Utenfor.
Dette er en sak jeg brenner for.

Hvorfor får så unge spillere ulik spilletid, avhengig av kvalitet?

Jan Ivar Jakobsen og Jostein Flo kom ikke med på laget som gutte spillere. Hvordan kan vi da gjøre små gutter til benkeslitere?
Utstyr
  • Nikon D 70
  • Sigma
  • Brennvidde60.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger249
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_112310} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Avsluttet .

Jeg så en gang et bilde likt dette, men det var tatt i en fotballkamp. Akkurat det samme med at en ble holdt utenfor. Ihvertfall virket det slik. Fotografen hadde bildet i s/h men de andre spillerene i orginale farger. Det var skikkelig flott bilde, men endel jobbing i ps.

Fotball og idrett generellt er ikke hva det en gang var!

Hilde
Christoffer A.

Man skal også huske på at mange av spillerne bare med for å være med de andre, de vil egentlig ikke spille så sjukt mye ...
Bildet er greit nok i seg selv, har en ''historie'' på en måte. Får ikke helt følsen at han benksliter men .. jaja,

Chris
Erik H.

litt mye synbar kloning i nedre venstre hjørne. prøv å velg kilde''plass'' fra litt forskjellige plasser slik at teksturen ikke blir den samme rett etterhverandre.
Camilla S.

Bildet var bra det, men skulle ønske du fikk med deg hele gutten som står ''utenfor'' nederst til høyre.
Trist at det er alltid noen som ikke får være like mye med som enkelte andre får... kjenner meg igjen, derfor sluttet jeg tidlig på fotball:)
Bjørn H.

Hei Janne ....

Skjønner du brenner for dette .... Idretten kan være brutal for enkelte, og opplevelses leit hvis ikke trenerne skjønner at det er enormt viktig å få med alle, slik at gleden er i sentrum.. Men desverre på et eller annet nivå kommer alvoret om kun de beste o.s.v.,,, Stå på med saken din :)

Bildet er helt greit ...Skulle gjerne sett hele kroppen, og at han visuelt var enda mer alene på sidelinja der han sto ...

noe kloning på plenen ser litt uheldig ut !!!

God dag ..

Bjørn ;¤
Inger Lene H.

Enig ang. kloningen, men komposisjonen liker jeg godt!

Og historien er viktig! Husker at jeg selv ikke kunne fordra fotball, likte det ikke og da ble jeg jo heller ikke god....som i sin tur selvsagt resulterte i at jeg ble ''valgt'' til slutt....det er sinnsykt kjipt. Heldigvis var det kun i fotball dette gjalt for min del... ;)

-il
Christian P.

En viktig sak. Jeg var heller ikke så god i fotball, derfor ble det å spille klarinett min hobby. Syntes at komposisjonen er helt grei.
Inga Helene J.

Hei Janne!

Interessant problematikk dette. Kjenner meg igjen fra jeg selv var ung jente og ikke var spesielt interessert i idrett. Var alltid en av de to siste som ble valgt ut på laget, og var i himmelen når det var flere enn tre som ble valgt ut etter meg. I likhet med Christian ble musikken min redning; jeg begynte å spille klarinett og er idag profesjonell musiker.

Imidlertid ser jeg også behov for å ''toppe'' laget innimellom. Som perfeksjonist er det naturlig at de beste velges ut når det skal presteres. Som lærer i kulturskolen slites jeg mellom å la alle være med eller gi de virkelig talentfulle skikkelig utfordring. Jeg vet av egen erfaring at lærdommen om at man ikke er god nok bestandig, kan være nyttig, selv om det er tøft mens det står på.

Bildemessig henger jeg meg på det som er skrevet.

Mvh
Inga
Nina S.

Fint at du tar opp dette, mye dårlig miljø i fotballen, tøffe kår synes jeg.

Jeg får imidlertid ikke helt følelsen av at han står utenfor, han er for nær resten av spillerne til det. Og skulle gjerne hatt med hele gutten, også slik at bildet blir tatt mer på avstand, sånn at han har mer luft rundt seg i bildet, det understreker bedre at han er aleine.
Mvh Nina
Janne L.

Takk for kommentarer. Jeg synest at denne situasjonen er et kjempeproblem akuratt nå. Jeg var selv siste mann som kom på banen. Da jeg ble byttet inn hørte jeg sukk og stønn fra de andre spillerene. Og det var tydelig at alle ønsket meg på benken. Jeg sluttet. Jeg begynte igjen i voksen alder. Jeg er fortsatt like dårlig, men det er så gøy. Så har jeg den formening at kammeratskap og trim er viktigere enn en proff kariere.

Nå er det min barn det gjelder. Og jeg har gått hjem fra mang en kamp, dypt skuffet. Hvordan kan treneren la et barn stå på sidelinjen i en hel kamp?

Jeg har tatt kontakt med idrettslaget. De som sitter i styret er folk som har lykkes innen sin sport, og blitt trenere i voksen alder. Det er valg i januar. Jeg stiller til valg som nest formann. Jeg tror noen trenger å kjempe for de svake også.

Så til bildet. Jeg ser den uheldige kloningen. Jeg fikk det ikke til bedre. Og det var medisin å få ut litt frustrasjon over temaet. Jeg skal ved neste annledning ta et bilde av hele gutten. Så skal vi se om det blir bedre.

Ikke lett å få til et bilde som viser hva jeg føler.

Janne
Venche J.

Stå på Janne. Barne- og ungdomsidretten trenger slike som deg. :)

Selve bildet er behørig kommentert, så det trenger ikke jeg å bry meg om.

Tommelen opp!

Wenche.
Inger Anne Maritsdotter V.

Et enormt godt formidlende bilde ,
godt gjennomført ,
et tankevekkende tema du tar opp ,

er helt enig med deg , er selv mor til tre ;-)

Mvh Inger Anne
Kay R.

Godt formidlet og dokumentert synspunkt. Synes nesten temaet mobbing e nærliggende.. Enig med dæ.. Et flott bilde som illustrerer nettopp det du vil vise oss.. Ikke vanskelig å ta temaet..
Ha en fin kveld...

MVH Kay:-)
eivind H.

Hei janne! et bra bilde. eg blei sjølv benkesliter når det spissa seg til i 15-års alderen. derfor begynte eg med friidrett, og blei best, heh:)
men et viktig tema det der. vanskelig. har gått idrettslinja og diskutert temaet mange ganger.
Heier på deg!
takk for ros på mine bilder!:)
Du har mange flotte bilder. Imorra skal eg kjøpe meg stativ! hurra:)
Odd Eirik S.

Blir nesten rørt av ditt engasjement. Vi så akkurat det samme innen håndball der jentene våre var med. Men det er ikke bestandig treneren som skal ha skylden. Det finnes en del foreldre også som bruker ''skitne'' knep. Så med en posisjon i styret så burde du ha en mulighet til å påvirke dette. På dette aldersstatiet har jeg inntrykk av at det generelt sett er for mye alvor og for lite lek i de fleste sportsgrener.

Utsilingen av de uønskede starter vel allerede på dette stadiet. Og en effektiv måte er jo bare å plassere de som ikke er ønsket på benken. Kynisk men har en følelse av det er slik det fungerer. Spesielt innen lagidrett.

Godt forsøk med kloningen, men gress med nyanser er ikke det enkleste å klone. Du skulle ha plukket litt her og der for å lage en miks. Du kan jo ta en titt på bilde nr. 119316. Der er alt av kjøreledninger og anordninger på taket til lokomotivet klonet bort. Kloning er et møysommelig arbeid og man må bruke kost størelse 3-4 og jobbe nesten på pixel nivå. I allefall blåse opp bildet så mye at man kan sjeldne hver pixel.

Bildet viser svært bra den følelsen du beskriver og det vekker mange følelser hos meg også. Synes dette var svært bra presentert av deg.

mvh
OddES
Avsluttet .

Hei! veldig bra bilde synes eg ;)
På ein måte litt trist...
Som andre har sagt før meg ville eg tatt med heile gutten som står utenfor.
Stå på ;)

- Guro -
Hege J.

Hei Janne!

Her er det meste sagt allerede, men ønsker å backe deg opp litt så jeg henger meg på med en kommentar, jeg også...

Er vel av de som har lykkes rimelig greit innen ballsport i oppveksten og har ikke følt problemet på kroppen selv. Som mor, lærer og også håndballtrener ser jeg allikevel at det du tar opp er et kjempeproblem innen lagidretten og det er SÅ bra at noen våger ta opp kampen for de svake. Det er ille at noen blir stående på sidelinja, men at voksne mennesker, trenere og foreldre, ser dette uten å gripe inn gjør meg vondt langt inn i hjerterota...

Støtter deg 100%! Godt det finnes foreldre som engasjerer seg og tør stå opp med sunne holdninger. Håper du blir valgt!

Engasjert hilsen fra Hege
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu