Vanskelig å få noe godt utsnitt på bildet, men lander på dette. Fokusstabling med noen mangler, men orker ikke klone. Det var et strev i seg selv å få denne slik på brikka.
Best mot mørk bakgrunn ved å klikke på bildet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2020-09-15 15:56:52
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-H1
  • XF60mmF2.4 R Macro
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/5.6
  • Nei
  • AnnetFokusstabling.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger84
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1125486} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Per L.
Oj, her har du vært nært på med 60mm.
Ypperlig macro med god skarphet, flotte detaljer og tiltalende, naturlige farger! Mvh Per
Bjørnar P.
Fin skarphet på insektet. Programmet du brukte sliter tydeligvis litt med å tegne korrekt rundt insektet, da det mangler informasjon der. Dette ser du selvsagt selv også, Det fikses med kloning, men litt finjustering av parametre under sammensmeltningen kan også hjelpe. Med nye muligheter kommer også nye utfordringer.... Dersom disse områdene har detaljer på enkeltbildene, er det "bare" et spørsmål om justeringer i sammensmeltningen. Dersom informasjonen mangler også på enkeltbildene, må du bruke mindre fokus-sprang mellom enkeltbildene.
Emil C.
Godt og veleksponert macro foto av flue
Hans Rich. A.
Nært, detaljert og skarpt. Godt jobba!
Mvh Hans Richard
Avsluttet .
Jeg synes dette er imponerende. Her er suveren skarphet, og jeg forstår ikke helt hvordan man kan få til å bruke fokusstabling på levende objekter som ikke kan forventes å sitte stille. Bortsett fra det, her er også fine farger og en fin komposisjon. Så vidt jeg kan se, er originalen litt lysere, og det tiltaler meg. Meget ba. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Jostein S.
Hei
STILIG!
Tror nok jeg går for den andre versjonen
Keshav N.
Enig med Per.
mvh Keshav
Roar K.
Stort bedre macro skal man vel lete etter.
Det eneste jeg reagerer på er at det ser ut til at du har klonet under og foran hodet på modellen hvilket ser litt kunstig ut og kunne vært unngått.
Når man går så tett på må man bare regne med at ting som ikke kommer fram for det blotte øye også dukker opp og skal faktisk være der.

Roar
Arild T.
Roar: Har ikke klonet i det hele tatt. Det du bemerker skyldes manglende teknikk med fokusstabling.Nettopp begynt med dette, så trenger erfaring. Se forøvrig underteksten på bildet.
Arild
Roar K.
Aner ikke hva fokusstabling er så det sier meg lite og ingenting.

Roar
Agnar H.
Bra forsøk på focusstabling. Ser det Bjørnar påpeker med området rundt insektet, men det retter seg nok med litt prøving og feiling. Ved ennå mindre blenderåpning vil vel bakgrunne automatisk bli duset ned.

Et spørsmål til Bjørnar som er superbruker på dette. Vet du har Olympus og på min PEN F er det i menyen under Bracketing noe som kalles Focus BKT. Det er vel den innstillingen vi snakker om her. På mine ordinære M4:3 objektiver er den funksjonen et valg, men ikke på mitt 35mm 4/3 Macro. Bruker der et adapter imellom. Funksjoner ellers fungerer som de skal, men akkurat denne Focus BKT er ikke mulig å benytte. Vet ikke om du har noen løsning på det.
Bjørnar P.
Agnar: Focus bracketing fungerer ikke med 4/3-optikk via adapter. Mulig det finnes unntak, men min 50mm Makro klarer det i alle fall ikke.
Legg forøvrig merke til at selv om m4/3-optikk støtter focus bracketing (alternative fokuseringer), støtter det ikke nødvendigvis focus stacking (fokusstabling) i kameraet også.
De objektivene fra Olympus sin m4/3-serie som støtter fokusstabling i kameraet er
M.ZUIKO DIGITAL ED 8mm F1.8 Fisheye PRO
M.ZUIKO DIGITAL ED 30mm F3.5 Macro
M.ZUIKO DIGITAL ED 60mm F2.8 Macro
M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm F4.0 IS PRO
M.ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm F2.8 PRO
M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm F2.8 PRO
M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm F2.8 PRO

Legg merke til at proff-objektiver som f1,2-serien IKKE støtter fokusstabling i kameraet. De (og de andre m4/3- objektivene) støtter dog det viktigste, nemlig focus bracketing (alternative fokuseringer). Dermed kan du gjøre fokusstablingen i etterkant.

Lars-Anders M.
Strålende vakkert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu