Novemberrefleksjoner - Dausjøen
Endelig var det litt sol en fridag, og en anledning til litt annet enn gråværsbilder.
Dausjøen er ikke fiskedau, snarere tvert i mot, men med bratte og ganske høye stup rett ned i vannet ligger den godt i ly for det meste unntatt nordvestan. Derav navnet: Dau = stille.
Et bra og stille sted å søke vekk fra hverdagsmaset, og bra med utfordringer for fotografer og andre uten sugeføtter.
Bildet inngår i albumet Turorientering for alle, også fotografer - Turorientering er tingen for deg som liker å komme deg ut i naturen og bli kjent på nye steder. Typisk familieaktivitet, og tempoet velger du selv. Gode muligheter for den fotointeresserte til å oppdage nye motiver, både landskap og dyr.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-09 20:52:15
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 18-55 mm
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/200s
  • Filmtype(ISO400)
  • Nei
  • AnnetBalanseøvelse på smårimet stein i utoset.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger342
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_113827} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Steinulf L.

Liker utsnittet og dybden i bildet.
Anniken S.

Dette var virkelig vakkert.
Skjønner godt at du finner gleden ved å fotografere et slikt sted.
Det er så stille, nesten som om naturen holder pusten for at du skal kunne fotografere i fred og ro på fridagen din.
Flotte speilinger i vannet. Liker måten vannet slynger seg rundt i bildeflaten.
Eksponeringen sitter like godt som komposisjonen.
Inger-Lise S.

Fin speiling her og gode farger. Litt av et navn på et vakkert sted:)
Dyktig eksponert .

mvh Inger-Lise
Inger Lene H.

Fin speiling. Liker utsnittet veldig godt! ;)

-il
Avsluttet .

Heisan!

Flott bilde, og din heldiggris som ikke ble forstyrret av kabler hengende over!!
Prøvde på et slikt for en tid tilbake, men det ble for dominerende med kablene i luften.
Nydelig å se på den speilingen der!''!

Mvh Laila
Kjetil S.

Hei Odd Tore.

Et bilde med masse i seg. Jeg syns sidene er i ubalanse. Venstre med sin ''kaotiske'',mørke struktur og høyre med side rette linjer. På en annen måte så veier de opp for hverandre. Speilingen er så fremtredende at himmel ikke hadde behøvdes, bare litt over vannflaten kanskje? Flott område og jeg liker fargetonene og hovedlinjene i bildet.


Ha en fin dag.


K:-)
Stig B.

Flotte speilinger av en vakker himmel. Fine farger. Bra utsnitt med mest himmel som speiling.

Mvh Stig
Roger K.

Hei Odd Tore,
Herlig. Flott lys, speiling og nydelig komponert. Ville ha litt mere himmel til og begynne med, men dette stemmer bare mer og mer jo lengre en ser på det. Flott.

Mvh RK
Eli B.

Utrolig vakkert! Likte bildet veldig godt. Fin speiling, man får ro i sjela et slikt sted, og det gir en god følelse å se bildet også.
mvh Eli
Birna R.

himmelen burde ikke vært med, den trekker for mye oppmerksomhet med sin lyshet. vurder også en beskjæring på venstre side og i bunnen. stemningen og roen i bildet vil vinne på en kraftig beskjæring og himmelen kommer likevel ''med'' pga speiling av skyene

det er masser av digital fargestøy på bildetsom enkelt kunne ha vært fjerent.

jeg pleier å ankomme Dausjøen fra nordsiden og ikke fra sør som her, så det var artig å se et (for meg) så velkjent motiv ''på hodet''.
Tom R.

Et flott bilde med en fin dybde. Himmelen er litt utbrent, kanskje du skulle ha brukt et filter her det kunne ha vert redningen.
Flotte skarpe farger, likte den fine speilingen.

Tom:)
Vegard L.

Hei. Ja her var det vindstillt. Valg av komposisjon var meget interessant. Likte denne. Fin speiling. Hvilken blender brukte du: 10?.
Flott og severdig.
Mvh Vegard
Odd Tore S.

Hei, og takk for hyggelige og konstruktive kommentarer!
Jeg eksperimenterte også litt med tettere utsnitt i går kveld, men har fortsatt ikke mot til å kutte himmelen på v1 av bilder som dette. I v2 har jeg tatt skrittet, godt hjulpet av Bjørn R.
Bjørn:
ISO400 ga en mengde fargestøy i originalfila. Nå har jeg kjørt en grundig renseprosess i NI, og jeg synes at det hjalp endel.
Har du andre og bedre tips, evt henvisninger til hvor gode oppskrifter finnes?
Ståstedet med rim på stein i vannet ga uheldigvis lite valg med hensyn til ISO, ellers prøver jeg å holde meg mer i skinnet.
Jeg kommer gjerne til Dausjøen fra alle retninger unntatt vest, men synes sydenden er mest utfordrende på mer enn én måte, særlig nå når det begynner å bli glatt.
Odd Tore
Janne L.

En utrolig dybde i dette bildet. Det var nydeligt. Flott at du har tatt med mer vann enn himmel. Nydelig speiling i vannet.
Flott.
Janne
Rune T.

V2, så absolutt! HErlige farger og speiling. Litt uvant med den ''trangheten'' som skogen og fjellet gir til bildet, men det skaper dybde. God ide!
Hvor ligger Dausjøen?

Mvh
Rune
Odd Tore S.

Dausjøen ligger nord for nordøstenden av Maridalsvannet, ta veien mot Sandemosen, og så ligger den mot nord der du krysser elva som renner inn i Maridalsvannet. Bratt og utfordrende, ikke lett å komme på skuddhold av motivene, men mange muligheter.
Odd Tore
Birna R.

Jeg anbefaler heller å gå til Dausjøen fra nordsiden, kjørt mot Sandermosen stasjon og stopp ved den lille parkeringsplassen straks etter at du har krysset Movannsbekken. Følg stien langs bekken sørover mot Dausjøen. Flott og variert skogsterreng med gammelskog, morsom bekk og ellers et vell av motiver, så det er ikke sikekrt du klarer å komme helt frem til Dausjøen på første forsøk. Bare å prøve igjen.

Forøvrig kan jeg jo røpe at Dausjøen er hovedlokaliteten i Norge for den ytterst sjeldne planten flytegro (Luronium natans), den står på nasjonal rødliste som en akutt truet art. Flytegro har jeg funnet i Dausjøen siden begynnelsen av 80-tallet og det er denne planten som får meg til å ta turen hit jevnlig, iallefall i sommersesongen. Men det er mye fint å se på andre tider av året også, og jeg har f.eks. bilde av død fisk under isen i Dausjøen.
Kay R.

Hei Odd Tore..

Synes det hær ble vakkert.. Skarpt og klart med gode farger og fin speiling. Ser jo også støyen men den plager ikke mæ nevneverdig, så æ går fremdeles for versjon 1. Synes utsnittet ditt e bedre hær.
Koser mæ alltid i fin natur. Noe æ ser du også gjør..
Ha en fin natt...

MVH Kay:-)
Øyvind A.

Hei
Jeg har sett på dette et par ganger uten å rekke å kommentere. Og ser med tilfredshet at du nå har lagt ut en ny versjon siden siste gang jeg var innom. Beskjæring som i v2 er akkurat hva jeg synes dette bildet trengte. Så blir oppmerksomheten mer konsentrert om speilingene i vannet, som er bildets styrke etter min mening,
Ø.
Bjørn H.

Hei Odd Tore ....

Får ikke helt drag på bildet og komposisjonen denne gangen ... Ser at det er vakker natur og en fin speiling av skyene i et blikk stille vann, men alikevel er det liksom noe som mangler ??

Tja... hvem av versjonene som funker best er jeg sannelig ikke sikker på.

Noe av problemet for motivet er at jeg, uansett syns det blir for mye og for lite spennende midtparti selvom du har skyer og speiling !!

Ser at V2 forsterker dette, men vet ikke om det er en fordel ?

Det blei også litt brå kapping av buska og litt strupa på venstre siden i V2 utgaven...

hmmm... ingen problemer med å finne stemning i det ...men blir alikevel blir jeg litt urolig av kompet da .............:))

Tror jeg forholder meg til V1 - (selvom himmelen er med)

Bjørn ;¤
Odd Tore S.

Hei igjen, og takk for flere kommentarer!
Jeg ser det er delte meninger her, bra, hensikten med det vi driver med er vel å få andres synspunkter.
Jeg liker godt effekten av linjer som konvergerer inn i bildet slik som her, skulle gjerne sett at jeg kunne gjort enda mer ut av det med bedre vidvinkel.
Denne gangen syntes jeg at det holdt med skyer og speiling som forgrunn, dvs. det måtte holde, fordi jeg sto på den eneste mulige forgrunnen gitt tilgjengelig optikk, rim på steinene og liten lyst på førjulsbad.
Bjørn H:
Enig i ditt syn på kappingen i venstre side, burde kuttet rett før greinspissene til neste tre i stedet. Tok vel for langt skritt da jeg først våget å ta det.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Fin vannspeiling og fine høstfarger ,
litt mørkt enkelte steder.
mvh IAV
Siren L.

Liker både v1 og v2
Utsnittet er jeg litt usikker på, litt for tett i toppen.
Men fargene er herlige.
Siren
Jonny E.

Hei hei

V2 blei for stor for meg og mitt utstyr...eg liker best at bilda med flere versjona ikke e for store slik at eg kan svitsje i mellom for og se forandringan, men det ser ut som støyfjerninga e vellykket
og eg har ogspå sansen for at himmelen ikke er med på den versjonen.

Ha en fortsatt god dag.

. JonnyE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu