Skikjøring i silhuett
Nytt bilde fra Fagerlia i Meråker. Et forsøk på å få til en silhuett i motlys, som jeg synes fungerte brukbart.
Bildet inngår i albumet Ski - Bilder fra toppturer og skikjøring
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-03 22:27:16
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF 80-200mm f/2.8D ED
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/8000s
  • FilmtypeISO200
  • Nei
  • AnnetISO200
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger1529
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_121376} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Ole Martin T.
Vakkert! Spruten gjør hele bildet for meg. Er vanligvis ikke overvettes glad i silhuettbilder, men dette var konge:-)
Gleder meg så villt til det blir Snorkelføre i Sunnmørsalpene:-) Det er også konge:-)

Godt nytt år - Ole Martin
Lars Thomas D.
Enig, jeg syns dette var kjempekult. På grunn av selve silhouetten, ''spruten'' som nevnt over, men også hvordan man akkurat kan skimte lyset over kanten i venstresiden av bildet.

Veldig bra.
Avsluttet .
Flott, men jeg tror jeg ville ha skåret vekk en del til venstre og nede, slik at skituppen kommer nær nedre venstre hjørne. Litt for sentrert, og venstre bakgrunn er såpass mørk at den stjeler oppmerksomhet.
Teknisk flott, både bildet og skikjøringen!

Mvh Ola
Stein R.
Kjempefint. Spruten gjorde mye her. Uten den vill det vært tamt. Så gøy ut.
Mvh Stein
Anders F.
Tusen takk for ris, ros og gode innspill! Jeg skal prøve en ny beskjæring og se om det fungerer.
Erik A.
Herlig! Flott driv, der særlig den grovkornede sukkersnøen i snøspruten er ekstra flott! Bra timet etter skikjøringen, ligger helt riktig i svingøyeblikket. Et lite pluss for den perlemoraktige skya også.

Synes begge versjoner funker. I v1 er (som LTD sier) den ørlille solstripa på snøsiluetten foran skituppa perfekt, den skiller snøbakken fra bakgrunnen, og ''viser vei'' for skiløperen. Samtidig gir den også dybde i bildet, fordi den setter avstand til bakgrunnen. Dermed oppnås en god følelse av flukt, fart og fallhøyde. V1 gir også rom foran kjøreren, slik han bare kan slippe på... Men samtidig blir kjøreren midtstilt i bildet, hvilket gir et noe statisk komp, samt et ønske om å se mer av snøspruten bakenfor.

Sistnevnte problem er borte i V2, som mer rendyrker hovedpoenget, nemlig snøspruten. Dog blir V2 litt trangt ''fartsmessig'', kjøreren gis ikke nok rom i fallretningen, samt at følelsen av flukt og overhøyde blir litt borte.

Men dette er faktisk et uoverkommelig problem - med både snøsprut og rom foran blir kompet noe midtstilt og statisk (hvilket motvirker fartspreget), mens uten slik midtstilling blir bildet trangt (kjøreren møter veggen), og høydefølelsen reduseres. Så de viste 2 versjonene er derfor det beste man kan gjøre ut av det, og jeg vil påstå de begge er meget vel gjennomførte og flotte bilder, med en frihets- og fartsfølelse man bare kan lengte etter, og som man så altfor sjelden opplever!
Anders F.
Takk for grundig gjennomgang! Jeg er enig i at begge versjonene har ''sine kvaliteter''.
Jeg er kanskje litt uenig i at den midtstilte komposisjonen blir statisk. Diagonalen gjennom bildet, variasjonen fra mørkt (nede til venstre) til lyst (oppe til høyre) og spruten etter skikjøreren gjør jo bildet mer dynamisk? Det jeg derimot oppnår ved å beskjære litt, er at bildet blir mer balansert mtp lyset, fordi noe av det mørke området forsvinner. Samtidig blir det mindre midtstilt, og de to delene av motivet (personen og snøspruten) havner i hvert sitt ''gyldne snitt'', men jeg synes likevel at det nesten blir mindre dynamisk fordi man mister luften personen.. Jeg er derfor litt usikker på hvilken versjon jeg egentlig liker best.
Tarjei Ekenes K.
dette var flott

perfekt omriss, flott snøsprut

liker linjen som fører oss inn i bildet
og som fører løperen ut av det...hehe

:-D ! son tarjeiav !
Avsluttet .
det meste er sagt, ta å mørkne bilde/personen, slik at det bare blir omriss...
Tor Andreas S.
likte versjon 2 vist man skal printe ut å ha på veggen..litt nærhet til kjøreren. versjon 1 vist man skal ha en stor utskrift. Eventuelt se på dataen. Man får som sagt tidligere fartsfølelsei v1. www.nyvoll.tk viss du vill se mine ?!
Fredrik L.
Kjempegod silhuett. Bildet viser god bevegelse. Versjon 2 blir min favoritt da det viser til mer retning enn det første. Men versjon 1 har igjen mer rom foran skiløperen og fallet og medfarten blir sterkere indikert. En føler den mer på kroppen!

Men, alt i alt veldig gode bilder :)
Avsluttet .
Det hjalp virkelig med litt beskjæring. Flott bilde med god eksponering !

Svenn
Anders F.
Tusen takk for mye gode tilbakemeldinger!
Rune H.
Et solid bilde!
Versjon 2 er den som tiltaler meg best, da en kommer tettere på kjøreren. Savner likevel litt luft i forgrunnen grunnet fartsretningen.
Arbeidet med de diagonale linjene er godt! Både i snø, staver, ski og kroppsvinklinger!
Rune :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu