Bildet inngår i albumet Preposterous movement - This is my ongoing project: Movements that are extremely frozen and a sense of movement in scenes that should be frozen. Senseless?. Yes.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger547
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121565} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Trond H.
Ok, dette gir meg assosiasjon til den siste HP-filmen (og nei, det er ikkje snakk om Hewlett-Packard). Tykkjer dusheten kler bildet, men uskarpheten gjer det ikkje. Særleg rundt armen og beina kunne eg tenkt meg skarpere konturer.

Ellers er det jo ikkje godt å seie korleis dette er gjort, men eg aner at det er PS, sidan blomstermønsteret på beina gjentek seg i det som kunne ha vore blafrande gardiner. Men det hadde vært så mykje kulere om i det minste litt av henne hadde vært skarpere...

MVH TH
André M.
Takker, Trond. Ikke PS, men bevegelse av kamera og motiv. Enig vedr. ønsket om en kontur. Kunne kanskje vært oppnådd ved bruk av en svak blitz.
Avsluttet .
Liker det, jeg. Fine duse fargetoner. Det er noe vart og skjørt over bildet.

Men det blir noe feil med ''gardinen'' til venstre. Dørbladet midt inni ødelegger. Nytt forsøk kanskje?
Stig S.
Synes det funker, også med uskarpheten. Gir et luftig og lett preg, som jeg synes kler motivet. Eneste stedet jeg gjerne skulle sett litt mer skarphet, er på selve ansiktet, det ville gi et bedre fokuspunkt.

Det jeg ikke er så begeistret for, er midtstillingen. Skulle gjerne sett jenta plassert litt annerledes i bildet (mot høyre), evt et litt annet utsnitt hvis du har mulighet for det. Det ville bidra til mer liv i bildet.

--stig--
Anniken S.
Dørbladet i midten er en viktig del av fotografiet for å kunne skille ut hovedpersonen fra resten av bildeflaten. Valget med å la din modell stå slik i kontrastens midtgang skaper en balanse som jeg liker.
Bevegelsene er etter min mening av den gode sort. Trenger ingen konkret kontur av ansiktet, jeg ser nok til å kunne danne meg et indre bilde av jenta.
Man får en sval og sommerlig følelse som antagligvis buksene og de lette gardinene må ta mye av skylden for. Et bilde jeg kan like.
Ann F.
Mye spennende, men også litt jeg liker mindre.
Det positive: fin, vâr stemning, sommerlig og lett (muligens buksa som også ASE sier, og tyllgardinet har ''skylden''. Får meg til å tenke på Sønnavindsvalsen). Personen er fint plassert mot det mørke i bildet.
Det negative: Det er en tydelig kontur av noe bak gardinet som ender i jentas skulder, det er mindre bra. Og et par lyse streker i øvre del av det mørke partiet kan også unnværes.
Dørbladet midt i gardinet, derimot, som andre påpeker som negativt, synes jeg er helt på sin plass. Hun går ut gjennom døren til . . . ?
Konturene er definerte nok, men på denne skjermen virker det LITT for grått i det hele.
Mvh Ann
Avsluttet .
Ser at jeg har uttrykt meg litt uklart. Jeg mener ikke at dørbladet ødelegger bildet, det hører absolutt hjemme der! Det jeg forsøkte å si er at en gardin om aldri så lett, ikke ville falle slik rundt/gjennom et dørblad.
Kristoffer L.
Jeg synes dette er et vellykket bilde - et bilde som meget godt formidler en stemning som kan tolkes på flere måter. Jenta er trist i ansiktet, samtidig er det et lys og en luftighet omkring, kombinert med et mørke bak, som bærer en flertydig atmosfære inn i bildet. Den florlette gardinen 'i' og omkring dørbladet får lyset til å transcendere inn i - og bli en del av - bildet, på en stofflig måte.

Alt i alt et meget severdig bilde for meg.

- Kristoffer
Bjørn H.
Et severdig bilde dette Andre ...

liker bevegelsen, de sarte tonene, og selvfølgleig gardinen som blafrer svakt foran ansiktet ....

Det jeg ikke blir fortrolig med , er kappinga nede ved beina ...

Det blir feil for meg -

Jeg ville enten hatt med føttene, eller, eller kappet lengre opp, ved knærne et sted ...

Bjørn ;¤





André M.
Takk for mange gode innspill. Høyt verdsatt :-). Så, en liten forklaring til opptakssituasjonen:

Det er ingen gardin her :-)) (Anne Gro: Du har demed helt rett). Det vi ser er bevegelsesuskarphet: Jeg beveget kameraet bevisst en del av eksponeringstiden, - og rolig i det jenta passerte døråpningen. Blomstene som synes i ''gardinen'' er følgelig buksebena til datteren i det hun kommer nærmere oss. ''Gardinen'' er følgelig en uskarp dør.

Så, - selv om det er litt ''bevisst snapshot''over opptaksituasjonen, følte jeg at stemningen ble behagelig i bildet.Men, jeg er selvsagt ikke 100% fornøyd. Og det er slik jeg ønsker å benytte bildekritikken framover: Legge ut bilder jeg er litt usikker på, for å få innspill fra alle gode hjelpere der ute. Takk!. Dette KAN bety at jeg, som i dette tilfellet, vil legge inn bilder jeg tidligere har lagt inn på ''gamle billedkritikken''(nå; bildegalleriet)

I løpert av kvelden skal jeg i fred og ro, - med en bedre kopp kaffe i hånda, sete meg ned og se gjennom bilder på den nye bildekritikken. Det nye initiativet til foto.no lover godt for seriøs bildekritikk, - selv om det er litt tungvint å swappe mellom bildegalleribilder og bildekritikkbilder.

PS, Bjørn: Takk for kommentaren vedr. bena. Så det ikke selv, men ser det nå... Du er flink med komposisjon.

Og, ja.
André M.
Og, ja???. Et par ord som hang igjen og ikke skulle vært der. Slurv!!.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu