05 15:40:09
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-03-05 22:39:07
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-03-06 17:48:59
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger815
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_129318} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Janne L.
Motivet er godt. Lyset er bra, iallefall på bildet. Du har forgrunn.

Jeg vet ikke hva det er som mangler. Bildet er greit. Men ikke wow. Men bra.
Janne
Inger Anne Maritsdotter V.
Fin dybde i forgrunnen her,
velkomponert,
og et stemningsfullt vinterlys.
Muligens litt mer usm og bittelitt NI på himmelen.

Dette bildet hadde gjort seg i stort format på stueveggen:)

Mvh Inger Anne
Avsluttet .
Fint bilde! Er dette fra Ålesund. Syns jeg kjenner igjen bakgrunnen
Avsluttet .
Kombinasjonen av de mørke skyene, litt blå himmel og gløtt av sol gjorde seg godt. Ellers bra dybde i bildet.

JRH
Marius F.
Som nevnt, fin dybde i bildet. Virker som du har lettet opp forgrunnen en hel del, og overgangen hvor steinene møter vannet blir noe hard. Liker stemningen i bildet godt, men synes kanskje det blir litt mye snø og ville nok kuttet en del av forgrunnen.

Mvh, MF
André M.
Takker for tipsene :-) Har nå lagt ut en sort/hvit versjon som er noe krispere (USM-et litt mer på detaljene, og støydempet på himmel).

Hans Erik: Close!. Bildet er tatt fra Sunde på Sula, i retning Sykkylven.
Hans Jacob H.
Likte best V1. De sparsomme fargene som er der liver opp dette vinterlandskapet.
Den lille diagonalen ned i venstre forgrunn er det som hever bildet over middelklassen og skaper den fine dybden. Så selv om det ble mye snø foran, tror jeg ikke jeg ville kutte noe. Ser også den litt for mørke overgangen mellom vann og steiner.
Fint vinterbilde!

Hilsen Hans Jacob
Carsten A.
Begge versjoner forsvarer sin plass. Bra utsnitt og fint lys!

Enig i det Marius F. påpeker om steinene i forgrunnen.

MVH CA
André M.
Hmmm... Disse mørke steinene, ja. Faktisk har det OGSÅ noe med å gjøre at steinene nærmest sjøen ER mørkere (tang/tare), mens steinene nærmest kameraet er tørre og renvasket. Nå har jeg lagt ut en versjon hvor jeg har utlignet forskjellen noe, beholdt fargene fra V1 og ''krisp'' fra versjon 2. Takk for alle bidrag til å gjøre dette bedre :-))
Avsluttet .
Stemnigsfult og vellkomponert. (Nesten) Tror det er (for mye) snø (hvitt) i forgrunnen som gjør at jeg føler bilde har en feil balanse. Øyet blit jo trukket mot det lyset partiet, mens jeg egentlig ønsker å fokusere på fjellet og himmelen.
Carsten A.
Ved annen gangs betraktning, og nå vurdering på basis av V3, er også jeg kommet til at det er mye snø i forgrunnen. Men hovedproblemet er ikke den relativt store flaten der, men at den er så voldsomt lys i forhold til resten av landskapet. Her tror jeg etter fornyet vurdering at et bilde med bare mørke steiner i forgrunnen og en mer kraftfull presentasjon av resten av landskapet hadde vært den beste løsningen - men da snakker jeg kanskje om et helt annet bilde . . . . .

MVH CA
André M.
Ser poenget, Carsten. Har nå lagt ut en v4, og presentasjon på hvit bakgrunn i stedet for grå. (problemet med v1, 2 og 3 er blant annet at bakgrunnen smelter sammen med bakgrunnen, - i lysstyrke, slik at den hvite snøen blir fokus for oppmerksomhet).
Ketil K.
Instruktiv eksersis det her. I utgangspunktet et bilde hvor snøen i forgrunnen tar litt mye av kraften i bildet, og som viser at selv om den mørke delen av bildet lysnes, forblir forpartiet dominerende. Tror kanskje bildet forsøker å gape over litt vel mye og det blir for mye å forholde seg til?

Vakkert med fine farger er det dog i stort monn her. V#1 og 2 for meg, de øvrige føler jeg blir noe kunstige.
Arne S.
Detaljene er omtalt. Jeg begrenser meg til å si at liker bildet svært godt. Landskapsbilder er et krevende motivområde, og blir lett upersonlige. Dine siste bilder fra sunnmøre er meget bra. Du har vel ikke tilfeldigvis vært på Godøya hos Ørnulf?

:)
Carsten A.
Syns vel siste versjon (v4) ble en viss forbedring, og enda bedre om det ble beskåret i underkant opp forbi den mørke flekken i n.v. hjørne, samt i overkant slik at ingen del av himmel er synlig. Men fortsatt vil det være slik at ''snøen i forgrunnen tar litt mye av kraften i bildet'' som Ketil K. uttrykker det.

MVH CA
André M.
Takker Ketil, Arne og Carsten. Har med meg tipsene ved neste korsvei. Ketil er nok inne på noe når han antyder at jeg vil litt for mye med bildet.

Og Arne henviser til den på Sunnmøre som VIRKELIG har sett lyset: Ørnulf Opdahl evner å nærmest hypnotisere gjennom sine abstraksjoner av lyset ved kysten. De som ønsker å se bildene hans, kan ta en tur til fyret på Godøy. Et fyr jeg forøvrig har avbildet, i et lys inspirert av lysmannen himself.

http://www.betterphoto.com/gallery/big.asp?photoID=707937...erID=41822
Bjørn H.
Har sett på det flere ganger nå MR. og tror V4 er favoritten -

Et vakkert foto.... ingen tvil i verden om det :)

Herlige farger, nydelig lys, og bra dybde ...

Greier desverre ikke å finne så mange forslag til forbedringer her... så denne gangen skal jeg vare nyte -

Bjørn ;¤

Marius F.
Ser det er kommet tre nye versjoner og føler meg kallet til å kommentere litt. Synes #4 er den som fungerer best, men står likevel fast ved det jeg først skrev, det er for mye snø i forgrunnen. Får vi en femte versjon lover jeg å kommentere den ;-)

Mvh, MF
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu