Nok en gang hudtoner jeg lurer mest på, men setter pris på all form for kritikk.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-05 20:24:15
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger317
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_120130} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ole Martin T.
Har ikke så mye greie på hudtoner og den slags, men jeg liker det litt nostalgiske preget bildet har, og blikket til modellen er også veldig godt synes jeg. Litt ettertenksomt på en måte.

mvh - Ole Martin
Avsluttet .
Jeg kan heller ikke hjelpe deg med hudtonene, men likte uttrykket i ansiktet til modellen.
Mvh, Kristin
Kristoffer L.
Først - et fint og vart portrett med lett nostalgiske undertoner.

Når det gjelder hudtonene, må jeg ta noe forbehold, ettersom jeg her og nå sitter ved en bærbar pc med lcd-skjerm. Men slik jeg ser dem her, virker tonene vel mettede. Det er antydninger til skjoldete tegninger, spesielt i ansiktshuden. De mørke tonene i håret har også grodd endel sammen, men her er det naturlig nok vanskelig å få til detaljer i så mørkt hår.

Har du økt saturation-verdiene? Er det digitalt eller analogt opptak - og i siste tilfelle, hvilken filmtype har du brukt?

Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke for alle dine gode bildekommentarer, og for å ha fått anledningen til å se så mange av dine bilder. Jeg ser fram til å fortsette med gjensidig bildekommentering i det nye året som kommer.

Ha en riktig god og fredelig jul!

- Kristoffer
S. N.
Tusen takk for kommentarer - hyggelig at dere likte og at nostalgien er til stede også i bildet og ikke bare i ideen.

Kristoffer - det er digitalopptak, og jeg har gjort en hel del. Har prøvd å ikke viske ut alt av hudfarge for og trikse på noe nytt, men har forsøkt beholde det så nært virkeligheten som mulig. Noe jeg plages veldig med. Nøyaktig hva jeg har gjort husker jeg ikke i detalj men det er både lysning av mellomtoner, fjerning av en hel del blått, økt kontrast/levels og mindre metning og mer metning og mer levels frem og tilbake. Det er mulig det er blitt for gult, rett og slett, og at det er det som blir skjoldete. Håret er mindre gjengrodd i RAW-filen og det kan være jeg bare bør ta for meg originalen og starte helt fra skrætsj igjen. Eller ta et nytt bilde.

Takk det samme,
og ha en fin jul.

Silje
Kristoffer L.
Beklager at det tok tid før jeg kom innom igjen...

Jeg må innrømme at jeg ikke er noen ekspert på fargebehandling, sikkert ettersom jeg stort sett arbeider i s/h. Men kanskje kan det tenkes at fjerning av blåtoner kan ha medvirket i utgangspunktet. Hvis så både metning og kontrast har økt en del (slik kan det se ut), vil også mangelen på blåtoner komme klarere til syne.

I v2 er huden noe lysere, men virker (ikke ta det ille opp) litt 'deig-aktig'. Tror jeg ville startet på nytt fra råfilen - og egentlig kunne det vært spennende å se hvordan en helt ubearbeidet versjon så ut.

- Kristoffer
S. N.
Takk for kommentar, Kristoffer.

Er enig i at v2 ikke er spesielt vellykket den heller - altfor dårlig etterbehandlet (har visket ut trekkene til min arme modell). Utgangspunktet her er en råfil tatt med ISO 800 (ganske grumsete greie) som jeg hadde lyst til å gjøre litt .. tja...''naturlig, sart og nostalgisk'', uten at det helt gikk som jeg tenkte. Tror jeg herved forlater dette bildet og tar med meg erfaringene fra plundringen og klusjingen videre, samtidig som jeg (igjen) må minne meg selv på at jeg må se litt mer på lysforholdene i opptaksøyeblikk heller enn å innbille meg at jeg kan gjøre alt etterpå.

Silje



Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu