Pixie (Series)
Et bilde som kommer på trykk i neste nr. av Nikon Pro Magazine.

Ekmempel på hva man kan gjøre hvis lommeboka inneholder nok grunker for en AFS 300/2.8 med VR, pluss blir spurt om å levere et illustrasjonsbilde på hva man kan gjøre med et slikt objektiv

Nå fikk jeg riktignok låne objektivet, så lommeboka overlevde den fristelsen.. Dermed kunne jeg kjøpe 400/2.8 istedenfor.
Utstyr
  • D2H
  • AFS 300/2.8 VR Nikkor
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger2081
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122664} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Lars-Anders M.
Ja då kan vi se det på trykk ogsammenligne bildet på skjermen. Stålende. Morrsomt med blå stestammer og en uskarp frisyr.
Birna R.
Modellen mikn ble litt lei av langtidseksponeringer i skumringen og blåsurt vintervær (f/22 er brukt her, eksponeringen ble endel sekunderr), så hun sto ikke alltid helt stille. Til slutt ga jeg opp den opprinnelige planen om skarpt hår og lot henne få røre seg
Lars-Anders M.
Men jeg syns det er uskarpheten som gjør bildet. Vad skjer? En huldra? Eller bare en nattvandrare?
Birna R.
'pixie'' er engelsk for f.eks. hulder (tilnærmet)
Lars-Anders M.
Ok Bjørn, det visste ikke jeg. Da var det ikke så dum kommentar!
Marius S.
Naar man ser paa haaret virker ikke dette som UV/IR? Saa da er spoersmaalet hvor man finner blaa trestammer? ;-)
Birna R.
I Maridalen. I blåtimen. Jeg har forøvrig intet sagt om UV/IR?
Kai-Wilhelm N.
Her er jeg usikker, ikke på *bildet*, for det er helt ok, men håret til huldra.
Det er ok med uskarphet, men typen blir litt for *uskarpt* p.g.a. fokusering og ikke p.g.a. bevegelse (tar selvsagt feil, men ser slik ut for meg).
Hadde dette vært laget av noen andre, så ville jeg trodd at det hodet som er brukt ikke var det hodet som stod der...
I tillegg er jeg usikker på renheten i fargen i håret. Det blir litt blasst i forhold til stammene, i tillegg føles det litt (hvisker nå..) grønt.... enten det eller støyfullt av den dype bibble gir når den presses ekstremt hardt.

Hmm, jøss var snakkesalig i dag ;)

Men som sagt *bildet*, og komplementærfargebruken liker jeg.

-k

Birna R.
ifargene er vel ikke helt topp på denne utgaven, men la gå. jeg har iallefall gledet deg, KWN :))--

modellen heter Mari og var et selvsagt valg for et opptak i Maridalen. I tillegg hører hun ofte på hva jeg sier, heller ingen ulempe ved slike opptak hvor det blir betydelig avstand mellom fotograf og modell.
Kai-Wilhelm N.
Godt du ikke gikk deg vill ;)
Roy S.
jøss
Er det din tur å ha en blå periode Bjørn ;)
Bjørn J.
Huldre eller alver ser man sjelden helt tydelige, så det at vi bare ser det uskarpe håret fungerer fint. Den absurde fargen på trærne, og det tette utsnittet, forsterker mystikken og magien.
Erlend M.
Kult - minner om bilde nr. 144311. Tenkte hulder jeg og, men hvorfor er trærne blå? Men men, det funker for meg.
Ronnie S.
Det er noe som skurrer her. Det blå blir for dominerende men allikevel veldig severdig. Hårets uskarphet er fin, men allikevel irriterende. Bakgrunnen med den vertikale streken er irriternde, men allikevel en balanse til forgrunnen. Og så er det komplimentærfargene da som nesten alltid tilfører et bilde noe spennende. For meg....... et frustrasjonsbilde som jeg ikke vet om jeg liker...... enda :-)

Kan jeg spørre om du har gjort mye etterarbeid her ?
(så mye blått på trærne og bakgrunnen og likevel ''riktige'' farger på håret)

..... og en ting til. Hvorfor et bmp format. Hos meg så tar det evigheter å oppgradere skjermen med det bildeformatet og det blir noen sjenerende hvite prikker når jeg ser på det i sorthvitt.?
Birna R.
Du får bare irritere deg, RS. Ikke noe problem for meg :))--

Opptaket er gjort med fargebalanse satt til kunstlys (incandescent), slik jeg gjorde for mange år siden når jeg brukte film og ville ha ''gale'' farger, da med kunstlysfargefilm i dagslys. Akkurat samme virkning.

bmp-format? jeg har lagt inn som jpg.
Ronnie S.
Irritere meg..... hehe -det er jo litt av moroa her.

Hvis du høyreklikker på bildet og velger save as så blir det bmp format? Hm..
Birna R.
min nettleser (mozilla) viser ''jpg'' i save as. dessuten er filen garantert en jpg. det må være oppsetter på boksen din Ronnie som er feil. lukter IE lang vei.
Kai-Wilhelm N.
Ronni: Du bruker sannsynligvis IE, og har en cache fil som er større enn 100mb. Reduser denne til 99 mb så skal du se det går bedre...

-k
Venche J.
Takk skal du ha Bjørn, nå fikk jeg en ide. Liker det jeg ser :)

Skal prøve det ut, men om jeg klarer å få det til blir en annen sak.

Ser at du har fått godklompen i hus. Trives du med den?

Til Ronnie: Det er nok en windowsbug du opplever (IE). Sjekk om du har installert alle de siste fixene.
Venche J.
:( - ved nærnere ettersyn så var det ikke ''godklumpen''. Må ha vært et drømmesyn. :)
Ronnie S.
Merkelig.... det rare er at det bare er bjørns bilde som gir meg bmp på save as. - spooky - Cachefila mi er på 10 mb. og jeg kjører fix stadig vekk. Bruker W2K og IE 6.
D A T A = Dobbelt Arbeid Til Alle :-)

Ok... ingen stor sak..... finner vel ut av det en gang.
Kjartan T.
Har kikket inn flere ganger. Det blir bare bedre og bedre. Takk igjen for titten og inspirasjon. Håper du setter pis på slike tilbakemeldinger selv om du ligger ute på kritikken...?..
Arne S.
Blåfargen er lekker, men en anelse for skarp. Mønsteret i trestammen til høyre er flott. Venstre flate er tilsvarende uinteressant og lider av en slapp uskarphet. En beskjæring på venstre side hjelper. Mulig motivet egner seg i kvadratisk format og speilvendt. Fin fantasivekker.
Arnstein P. F.
En levende og en død - fin spenning mellom stammen med det flotte barkebillemønsteret og den friske med barken i behold. Huldra er vel både her og ellers noe midt i mellom oss levende og de mindre aktive! Synes den lyse vertikale streken stjeler mye av oppmerksometen i bildet. Blå trestammer faller ikke helt inn i min noe konservative fargesmak.
Mvh Arnstein
Geir B.
Forstod ikke helt denne Bjørn, '' eksempel på hva man kan gjøre med en AFS 300 mm /2,8 VR'',??
Man trenger vel ikke så rå opptikk for å få til dette, ikke et vondt ord om bildet, men opptikken har vel egenskaper som ikke helt kommer til sin rett her.
Om bildet, litt for blått etter min mening og ikke veldig spennende, men ok stemningsfult.

Geir.
Ann F.
Objektivteknikk aside - fargene og huldra som går bak trestammen liker jeg, det er veldig mange fine detaljer i trestammene, men for å få den helt store natt- og huldrespenningsfølelsen ville jeg hatt det litt mørkere.
Mvh Ann
Birna R.
Som fotografer har vi en (lei)tendens til å henge oss opp i skarphet og slike ting. Skarpt = bra. Alle kan ta skarpe bilder med et skarpttegnende objektiv. Det forteller oss ingenting om hvilke egenskaper objektivet kan tilby for bildeskaping. Vitsen med en lyssterk middellang tele er ikke at den er skarp (all produsenter klarer å lage objektiver av denne typen som er mer enn skarpe nok), men hvilke egenskaper det har i forhold til isoleringsevne, fargegjengivelsen og fargerenhet, bokeh osv. Bildet her tar fatt på noen av disse aspektene.

Med kunstlysf''film'' er trestammer blå, enten opptaket er på film eller med digital. En vri brukt i lange tider av naturfotografer på jakt etter det nordiske, blå lys, Ser ikke noe merkverdig med det i hele tatt, selv om andre åpenbart gjør.

Ann: du får skru ned brightness på skjermen :))-- (jeg lager bildene til fotodotno ofte litt lyse, fordi så mange har altfor mørke skjermer)
Avsluttet .
Synes dette bildet var veldig bra. Liker det uklare med personen, siden det får en til å tenke, lure...

Synes den hvite streken på treet i bakgrunnen trekker litt mye oppmerksomhet, men på den andre siden så skaper det også litt dybde. Ellers så er fargene veldig bra. Ser ut som du har klart oppgaven med å vise hvor bra objektivet er på rene farger.

Mvh

PMN:-)
Roar Frich V.
Eg har ikkje ikkje peiling på kva utstyret kostar. Alle kan sjå at bildet ër er blått. Hulder? Min første reaksjone var noko hoko heilt anna (og det seier eg alrdri). Alle har lov til ¨drøyme. Sperr meg om eg er heilt på tryne.
Birna R.
RV: du befinner deg på bildekritikken. Skriv deretter. Spesielt den siste setningen er fullstendig ''på tryne''.
Odd Tore S.
Høyre side av bildet med hulder og trestamme med barkebilleangrep blir hovedbeholdningen her. Blå mot blond, skarp mot uskarp, gjør seg bra.
Treet til venstre tar for mye oppmerksomhet. Den lyse stripa på treet i bakgrunnen trekker også til seg oppmerksomhet. Slik jeg ser det kunne kutt i venstre side og kanskje litt i toppen vært fordelaktig.
Blåfargen gir eventyrsteming, men blir vel skarp, litt blånisseaktig. Kunne vært mer dempet og litt mørkere (sitter ved LCD som har lysere mellomtoner enn CRT). Alternativt: Burde det mørke være så mørkt? Huldre er vel aktive i skumringen, svakt blåaktig lysskjær ville gitt følelsen av skumring og dempet inntrykket av skarpt blått.
Odd Tore
Jan-Eilert P.
Dette bildet likte jeg særdeles godt. Flott! Jeg liker godt linjeføringen. At grantreet er større enn tomrommet mellom tørrgrana og grana. At håret er uskarpt gir en flott mytisk effekt som er vellykket. Blå trestammer? Ja- denne gangen tror jeg det er mer dekorativt enn ''orginalen''.

Jan-Eilert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu