Full fart
Er i det undrende hjørnet for tiden; undrer på om et slikt bilde er interessant. To rådyr på full fart bort fra plagsomme meg.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-20 16:16:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 10D
  • Canon 100-300/f 4.5-5.6 USM
  • Brennvidde260mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeDigital raw ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger506
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_123540} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Bjarne B.

Hei Stig, eg syns dette var spennande, både fart og mystikk, det halve rådyret fremst pirrer nysjerrigheten. Det er mulig komposisjonen ville vert meir balansert hviss hode vistes på det forreste dyret, men dette er ikke nødvendig for det kunstneriske uttrykket. Kunsnerisk ligner det jo på maleriets penselstrøk med den panorerte effekten du har fått fram. Eg likte dette godt.

Mvh Bjarne
Hans-Gunnar H.

Hei Stig!

Svar spørsmålet ditt: JA!!!!!!

Synes dette bildet har kvaliteter mht innholdet! Klassisk fluktpositur!

Vakkert severdig, panorteringen i bevegelsesretningen, fart og trøkk! Men nå er jo jeg fryktelig svak for slike bilder;)

Eneste du kunne gjort er og økt mer kontrast i bakgrunnen, skjermen jeg sitter på nå er endel mørkere enn min kalibrerte skjerm hjemme, og selv på denne fremstår det som litt 'lyst'!

MVH Hans-Gunnar
Odd Tore S.

Rådyr på flukt fra deg ble bra, fin fart i bildet med passe uskarpe rådyr og bra panorering av skog. Jeg synes at valget av spredt krattskog og lys skogbunn (snø?) ble bra og fremhevet dyrene. Ikke for lyst på denne LCDen som har ganske lyse mellomtoner.
Rådyr på flukt ut av skjermen er jeg ikke så sikker på, antar at du ikke hadde mye valg her. Om du hadde mer å gå på, hadde det vært interessant å se det også. Men i denne sammenhengen bidrar og forsterker også et halvt rådyr inntrykket av flukt.
Odd Tore
Stig B.

Takk for raske kommentarer. Hyggelig at det falt i smak, jeg var usikker selv. Mente at det ga et inntrykk av fart og bevegelse som rettferdiggjorde brudd på ''perfekt'' panorering.

Kan se om jeg får til litt mer kontrast. Bakgrunnen er som OTS sier krattskog og snø.

Har dessverre ikke mer å gå på i dette bildet, var faktisk (tro det eller ei ;-) ) bevisst at jeg ville ha flukt bort fra meg, og dermed syntes jeg at det passet å ha et dyr på vei ut av ruta. Ser at andre opptak / utsnitt også ville kunne fungert.

Stig
Steinulf L.

Har et blandet forhold til dette: Liker den 'ekspresjonistiske stilen' inkl. kuttingen av det forreste dyret. Det gir liv og dramatikk i bildet. Samtidig antar jeg at det ikke var slik du hadde planlagt bildet, men at de to var litt for raske for deg. Sky og vanskelige er de jo.

Men severdig er det,og bedre kan det bli med korrigeringene foreslått over.
Bjørn H.

Flott bilde dette Stig ....

Mulig det tåler litt mer kontrast, men det er fint som det er også ...

Om du har brutt noen regler vet ikke jeg, men fart, bevegelse og et spennende resultat har du uansett --

Komposisjonen er også heelt grei, men ideelt sett skulle jeg gjerne sett mer til første mann...

Men, .... 2 rådyr i flukt gir vel kanskje ikke alfor mye rom for å tenke strategi og komp...

Jeg hadde vært mega fornøyd hadde dette vært mitt :)

Bjørn ;¤





Kjartan T.

Svaret mitt er nok også mer tja en JA. Er veldig usikker på dette bildet, for som andre skriver, det har kvaliteter... men også klare mangler. Jeg synes det blir for mye tomflate i venstre del av bildet og jeg tror jaggu jeg sender deg et forslag til beskjæring.
Stig B.

Fint forslag Kjartan, synes også balansen ble litt bedre her.

Stig
Venche J.

Syntes du endte opp med et festlig bilde. Liker det rett og slett. :)

Wenche.
Lars Erik N.

Hei Stig. Absolutt severdig dette. Versjon 2 ble bedre syntes jeg. Jeg har også sansen for panorering, så selv om det ikke er skarpt så gjør ikke det noe på et slikt bilde som dette.


Lars
Jan Fredrik I.

Funker helt for meg Stig!
Kommer ikke på så mye konstruktivt, bare liker det jeg ser.
At du sier at denne panoreringen ikke er perfekt kjøper jeg ikke helt da jeg mener at den helt klart er perfekt for dette bilde. Fin fartsfølelse og et meget spennende komp fører til et bilde som jeg mener er godt over snittet selvom det bryter grovt med ''gjeldene'' regler for luft i fartsretningen.
V2 ble et veldig fint bilde.

Mvh

Jan Fredrik
Stine J.

Det meste er vel allerede sagt her, men ville bare si at jeg syns dette ble stilig. :-)
mvh Stine
Inger-Lise S.

Et stilig og spennende bilde med flott fart. Meget bra!

Mvh Inger-Lise
Ronnie S.

.....syntes slike bilder er fine jeg :-)) bilde nr. 149659
Øyvind A.

Kjempestilig. Riktignok ikke veldig balansert i utsnittet, men likevel.
Om det var mitt bilde (skulle gjerne hatt det i samlinga, ja) ville jeg prøvd meg fram med andre utsnitt. Har du tenkt på muligheten av å kappe bakparten på den som er i helfigur, dvs bare bruke det som er til høyre for treet? Det blir kanskje vel sprøtt men også ganske artig synes jeg.
Ø.
Roger V.

Bilde har jeg studert en stund, og fundert endel. Er vel mer eller mindre kommet til tja. Fartsfyllt og spennende, minner litt om et maleri. Fartsstriper gir liv i bildet, og det halve rådyret skulle jeg ønske og var med. Samtidig gir det en anderledes spenning med at det er halvert. Bildet er et godt eksempel på at ''reglene'' i foto lett kan brytes og at det funker.

Men skulle bildet bli slikt, eller var det ''uflaks'' fikk du noen skape bilder og....

mvh Roger
Stig B.

Takk for fine kommentarer igjen, artig at flere likte dette, som jeg selv var usikker på. Bildet er vist som en versjon av et annet tidligere, men ville gjerne ha kommentar på kun dette, for å se hva denne type motiver gir av reaksjoner. Dette var positivt.

Bildet var bevisst under flukten, og jeg fikk noen skarpe bilder også, selv om de ikke hadde all verdens kvalitet. Flukten varte ikke lenge nok til å få flere bilder av den, men like før så sto de og spiste frukt. Dette er vist tidligere, på bilde nr. 94794.

Fint med flere forslag til utsnitt. Dette er interessant for meg, har ikke kommet så langt at jeg er vant til å bryte regler ennå.

Stig
Jan W.

Panorerings effekten er flott og har et drag av pensel på lerret Stig.

Men kan ikke si at jeg er like begeistret for helheten i bildet. Forøvrig er vel utsnittet til Kjartan det beste etter min mening.

Jan
Lars-Anders M.

Vakkert. Ok.
Lennart J.

Hej Stig,fräck och fartfull bild. mvh lennart
Inger Anne Maritsdotter V.

Et spennende bilde;-)
-iav-
Kay R.

Funker bra for mæ Stig. Tøff beveglese i et spennende motiv. Flukten ut av bildet var faktis passende hær. E ikke kreativ til forslag i dag så du får nøye dæ med at æ liker bildet. Ha en fin kveld..

MVH Kay:-)
Odd Børge H.

Dette likte jeg godt.
Mye ''liv'' i bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu