Ikke lenger unevnelig kamera, fortsatt ubestemmelig motiv, 800 ISO
.. nå kan det sies: D2X.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-19 20:06:16
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger2836
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_127293} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Avsluttet .
Dette liker jeg! Noe med at jeg ikke vet hva som skjuler seg over bakketoppen, og lyktene leder meg den veien. Og jeg lurer på hva jenta gjør - har hun stanset for å se over kanten eller er hun bare på vei? Mye for fantasien her, og det liker jeg.

Det er litt rart med bruddet på den lyktestolpen, men så kan jeg jo også lure på hva det er for noe....
Vibeke P.
Dette var spennende. Bra komp. Fargeklatten/jenta i høyre side skapte liv i hele bildet. Litt usikker på lyskilden midt på brua. Min første tanke var at den ville jeg fjerna, men da vandret plutselig blikket anderledes på bildet.... som sagt meget usikker

Likte dette.

Vibeke : )
stian w.
Tøft!
Likte veldig godt de stjerne du fikk til med lyset,
kan jeg spørre hvordan filter (hvis da?) du har brukt her?
Herlig komp og farger, likte de hvite gjerdene.
Syntes det var en liten overkill med usm bare.
Birna R.
Ikke mye USM her, men bildefilen er jo krympet utrolig mye da :))--

Ikke noe filter, men f/16 på objektivet. Resten ordner diffraksjonen.
Henning H.
Spennande bilde, Faktisk litt for spennande. Her blir i mestelaget av brot som konkurrerer om merksemda. Lyktestolpen som bryter lyslinja og står i lause lufta, lyset midt i vegen og personen med to hovud. Eg finn rett og slett ikkje heilt roen med så mykje som konkurrer om tankane. Slik sett passar ”ubstemmelig motiv” veldig godt.

Når det gjeld resten av tittelen må eg berre kommentere: ”Unevnelig kamera” – må vere Canon det då :-)

mvh Henning
Venche J.
:)
Det ser jo da ut til at det unevnelige kameraet tar veldig flotte nattbilder på ISO 800. Gleder meg til den 25. februar klokken 00.00

Wenche.
Birna R.
Takk, Wenche. Jeg håper for egen del at webserveren min overlever den dagen, regner med å få mer enn 100.000 treff første døgnet.

HH: Canon er ikke et unevnelig ord i min omgangskrets :))--
Avsluttet .
He-he. Unevnelig kamera du liksom. Dette er et bilde fra Nikons D2X! Og her ser man hvorfor Nikon har utsatt premieren. De har åpenbare problemer med hvitbalansen.
:-)
Bare spøker, Bjørn.

Bildet er riktig poetisk, og med en slående fargebruk. Strammere og mer kraftfullt enn dine mest poetiske svermerier. Vet at du ikke liker helt svart som bakgrunn i dine naturbilder, men her fungerer det godt som et bakteppe som ikke stjeler oppmerksomhet. Bildet er veldig moderne, og kan nok illustrere vår samtid på fler enn en måte, men jeg ser ikke den helt store dokumentariske verdien i det allikevel. Flotte linjer, og visuelt spennende. Det gylne snitt funker åpenbart fremdeles, og godt er det.

Fint lite støy til å være iso800. Det tekniske er åpenbart under kontroll her.

Mvh
Ola.
stian w.
Merkelig (synd) det blir så striplete linjer uten mye usm,
oppskarping i kamera kanskje?
Luta lei den digitale looken det gir, et problem på mine bilder ofte, selvom jeg ikke har på oppskarping på kamera.
Ikke som med film nei.
Blender 16 skal jeg huske til nattbilder.
Birna R.
Neida Stian, ingen oppskarping i kameraet i det hele tatt. Problemet ligger jo i nedsampling fra en så stor fil (her rundt 70 MB), webformatet har simpelthen ikke nok oppløsning til å få buete linjer ''myke''.
Rune Edvin H.
På thumbnailen så dette bildet gørrkjedelig ut, men så åpna det og da var det noe allikevel. For min del har jeg heldigvis slitt ut skjemen min sånn at jeg ikke ser det Stian ser. Kul dybdefølelse i bildet.
Det jeg sliter litte grann med er at (for meg) det hvite blir litt masete. Ville likt det litt mer skittent.
Rune
stian w.
Ok, da skjønner jeg.
Bra! Det gjør jo egentlig ingenting.
Kanskje jeg kan prøve å slappe av litt mer rundt det da.
:)
Geir A. H.
God ide, godt utført.
Unevnelig kamera, ja. Vel, det er ikke lenger like gøy å sitte og scanne dias... :-)
Geir
Jon-Petter T.
Linjelekkert og stilrent.
Flott bruk av kontraster - orange opp mot sort osv.
God ballanse av bildeellementer -personen opp mot de buede lyktestolpene, inndelingen av vei og himmel osv.

Ser ut som kameraet godt kan nevnes ja, men fotografen også, for dette var bra!
MVH
J-P
Magnus W.
Spennende dette. Typisk et bilde som kunnet funke bra med sephia, men her syns jeg det gjør seg at personen er i såpass sterke farger.
Steinulf L.
Du har en misunnelsesverdig evne til å få fascinerende bilder utav nokså ordinære motiv. Fra mitt ståsted er det tekniske meget bra.
Ketil M.
Flott bilde, ikke 100% om lyset på mitt på brua skal være med, en ørliten skjeivhet, haller til venstre. ble himmelen slik er det jobbet noe med den?
Avsluttet .
Ja, den tekniske kvaliteteten er det vel lite eller ingen grunn til å tvile på her. Men selve bildet og motivet ser jeg ikke så veldig mye i som mange av dine andre bilder Bjørn. I mine øyne er ikke dette annet enn et tradisjonelt kvelds/natt-bilde med lukertid som skaper bevegelse i en person på fortauet. Så alle kommentarene om at dette er et så veldig spennende bilde ser jeg ikke helt. Synes hverken motiv, utsnitt elelr komposisjon er så veldig spennende jeg. Som dokumentasjon på kameraets tekniske beskaffenhet og funksjonalitet fungerer det sikkert fint nok.

Jeg venter spent på ditt neste (forhåpentligvis) mer spennende nærbilder eller alternativ-komposisjons-bilder...:-)
André M.
Fin komp, god flateutnyttelse og merkelig stemning som apellerer. De stiplete linjene skjemmer helhetsinntrykket og burde ikke være nødvendig. Nedsamplingsmetoden og etterbehandling er avgjørende (bicubic bør ikke anvendes til nedsampling, kun til oppsampling; average metoden bør brukes, og skarpheten kvikkes opp etterpå med riktig USM). Dette i parentesen er selvsagt subjektive egenopplevelser :-). Komposisjonen, mystikken og fargene gjør mye av bildet her. Godkjent, til tross for stiplete linjer i buene.
Birna R.
Nåvel André, jeg har tatt deg på ordet og ditt forslag ga ikke noe bedre resultat, snarere tvertimot. Mer jaggies.

Jeg gikk derfor veien fra en 70 MB TIF ned til en 8 MB jpg i ''dobbel'' størrelse, og deretter ned til en 2 MB fil som er vist her (211 KB i endelig jpg utgave). Ved prøving og feiling ser jeg at ''bicubic'' nettopp er den nedsamplingsmetoden som gir klart best resultat, dette gjelder i PS 7 (og 5.5). Litt miksing til slutt for å få kontrasten og fargene omtrent slik som v.1, deretter hardhendt USM.
André M.
He, he... Jeg er selvsagt påståelig... Men, kanskje har det noe med programvaren å gjøre: Bicubic gir alltid hakkete resultat for meg, men jeg bruker ikke PS (jeg bruker PaintShop Pro). Men bevares, jeg tror deg :-)).

Det JEG pleier å gjøre for å unngå ''jaggis'', uansett nedsamplingsmetode er som følger:

Jeg lager to layers (identiske) av det uskarpede bildet. Så skarper jeg opp det øverste bildet med en rutine jeg har funnet velfungerende: 0,9/35/0, så 0,8/35/0, så 0,7/35/0 osv ned til 0,4/35/0. Da har jeg et skarpt bilde. Men noe hakkete diagonal og buelinjer. Men, da fjerner jeg hakkene ved å forsiktig bruker eraser tool på de verste hakkene (ca. 20% opacity), og ta dempes hakkene, men det underliggende layer kommer til syne i ''hullene''. Funker som bare fy.

V2 funker meget bedre enn V1. Og ettersom jeg bare hadde jaggis å innvende på eneren: V2 er glitrende :-)
Leif Kristian V.
Synes V 1 fungerer best.
Tittet på exif data. Håpet du hadde glemt deg, men neida..... :-)
Det kan være D2X. NEF --> TIF --> jpg. Da kan det stemme bra med 70 MB i TIF.

En liten digresjon: Har lagt bestilling på D2X. Hadde nok håpet at D2Hs. Skulle være nok for min del. Med en forståelsesfull samboer, gode kontakter og overtid så blir det D2X. Men å forsvare det kan jeg aldri.
Birna R.
Du kan jo kikke på IPTC om ikke EXIF-en er der.
Venche J.
Nei fy og fy, versjon to ble for glorete. :)

Wenche.
Ann F.
Sliter litt mellom V1 og V2.
V2 er klart best mht jagging i stolpene, V1 har flest detaljer i rekkverket, men gir et allmennt gråere og flatere inntrykk enn V2.
Det er imidlertid én ting jeg gjerne skulle vært kvitt: midt i lyset som såvidt stikker op over bakketoppen er det en hvit stolpe av noe slag. Den bråstopper linjen fra lysene på en måte jeg synes er uheldig.
Mvh ann
Ole Walter S.
Hei, jeg likte dette bildet godt, herlige farger på jakken til personen i bildet og en helt utrolig skarphet. Må være artig å fotografere med utstyr som gir slike bilder. V1 er helt klart min favoritt.

mvh/Ole Walter Sundlo
Lars Erik N.
hehe: ''D2X, 80-200/2.8 MF @105mm @800 ISO''.
Stilig bilde dette. Flott med personen som bryter fargene. Liker faktisk også stjernee som gatebelysningen gir.

Mvh
Lars
Espen Stranger S.
Ah, gleder meg til å lese det som (kanskje) kommer her:
http://www.naturfotograf.com/D2X_rev00.html :-D

-espen
Birna R.
Ja, si det. 25/2 kl 00:00 kan du sjekke om svaret er korrekt.

Må forresten si at hel D2X greia har vært svært frustrerende sett fra mitt ståsted. Jeg har svarene på mange av spørsmålene, men nix mulighet til å ymte ett ord. Før deadline.
Paal A.
Fint du klarer å skape spenning rundt spørsmålet om hvilket kamera dette er tatt med. For meg har det alltid vært likegyldig hvilken knipsekasse som har gjort jobben. Bildet funker ikke for meg, kjedelig og statisk uten noe spennende motiv.
Trigger ikke godfoten eller andre følelser på noen måte hos meg.
Og da hjelper det lite om kameraet sikkert er et fint nytt dyrt leketøy for oss kidza.
Birna R.
Kloke ord, Paal. Helt enig. Bortsett fra at oppfatning om et bilde er også bestemt av hvem vi selv er og hva som opptar oss. For meg er f.eks. konsertbilder fullstendig uinteressante og gørrkjedelige. Bare for å illustrere mitt poeng. Godt vi er forskjellige sier nå jeg.
Paal A.
Jada Bjørn. Jeg bare sier hva jeg mener om bildet ditt, hva du mener med å fortelle om hva du ikke liker av andre motivområder skjønner jeg ikke stort av, aner jeg litt sutring over dårlig kritikk?
Birna R.
Ikke et øyeblikk Paal. Jeg er jo enig. Men det skader vel ikke å sette ting i et perspektiv?
Paal A.
Neida Bjørn, men å påpeke selvfølgligheten -oppfatning om et bilde er også bestemt av hvem vi selv er og hva som opptar oss- er bare en litt rar måte å møte kritikk av bildet. Ikke annet enn det.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu