Wahlenbergfjorden på Svalbard
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2020-11-18 18:34:47
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2020-11-18 23:22:16
    Versjon #3
Utstyr
  • RICOH IMAGING COMPANY, LTD. PENTAX K-3
  • -
  • Brennvidde70.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHav og sjø
  • Lastet opp
  • Visninger37
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1128147} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Bjørnar P.
Et storslagent landskap. Tilnærmet umulig å gjengi noe slikt på en troverdig måte, da det blir puslete uansett. Et supplement til slike bilder kan være detaljer der former og farger får spille hovedrollen. Ikke minst i v2 har du jo mye av av det. Her er det mulighet for mange spennende komposisjoner og kreative utsnitt.
Som dokumentasjon er dette helt greit, men rent visuelt og som veggpryd vil jeg tro mye tettere utsnitt hadde vært mer interessant. Et lavere standpunkt for å få økt dybde hadde også vært et pluss.
Slik bildet er nå, vil du trenge en veldig stor forstørrelse for at landskapet skal komme til sin rett.
Åge M.
Takk for innspill Bjørnar.
Og siden du er inne på dette med stor forstørrelse og at landskapet skal komme til sin rett (generell kommentar):
Jeg har en stasjonær PC med en stor (og skarp) 24 tommers skjerm hvor "storslåttheten" i hvertfall kan anes. Jeg lurer på hvordan dette bildet gjør seg på en laptop med en liten og dårlig skjerm? (.... jeg regner med at du har en skikkelig skjerm). Har en mistanke om at dette, og mange andre bilder, ikke kommer til sin rett. Jeg ser dessuten mange kommentarer her på BK, som "veldig skarpt" og "detaljert", på bilder som på min skjerm fremtrer som ganske så uskarpe (støv, vaskemerker på sensor kommer også tydelig frem). Antar da at enten må nærsynt brillene på eller at det er en laptop skjerm (e.l.). Mener derfor at den subjektive opplevelsen av bildene som legges ut er ganske så forskjellig, mye avhengig av skjermkvalitet og størrelse på skjerm. Og så kommer jo også ting som fargekalibrering etc. inn i bildet.
Ellers: Enig i dine kommentarer. Lavere standpunkt var ikke mulig å få til (ombord på båt).
Åge M.
.... legger også til en V3 fra samme turen, hvor detaljer, form og farger spiller hovedrollen (har printet dette ut på lerret i stor forstørrelse og spikret det opp på veggen, gjør seg!)
Hans Rich. A.
En fin serie fra en spesiell og storslått natur. Skal jeg velge blir det nok V3.
Mvh Hans Richard
Bjørnar P.
V3 har mer dybde enn de andre, men også noe dårligere detaljgjengivelse. Det kan være et spørsmål om oppskarping, noe jeg antar du fikset før utskrift.

Angående bruk av skjerm, så vurdere jeg egne og andres bilder via en 27" 5K-skjerm, så jeg er nok mer kritisk til bildekvalitet enn de fleste.
Åge M.
Takk for kommentarer, Bjørnar og Hans Rich.
Gunnar V.
Noe av det fineste ved Svalbardbreene som kalver i fjord er disse fargenyangsene. Her kommer de godt frem uten at det er forsterket.
Åge M.
Takk for kommentar Gunnar.
PS Bjørnar: Det var ikke dette bildet jeg printet ut på lerret, men et som var nesten likt (litt mer luft på toppen), tok mange bilder av dette isfjellet.
Jostein S.
Hei
Et meget SPENNENDE motiv
Spektakulært mønster som kommer frem
Fin dimensjon over det med den speilingen
V2, utrolig fascinerende mønster
Det siste bildet har en magisk fargesammensetning. Unike farger vil jeg si
Åge M.
Takk for det Jostein, veldig trivelig tilbakemelding!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu