Theresienstadt
Frå samme konsentrasjonsleir sombilde nr. 15633. Her utanfor leiren.
Utstyr
  • Nikon Coolpix 990
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger115
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_12156} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Lars M.

Vart fargane litt for ekspresjonistiske? Eller forsterkar det berre uttrykket.
Eg er ikkje heilt sikker sjølv.
Aleksander J.

Neida, det ser bra ut.
Marcelo V.

Bra bildet, men hva med å ha korset på venstre sida?

:)

Marcelo
Carsten A.

Jeg syns du gir oss et godt inntrykk fra dette stedet, som nå - heldigvis - bare er et minne. Bildet (som vist) er kanskje en anelse i mørkeste laget, men så skal jo dette også formidle noe fra et av historiens mørkeste kapitler.

Ellers stusser jeg litt over å se et kors her, dette var da vitterlig en ''leir'' for jøder. Dermed synes jeg det er overraskende å se dette kristne symbolet akkurat her - men du kan kanskje gi litt mer bakgrunnsinformasjon på dette punkt?
MVH CA
Lars M.

Hei.
Leiren var ein leir i hovudsak for tsjekkiske motstandsmenn. Like utanfor leiren låg den jødiske gettoen. Hit vart mange jødar frå Praha området vart flytta, før vidaresending til andre konsentrasjonsleirar. Dei jødane som vart plassert inne i konsentrasjonsleiren/fengselet hadde gjort særskilte brotsverk. Eg er ikkje sikker på kor stor prosent jødane utgjorde av dei innsette, men eg trur det var rundt 20-25 %.

Denne leiren vart brukt som utstillingsvindauga ovanfor vesten. Då tyskarane fekk melding om at raudekorsinspektørar frå dei allierte var på veg sette dei i gang med oppussing av leiren. Flotte bad og dusj-anlegg vart bygd, til og med badebasseng, utan at dei som vart innsette her nokon gong fekk nytta seg av desse fasilitetane.

mvh
Lars
Dag T.

OK bilde fra et dystert sted!
Erik A.

Visuelt litt mørkt, men i dette tilfellet er det på sin plass, da dette setter setter en dommedags-stemning i betrakteren. Den dystre himmelen følger godt opp den knugende mørke atmosfæren. De linjære rekkene av gravstener understreker bare antallet. Et bilde som vekker tanker, ikke bare et bilde med andre ord... Bra gjort.
Ingerid J.

Flott bilete, Lars! Eg har faktisk omtrent akkurat det samme frå då eg var i Terazin i haust. Guffent sted. Ingerid
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu