Aktiv himmel
Bildet inngår i albumet Aurora Borealis -
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma EX 20mm f1.8 DG Aspherical
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/2.4
  • Lukker15s
  • FilmtypeRAW ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger303
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122792} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Gaute B.

Hva kan man si?

Rett og slett lekkert...........
Erik A.

Den ja, den satt tenker jeg! Nær strøken utnyttelse av bildeflaten, der bildeelementene samhandler i et særs harmonisk komp! Nordlys-strøket med den lilla nedkanten er jo superbt lekkert! Ja, jeg har ikke annet enn godord på lager jeg! Etter min smak et særdeles parktfullt resultat! (merk deg utropstegn etter alle setningene - ikke verst?!)

De striper/bånd vi har omtalt på liknende bilder før (bilde nr. 155432, bilde nr. 155321, bilde nr. 155350 v2), er her nærmest borte. Men vet du om fenomenet, og ser nøye etter, så anes de også her - som to brede horisontale bånd over nordlyset i øvre tredjedel, ørlite mørkere enn resten av himmelen...
Tor-Erik E.

Heisann Erik
Ja, selv er ganske fornøyd med resultatet. Antageligvis et av de beste nordlysbildene jeg har tatt, kanskje det beste. Takker for kommentar:)

Angående de stripene. Jeg vet ikke hva det kommer av, men der er jo nærliggnde å tro at det er optikken siden et av Tom Roland's bilder har samme fenomen, og vi bruker samme objektiv, men ikke samme hus. men jeg vil liksom ikke tro det heller. Jeg merker når jeg skarper opp bildene eller redigerer de at slike forstyrrelser kommer lettere frem. Det høres kanskje rart ut, men jeg holder en knapp på etterbehandlingen i PS. Men er ikke sikker. Jeg merker at når jeg kjører ''sharpen'' i PS mere enn et par ganger blir stripene synlige. Om de ikke driekte kommer av PS behandlig så fremhever i allefall denne etterbehandlingen stripene.

Tor-Erik:)
Erik A.

Det snodige er jo at stripene alltid ligger dønn parallellt med lengste bildekanten. Skulle nesten tro det er CCD'n, men siden det er forskjellige kamerahus, så tror jeg ikke det heller. Nå har ikke jeg finmyst på det, men det virker som stripene er av variabel bredde og har variabel plassering. Dette kan du evt. bedre verifisere sjøl, fx ved sterkt å manipulere levels/kontrast kun for å framprovosere stripemønsteret. Men det synes rart om optikken skulle gi slike variasjoner. Har du oppdatert firmware i optikken (hvis tilgjengelig) og kamerahus? Evt. kan du prøve en annen USB/FireWire-kabel for overføringen til PC'n? Og endelig overføre råfila og håndtere denne i en annen software/PC? Hør også nærmere med TR. For dette er jo helt merkelig...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu