Riskafjord II
Gamle erverdige Riskafjord II ligger til kai blant gamle naust på Hommersåk. Båten er bygd i 1864 og var frem til 1996 den eldste i rutefart i Norge. Den hadde da gått i fast rute mellom Hommersåk og Stavanger siden 1920-tallet. Flere generasjoner av rogalendinger har gode minner fra denne tida, og mange savner den eiendommelige lyden av båten på fjorden. Båten blir nå brukt til charterturer og spesielle oppdrag.
Bildet inngår i albumet DIVERSE NATUR- OG UTEBILDER -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-08 23:14:09
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus digitalt kompaktkamera, mju300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger358
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120955} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Petter L.

Er ingen ekspert selv heller, men jeg synes ikke fokuset er på båten men i vannflaten i forgrunnen. Jeg vet ikke om dette er tiltenkt, men båten kunne kanskje vært enda skarpere i forhold til de andre elementene i bildene. Vakre farger.
Hege J.

Hei Petter og takk for rask tilbakemelding! :)

Ja, det er tiltenkt å skildre endel av miljøet rundt båten siden de gamle naustene passer inn i stilen til det jeg ønsker å formidle. Er enig i at båten kunne vært skarpere, men ikke på bekostning av omgivelsene - denne gangen! ;)

Mvh Hege
Oddbjørn W.

Hei Hege!
Her har du fått fanget et stykke Rogalandshistorie. Synes det er flott at du forteller hva som er spesielt med denne båten. Dette er noe mange fler burde ha gjordt når de tar bilder av noe som har en ''fortelling''
Du har rene, flotte farger, du plasèrer båten i et miljø, og det er bra. Men jeg synes kansje bildet blir litt ''trangt''. Kunne nok ha tenkt meg noe mer luft og sjø rundt båten. Føler meg ikke helt komfortabel med høydeformatet av båten. Tror nok breddeformat hadde vært bedre.
Men, du verden, et virkelig bra bilde - men med forbedringspotensiale - slik jeg ser det

Med vennlig hilsen
Oddbjørn
Janne L.

Her var det mye farger. Dette har hert en nydelig dag. Jeg liker å se litt omgivelser rundt motivet, og det synest jeg du har klart godt. Fint bilde.
Janne
Inger Lene H.

Fine farger og fin komposisjon, ville kanskje kuttet 1 cm nede. Men fint bilde! ;)

-il
Steinulf L.

Fin historie. Litt harde skygger i et stemningsfullt sommerbilde.
Hege J.

Hei alle sammen! :)

Oddbjørn: Enig i at breddeformat ville passet bedre. For å kunne formidle litt av miljøet rundt, ble det vanskelig her. Bildet er tatt gjennom et ''smug''. Takk for konstruktiv kritikk som jeg setter pris på!

Janne: Takk!

Inger Lene: Takk for fin tilbakemelding! Har allerede kuttet litt, burde kanskje tatt litt til... ;)

Steinulf: Takk til deg også! Bildet er tatt midt i oktober...

Mvh Hege
Inger Anne Maritsdotter V.

Fine klare farger i et velkomponert flott bilde.

Godt nyttår!

mvh IAV
Odd Tore S.

Her var det farger og metning så det forslår!
Artig med gamle båter, det du sier om lyden tyder på at den en eller annen gang har blitt ombygget til glødehodemotor, om lyden er en type langsomt og dypt dunk. Opprinnelig hadde den nok dampmaskin, men den hører man ikke mye til.
Tror jeg ville satset på horisontalt format med litt mer omgivelser og mindre himmel. Med så bra lys som her, burde ikke skarphet være et problem.
Odd Tore
Elin B.

Nydelig sted det her. Synes du har fått frem omgivelsene her . Fint bilde.

Elin
willy m.

flott bilde med gode farger..idyllen slår mot meg her og jeg kan formelig høre lyden av båt og sommer..jeg bor i et slikt miljø her i øygarden utenfor bergen og får lyst til å ta en tur på sjøen nå..men ute er det storm..bildet ditt her ville ha gjort seg bedre i et breddeformat og jeg ville også ha vurdert å ta noen utsnitt nærmere båten..kanskje croppet en liten tanke av himmelen..men da ikke så mye at fargen fra sjøen forsvinner..
mvh willy
Inger-Lise S.

Fin tekst til et herlig sommerbilde.Klare,lekre farger. Fin speiling av båten.Den kunne jeg ha tatt:)

Hilsen Inger-Lise
Hege J.

Hei alle sammen!

Takker for kommentarene.

Jeg er enig i at bildet har forbedringspotensiale. Setter pris på den konstruktive kritikken fra Odd-Tore og Willy. Tar rådene til etteretning ved neste korsvei. :)

Ros og oppmuntring fra resten av dere er ikke å forakte det heller...! ;)

Ha ei god helg!

Mvh Hege
Erling K.

Fint bilde og fin historie. Enig i at bildet kunne ha vært kutta litt oppe og nede. Bildet minner meg forøvrig om en sang av Ivar Medaas, som nå nettopp er død, - ''Der kjem dampen!''

Mvh Erling.
Hege J.

Takk til deg også, Erling!
Joda, den dampet godt denne, i sin tid.
Har for øvrig nå lagt ut en versjon hvor jeg har kuttet bildet til horisontalt utsnitt etter forslag fra flere.

Mvh Hege
Rita S.

Vacker sommarbild med fina färger och där man ser skuggspel av ett träd i vänstra hörnet..(sommrigt:) har svårt för att bestämma mig om det är för mycket himmel eller inte..men Den är absolut fin som den är, bra komposition Hege.
bästa h
Rita
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu