Triangler, eller The Man in the Middle
Ser ut til at alle seilbåter har samme vinkling på formasta, må være naturgitt.
Og mannen er kanskje Pytagoras?
Utstyr
  • Olympus E-M5MarkII
  • -
  • Brennvidde34.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger26
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1161344} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Øyvind H.
Et meget stilig bilde med litt av en oppstilling av seilbåter. Kanskje er det den greske filosofen og matematikeren, som kan ta æren, for at slike imponerende konstruksjoner, vi ser eksempler på her, virkelig finnes. Flott bilde i et elegant svarthvitt uttrykk. Mvh Øyvind
Erik L.
Massevis av detaljer å forholde seg til, men bildepresentasjonen blir ryddig med denne midtgangen. Mannen passer fint inn, og bildet gjør seg i s/h.
mvh. Erik
Øyvind H.
Dette bildet gir også en god øvelse i å studere perspektiv, for å illudere dybde i en plan flate. Sentralperspektivet med personen langt unna gir inntrykk av at båtene nærmest er større enn det de er i virkeligheten. Videre har vi overlappingsperspektivet med seilbåtene, viss former til dels overlapper hverandre innover i bildet. Personen på gangbrua, som kanskje er en dame virker mye mindre (forkortning/forminskning) enn mannen til høyre nærmere fotografen. Dette er også med på å skape dybdevirkning i bildet. Fine eksempler på perpektivlære Åge, noe som er nyttig kunnskap å prøve og være seg bevisst under bildeskapingen. Mvh Øyvind
Roar K.
Ja, den må kanskje gå slik når den kommer fra baugen og skal måte stormasta.
Har kanskje noe med matematikk og geometri å gjøre, noe jeg aldri fikk helt tak på i mine skoledager og har da heller ikke hatt bruk for det i det praktiske liv de neste 60 åra etter realskolen heller.

Roar
Åge M.
Takk for omfattende kommentarer, Øyvind Erik og Roar, flott!
Øyvind, har zoomet inn på bildet men er ikke istand til å se om det er dame eller mann i midten der. Ellers interessante perspektivfunderinger.
Og Roar, jeg har faktisk hatt bruk for Pytagoras i hobbysnekringa mi (beregne legde på diagonal/hypotenus i kjøkkenbenkfundamenter f.eks.). Forøvrig var vi oppe i hulen hans på Samos sist år, der han formodentlig satt å funderte ut hvordan en beregner lengden på hypotenusen i en rettvinklet trekant.
susanne j.
Billede med god stemning fint lys Mvh Sus
Åge M.
Takker Sus!
Walter S.
et bilde man kan studere lenge og stadig finne noe å like!
Mvh,
Walter
Åge M.
Takk for trivelig kommentar Walter!
Jostein S.
Hei
Her var det mye detaljer å hente
Usedvanlig god komposisjon spør du med
Og alle mastene er med!
Og plusspoenget, man in the middle. Flott den V-formen!
Geir F.
Meget godt sett. Spennende at mastene fremtrer helt symmetrisk. Artig med mannen i midten; -finner han rett båt? Symmetrisk komposisjon hever dette bildet. Et lite kutt på venstre side hadde gitt en helt symmetrisk komposisjon. Bra!
G
Åge M.
Takker Jostein og Geir!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu