Väsbyån
Bilden är tillägnad Vidar. Efter hans senaste bild "filter" som väckte många känslor så började jag titta i mitt bildarkiv och hittade en bild som är drygt 14 dagar gammal. Jag hade samma tanke som Vidar dvs att utnyttja en förgrund för att bygga upp bilden. Den har aldrig varit aktuell att lägga ut tidigare. Kontentan av alla synpunkter på Vidars bild är att det måste och bör föras en diskussion om den bild man lagt in, rent bildmässigt men också teknik och metod. Det kommer att göraoss alla till förhoppningsvis "bättre" fotografer. Hur skall man på kritisera en bild? Man kanske bör komma med konstruktiva förslag (vilket ofta görs) och hålla en ton som inte sårar upphovsmannen. Jag säger som Roar "det är bra med debatt ang både negativa och positiva synpunkter." Jag ser en del bilder som jag tycker är "meningslösa" men väljer då att inte ge några kommentarer. Kanske dumt, hur skall annars upphovsmannen tänka om sin bild. Vidar har ofta långa och givande kommentarer och det uppskattar jag.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T3
  • 18.0-55.0 mm f/2.8-4.0
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger47
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1153403} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Keshav N.
Velkomponert bilde med flotte farger.
mvh Keshav
Vidar S.
Tusen takk for ditt bidrag og ros til meg Mats!
Setter stor pris på dette. Blir veldig glad for at du gjør det på denne måten. Dette er den riktige veien å gå.

Dialog og konkret visning. Det perfekte er ikke alltid nødvendigvis det beste, det finnes nyanser og forskjellige smaker. Jeg lot dette "Grovt filter" bilde stå da det hadde noe spennende syntes jeg, vel vitende om at dette blir det "Ståk" Rundt.

Setter veldig pris på at du her viser et lignende bilde Mats. Sannheten er at jeg elsker slike bilder som dette, her kan jeg undre og vandre, jeg tenker om det for eksempel er fisk her, hvilke dyr holdes her, hvilken tresort er dette, historien, ja mange ting som er interessant. Bare "Perfekte" bilder blir gjentagende og man kommer lett inn i en vond sirkel.

Håper at dette kan være en begynnelse til noe som vil gagne oss alle. Det vil ikke kreve annet enn god oppførsel og respekt for hverandre.

Vi må huske på en ting. Det er ikke så mye vi vet om hverandre, så vi må være litt forsiktig med hva vi sier, ellers får vi ikke se slike spennende bilder som Mats har lagt ut her.

Ok, skal ikke holde noen tale, vil bare oppfordre alle til å si sin mening. Vi lever bare en gang og vi er privilegert som får holde på med foto:-)

Takk Mats!

Mvh
Vidar



Øyvind B.
Dette syns jeg ble særs bra. Det kalde fra venstre mot det varme til høyre gir en fin kontrast man kan kjenne på. Minst to vak vitner om at solen fortsatt varmer litt. Så bruker du og tilnærmet samme inngang til motivet som Vidar sitt "Filter".
Mener at det også her funker utmerket og lager et fascinerende sceneteppe mot alt som foregår trinnvis bakover. Blender 13 et bra valg i så måte og fokus treffer litt ut fra elvebredden perfekt.
Skulle jeg ønsket noe annerledes måtte det være litt mer av gjerdet og åkeren til høyre men da må du kanskje gå litt lenger fra eller gå på ekstrem vidvinkel for og få tilnærmet samme utsnitt.
Alternativt starte utsnittet lenger inn venstre med samme18mm. Blir jo mest synsing for meg som ikke var der. Bildet varmer en ihuga fiske entusiast.
Mvh Øyvind
Mats L.
Tack keshav, Vidar och Öyvind! Uppskattar era konstruktiva och lärande synpunkter.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu