Min lillesøster
her tok jeg med meg lillesøsteren min i fotostudio, og vi jobbet litt fram og tilbake med lyset. Bildet er overeskponert, men det var for å få fram mer dramatikken i øynene hennes. jeg vet ikke hvorfor bildet er så uskarpt på skjermen, for orginalen er helt skarp.
Jeg er fornøyd med dette, men det er klart jeg kunne ha gjort mye mer med dette bildet, men jeg liker det som det er. dramatiske store øyner, litt spøkelses aktig. den linjen som vi ser på høyre side, var jeg i tvil om jeg skulle ha med, men jeg tok den med fordi jeg synes det ble en fin gjentakelse.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-17 09:45:46
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-02-17 15:53:47
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-03-15 13:35:49
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2005-03-15 13:38:40
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2005-03-15 14:47:23
    Versjon #6
Utstyr
  • Nikon D70
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeDigitalt
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger295
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_127206} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
emil w.

syns du er inne på noe her men bildet skulle absolutt vert skarpt kutt også på begge sidene av bildet slik at det blir mere symmetri mvh ewb
Roger K.

Hei Kristin.

Beklager, men her har du etter min mening bommet med det meste. Dårlig fokus og dårlig lyssetting. Etter min mening bør, hvertfall som hovedregel, et slikt portrett ha skarpt fokus på øynene. Det har du ikke her.

Det er mulig jeg har forstått high-key feil, men jeg opplever ikke dette bilde som high-key. Etter min oppfatning er et slikt bilde kraftig overeksponert *rundt* objektet, mens objektet selv fremstår riktig eksponert. Rett meg gjerne om dette er feil...

I dette bildet syns jeg mer at lillesøsteren din rett og slett er overeksponert.


Beklager at dette ble såpass negativt, men det er mine tanker om bildet...


mvh
Roger
Kristin My R.

Det er din mening, og det respekterer jeg. Fokusen på øynene er helt skarpe på ''orginalen'', men jeg vet ikke hva som har skjedd med selve bildet da jeg la det inn. Bildet er overeksponert, det er meningen, jeg personlig synes det skapte mer dramatikk. Jeg er enig at ordvalget ''high key'' ble litt feil i denne sammenhengen, men er det ikke deilig at smaken er som baken, den er delt?
Nikolai E.

V2 med bedre skarphet gir nok totalt bedre inntrykk. Kankje helt skarpe øyne hadde vært best, større kontrast til resten. Hvis orginalern er skarp på øynene tror jeg du ikke har skarpet bildet etter nedskalering. Det er du helt nødvendig å gjøre, du har denne funksjonen (usm) i andre program hvis du ikke bruker PS.
For det andre harikke bildet de sarte og diffuse lyse gråtonene som kjennetegner et HighKey bilde. Jeg forstår deg slik at du vil ha litt dramatikk i bildet, og det kan du få fram med å øke kontrasten. Bildet tåler ekstrem økning i kontrast, jeg har forsøkt i PS. Tillater meg å sende deg bilde pr mail så du kan se hva jeg mener.
Nikolai E.

Siste versjon 3 blir jo noe helt annet :) Her er et en bedre balanse mellom de utbrente høylysene (som sikker skal være slik) og skyggepartiene. Øynene gir et helt annet inntrykk her, aksentuert, mer magiske.
Roger K.

Nå er det, som Kristin har sagt over, fint at smaken er som baken...jeg er nemlig helt uenig i det Nikolai sier. Jeg syns tvert i mot at øynene ble alt for kunstige og ser ut til å ha blitt tegnet på for å skjule manglende skarphet.

Lyset derimot er bedre og her er jeg enig med Nikolai.


mvh
Roger
Thomas Foyn H.

bildet tre er utvilsomt det beste, men det lyser PS lang vei, bedre lykke neste gang. mvh Thomas
Kristin My R.

Det er kjempe flott at jeg får god konstruktiv kritikk!.. Det setter jeg stor pris på, men til deg Roger, øynene er dessverre slik, hun har kraftige øyne og vi sminket de så de skulle komme bedre fram. Så hvis det er din oppfatning av kunstighet, så vær så god. På denne maskinen jeg holder på med nå har ikke programmene til å fikse og ordne på bildene..
Men nok om det, versjon 1 og 2 er helt feil i følge ''orginalen''. Nummer 3 er mer lik. Ikke helt, men ikke langt i fra. Så glem 1 og 2..! :) men igjen takk! :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu