Pjusket, værbitt......
En pjuskete liten kjøttmeis som forhåpentligvis har overlevd sin første vinter og ber om å bli avbildet igjen, snart....
Bildet inngår i albumet Mine hage-fugler - Fugler tatt opp i hagen, ved foringsplassen, på verandaen, kort sagt; der de måtte stå stille lenge nok til å bli fotografert
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon EF 300mm f/4 L USM+Kenko Pro 1.4x
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/40s
  • FilmtypeDigital Raw Iso 200
  • Nei
  • Annetev -2/3
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger587
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_126273} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Steinulf L.

Savner vel både litt mer skarphet og litt mer kontrast her. Det er spesielt nebbet og øvre del av hodet som ser ut til å ha fallt ut av skarphetsplanet.
Rolf J.

Hallo Stig.
Må nok være enig med Steinulf her.
Ser rimelig pjuskete ut denne, hos meg blåste alle småfuglene bort under siste store stormen.
Rolf
Avsluttet .

Hej du. Flott bild på talgoxeunge (s) med bra skärpa och fina färger, bra jobbat hälsar amatörornitolog Leif
Venche J.

... den var nå skjønn selv om den er litt puskete og ser litt stakkarslig ut. :)

Det tekniske er nevnt så det skal jeg ikke terpe på.

Wenche i gråvær.
Kay R.

Et pent bilde dette Stig... Tror nesten æ må si mæ enig i at skarpheten kunne vært enda litt bedre. D.v.s. Tror egentlig fokusen e litt foran fugelen. Ser på stammen...hmmm...Mulig. Fargene og bakgrunnen e delikat... Liker bildet godt totalt sett...

MVH Kay:-)
Hans-Gunnar H.

Hei Stig....
Svært så grønn vinter Dere har, desverre er det slik her og...fikk 1 cm i dag og spente for bikkjene på sleden, det humpet og skrapte som fy innover....nå ønsker jeg meg bare 15 minus og 50cm snø....som minst må vare til juni;)

Fin fagekomposisjon i bildet...ta litt til opp på gult, så spiller nok Ronaldo på brazil igjen;)......

MVH Hans-Gunnar
Stig B.

Takker for kommentarer.

Skarphetsplanet ligger nok på nærmeste kroppsdel, dvs skulder / vinge, og ikke på hode / nebb, samtidig som det er for liten dybdeskarphet til å kompensere. Må nok være enig i kritikken der :-)

Her har faktisk kvinendene begynt våspillet sitt, og det er knopper på trærne. Masse regn og vind. Snø bytter vi en gang pr. uke, snart klar for ny runde. Skal prøve å få motivasjon til å få opp et telt igjen, og få litt nye ( og skarpe ) bilder.

Stig
Jan Fredrik I.

Støtter oppunder SL sin kommentar og legger til at jeg likte det lyse feltet oppi hjørnet godt.
Jeg synes at det trekker litt ned når greinen ser så avsagd ut som her(pirk og en generell oppfatning som gjelder alle fugl på grein bilder).

Mvh

Jan Fredrik
Jonas L.

Enig i det som er nevnt ang. skarphetsplanet. Ellers et ok bilde av en nylig utfløyet kjøttmeisunge. Fine, sommerlige fargetoner.

mvh JL
Inger Anne Maritsdotter V.

Likte godt bildeutsnittet og posituren på denne fuglen,
det tekniske er allerede nevnt.
-iav-
Lasse H.

Hei,

Pent bilde som kanskje ville være tjent med litt økt kontrast. Fjern for min del den lyse flekken oppe i venstre hjørne.

Lasse
Roger V.

Hei
Ok artsportrett, skarpheten eller mangel på det, plager meg fint lite.
Utsnitt og komposisjon syntes jeg sitter. Enig i at det hvite feltet i venstre hjørne kunne vært fjernet.

Roger
Morten W.

Stå på videre. Du kommer til å gjøre det ''skarpt'' på foto.no!!!
Stig B.

Takker igjen for kommentarer. Skal prøve å produsere noe nytt snart håper jeg. Får håpe at det er nok lys til å få litt dybdeskarphet også da :-)

Stig
Inger-Lise S.

Hei Stig! Et pent fuglebilde med fin og diffus bakgrunn. Glimt i øyet her og. Aldri så lite uskarpt,som nevnt. Fine farger og fin positur.bra med miljøet rundt.

mvh Inger-Lise:)
Vegard L.

Hei Stig. Det meste er nevnt. Jeg hadde kanskje valgt en annen gren. Fint med glimt i øyet.. eller er det livsgnisten vi ser :-)...den ser jo litt pjusk ut ellers.
Mvh Vegard
Bjørn H.

Et vakkert bilde Stig -

Ser at du får litt tilbakemelding på skarphet ...vel vel .. ser at det kunne vært hakket skarpere, men dette funker i lange baner for min del ....

Men er desverre ikke fortrolig med den lysegrønne flekken øverst til vesnstre ... den tilfører ikke harmoni for min del ...

God natt :))

Bjørn ;¤



Ole Birger S.

Fint bilde av en pjuskete fugl. Fokus ser ut til å ligge noe hitenfor fuglen. Dette sees på kvisten. Det idielle var vel om kvisten var skarpest mellom, eller ved foten nærmest kamera. Da hadde også øye, nebb og flaggrende dun på rygen ha blitt skarpt. Jeg mener å se noen klonespor forran fuglen, fra nebbet og nedover mot venstre hjørne . -olebig-
Lars-Anders M.

Vakker bild. Liker den.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu