Portrett av en portrettør
Thomas, venn og musiker-kompanjong tegner nå et kullbilde av en annen i flokken, nemlig Anders!
Utstyr
  • Canon EOS-10D
  • Sigma 105mm f/2.8 EX MACRO
  • Brennvidde105mmmm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetPortrett?
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger305
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121623} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Øystein V.

Liker veldig godt idèen her, men tror kanskje jeg selv ville ha kuttet mye av det svarte nede (i alle fall til over den forstyrrende streken) samt at jeg kanskje ville hatt litt mer rom på sidene slik at jeg hadde fått med hele hendene (ikke kuttet finger/håndledd)

Ellers liker jeg veldig godt tonene og kontrastene. Er den hiterste hånden helt skarp?

Mvh
Øystein
Avsluttet .

Det positive med bildet er at du har valgt en uvanlig fremstilling av en portrettør, med uvanlig utsnitt og god komposisjon. Liker også bakgrunn/forgrunn som er helt sort mot lys hud. Liker også linjen boken skaper.

Det negative er at bildet på ingen måte fungerer som et portrett av en portrettør, men en slags illustrasjon av en vilkensomhelst tegner/maler. Liker heller ikke bilder som er croppet på denne måten, min mening er at et godt bilde er et bilde som i utgangspunktet er godt komponert/balansert.
Selvfølgelig sier jeg ikke at man ikke skal croppe bilder, men at man ikke skal ta i så mye som dette, man bør ihvertfall prøve å holde seg til de vanlige formatene når man cropper.

Teknisk er bildet ganske svakt. Liker ikke blåtonen, en ren gråtone hadde gått bedre sammen med sort.
Overflaten på hånden er også delvis/helt utbrent.
Ville også klart meg uten bevgelsesuskarpheten.

Ø
Fredrik L.

Takk for kommentarer! Den forstyrrende streken så jeg ikke når jeg croppet bilde, dessverre, men takk for tipset. Den nærmeste hånden er ikke helt skarp, nei. Dybdeskarpheten er vel rund 1 cm. Fokus er på tegneblokken.



Øyvind Thorstad Bø: Jeg kan være enig i noe av dette, men på langt nær alt.
Å kun holde seg til de vanlige formatene når en cropper er forsåvidt uhorvelig dumt og ikke minst kjedelig. Det setter dessuten en stopper for en del grafiske visjoner. Teknikken er ikke perfekt. Men det er ikke alltid man bør følge et histogram eller et fargekart slavisk, hva? Den utbrente flekken var rett og slett overeksponert i levende live. Du er forøvrig også den eneste som klager på at jeg overlater litt til fantasien når det gjelder tittelen. Kritikken din er også litt for smaksbestemt til at jeg skal kunne ta den til meg : ) Det er bare en smak av mange, og slik vil det alltid være. Det er nå slik at det er min smak som har laget dette bildet. Dårlig smak eller ei!

Takk for kommentaren : )
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu