Hvit vegg.
Dette er et bilde jeg liker veldig godt selv. Når jeg viser det til venner så sier de at det ikke er noe særligt. Jeg skal nå levere inn et bidrag til en foto konkuranse. Temaet for konkuransen er fritt motiv. Siden venner ikke er noe særligt begeistret for bildet, så lurer jeg på om det kanskje ikke holder mål. Det er godt mulig at det er bare meg som har en forkjærlighet for bildet. Jeg ønsker ærlig kritikk på bildet, og jeg tåler det. Dersom det er bare meg som liker det så er det jo ikke noen vits i å sende det til en konkuranse. Da velger jeg heller et annet bilde. Så bunn ærlig kritikk takk.
Utstyr
  • Nikon d 70
  • Sigma
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger710
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_122044} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Ronnie S.
Jeg ser et bilde av en hvit vegg med 2 lamper og noen små vinduer. Kan vel skimte ett gitter (kanskje) i ett av dem. Det er alt jeg ser i dette bildet. Jeg skjønner ikke hva du vil kommunisere?
Janne L.
Takk for tilbakemelding Ronnie. Jeg hadde regnet med at dette ikke gikk hjem hos folk. Men av en eller annen grunn så liker jeg dette bildet veldigt godt selv. Godt at du gav meg din ærlige mening.
Janne
Ronnie S.
Det viktigste med å fotografere er at du tar bilder som du liker selv. At andre liker dem er egentlig uviktig. At bildene kan fortelle noe er imidlertid viktig for at andre skal kunne oppleve dem. Det kan jo hende at det er noen der ute som ser noe jeg ikke ser :-)
Kristian F.
det er jo på sett og vis estetisk pent (med de to lampene som unntak) - kanskje er det det rent visuelle intrykket som ønskes kommunsiert, Ronnie?
Janne L.
Jeg har ikke noen dypere mening med bildet. Det jeg ønsker å vite er, hadde dere lagt merke til dette bildet blandt 100 andre bilder?
Janne
Ronnie S.
Vel, jeg har prøvd å si noe om hvorfor jeg opplever bildet slik jeg gjør. Det kunne vært artig å visst hvorfor fotografen har en forkjærlighet til bildet?
Otto V.
Jeg er lurer på hva du liker så godt ved bildet ditt?
Ov.
Tone B.
Hei Janne,

Har vært innom dette bildet noen ganger nå, men har litt problemer med å formidle hvordan jeg opplever bildet. Får prøve,,,
Enig med KLF at bildet har elementer som gjør dette estetisk pent med en komposisjon med gjenntagende elementer. Imidlertid blir det i mine øyner for mangen forstyrrende elementer som gjør at jeg opplever bildet som litt ''rotet''. Med det mener jeg de 2 lampene på veggen og skyggen av disse. Så har du skyggene som bryter med linjeføringen som leder innover i bildet. I tillegg synes jeg lyset mot veggen er for hardt.
Dette er nå min amatørmessige oppfatning av bildet. Det kan være greit å få andres oppfatning av bilder, men det viktigste er at du selv liker bildet og har du selv tro på bildet ville jeg deltatt i bildekonkurransen du tenker på.

Lykke til!

mvh Tone
Odd Tore S.
Jeg ser nok det samme som Ronnie, og i tillegg noe struktur i muren, og flere vinduer i skyggen ovenfor.
Men også for meg stopper det opp. Lampene bryter monotomien i veggen, men er det grunn til det? Det motivet jeg kan se for meg her ville vært mye mer mur med mange vinduer som konvergerer mot venstre.
Av og til finner man bilder som man bare liker veldig godt da. I mange tilfelle har jeg opplevd at det ikke er like lett å forstå når man finner de igjen noen tid (=år) senere. Men av og til opplever jeg også det motsatte, heldigvis.
Odd Tore
Kristian S.
Behagelig å se på, det må da få telle som en måte å ''kommunisere'' på?
Kunne muligens vært litt mer luft til venstre. Siden bakken er relativt fargerik, kunne det jo være en ide å trikse litt med veggen i Ps.
En god ide.

KES
Caroline M. S.
Jeg liker veggen, vinduene og skyggestripene, men ikke lampene. Kanskje du kunne fjernet de? Jeg synes de ser ut som innelamper og gir meg følelsen av at dette ikke er en ordentlig vegg til en bygning, men en modell av en bygning. Plattingen gir litt av det samme inntrykket (at det er en modell) og jeg synes skyggen nede på plattingen er litt uheldig - lager hyll i bildet siden den er helt i kanten (men det ser bedre ut når jeg ser på bildet med ramme).
Avsluttet .
Kjør på!

Hvis du liker dette bildet selv om det ikke er perfekt, kan du jo gå på leting etter et lignende motiv som kanskje gjør seg litt bedre på fotografi.

PETer
Carsten A.
Enig med CMS, også om lampene. Syns ikke utsnittet virker så velvalgt, og lyset er litt for rett på og flatt etter min smak. Noen partier ser ut som de er dempet kraftig ned. Tja, syns det gir det hele noe kunstig.

Sånt som dette kunne det være fint å se i slepelys (uten de stygge lampene).

MVH CA
Janne L.
Takker for kommentarer. Jeg har sendt bildene til konkuransen i dag. Dette bildet ble ikke med.

Jeg har sett andre sine bilder, og av og til tenkt at hvorfor valgte autor å bruke dette bilde, han har så mange bilder som er meget bedre. Men autor er tydelig fornøyd med bildet sitt. Og noen ganger vinner bilder hvor det ser ut som kamera har løst seg ut selv. Smaken er delt.

Men jurien bestå av flere mennesker, så jeg ønsker å sende inn bilder som flere har gitt meg positiv kritikk på.

Dere lurer på hvorfor jeg liker bildet. Jeg synest det er pent. Første gang jeg gikk forbi denne veggen la jeg merke til den. Det var midt på dagen i jobbsammenheng. Jeg kjørte til veggen etter jobb, men da fikk jeg solen rett på kamera. Jeg prøve meg i overskyet vær, men veggen var våt. Jeg brukte lunsh pausen på jobb til å kjøre ut og fotografere veggen. For solen sto rett på midt på dagen, og det var da jeg fikk skyggene.

Takk forhjelpen alle sammen.
Vennlig hilsen Janne
Georg K.
Question - what is architecture ?
Possible answer - source : http://dictionary.reference.com/search?q=architecture

1: an architectural product or work
2: the discipline dealing with the principles of design and construction and ornamentation of fine buildings; ''architecture and eloquence are mixed arts whose end is sometimes beauty and sometimes use''
3: the profession of designing buildings and environments with consideration for their esthetic effect.

Question - when decided to go for an interpretation of architectural subjects - how to cover best the unique or specific appearance ?

Possible answers - in two steps - analyzing and understanding the concept - and decide for a visual repetition.

Some very practical suggestion, examples can be found here :
http://www.photo.net/architectural/exterior

( A method I would love to see also as a part of Foto.No - very simple, very practical - an idea I get after an discourse with Dag Thrane yesterday - instead of writing xxx times how to make better pictures of your favorite pet - install a page with real examples - from the most simple shot for the own album - until a more advanced use of the subject - all with some very easy explanation's in regard to basic composition - basic technical equipment. )


When listening to your intention - to participate with this image in a contest, I would suggest to ask yourself if this image as the potential to communicate a statement about this specific architecture - either of confirming nature ( would need to show the - or part of the esthetic concept ) or the disturbance, failure in it.
Now, something like an esthetic concept can include various different aspects, as fks. the style of the building, construction itself, its embedded situation, its original intention in contrast to its momentarily appearance etc. - but I believe you need to have a clear vision of what you would like to show - otherwise your are ending up with, in the best case, a decorative piece of work - and not conceptional photography - which should be higher regarded because of its potential, and even not accidentally, communicative merits.

At least - but I'm be far not even close to understand enough about either architecture, nor photography - at least to me the specific's of this image are not clear - it does not show any consistent content - it is, beside of the mentioned points - a decorative image.

With all respect to previous comments you got - I my view the worst advise to follow would be to start and clone the lamps out.
This doesn't lead you anywhere - you might get a cleaner image - loose authentic content and win what ?
More deco rational value ? More esthetics’ in it's original intention ?
It would be a make-up operation, and would not cover the weakness of this image - which is in my opinion the missing concept for the shot.

So, normally I would say - do not listen to your friends - in this case; I'm afraid - their concerns are valid.

Good luck with your contest
Inger-Lise S.
Hei Janne! Jeg syns motivet ditt er fint og jeg liker strukturen i veggene. Men jeg ville klonet bort lampene,da jeg ikke syns de passer inn.
Ellers syns jeg bildet er enkelt og stilrent. Man har jo som kjent ulik smak.....;)

hilsen Inger-Lise
Bjørn J.
Hei
Uten lampene blir bildet for kjedelig og ordinært. Hvis du lager de lyse partiene lysere og de mørke tonene mørkere vil du få en mer dynamisk form.
Lampene er en viktig del av dette bildet.
Bjørn H.
Hei Janne ...

Lyset er litt slapt og lite spennende kanskje ...

Så litt mer kontrast kunne vært tingen .., og samtidig fått hevet de mørke partiene ...

Ellers er lampene viktige elementer for min del -

Motivet er helt OK..... ;(

Ha en fortreffelig ettermiddag ...

Bjørn ;¤
Rune H.
Hva med å kjøre en versjon som er kun i sv/hv også?
Rune :)
Avsluttet .
Hei Janne.
Jeg liker bildet ditt veldig godt! Det er noe med renheten i det og de enkle linjene. Kanskje jeg er enig i at det hadde blitt enda finere uten lampene.
Cathrine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu