Nesseby kirke
Litt sommerminner.<p>
Nydelig kirke, men jeg lurer litt på den kirkegården - den har iallfall nærhet til havet.<p> Noen lokalkjente som vet om den brukes som gravplass i dag?
Bildet inngår i albumet Arkitektur og interiør - Dette likte jeg.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-S VR 24-120 f/3.5-5.6G IF-ED
  • Brennvidde120mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/1000s
  • FilmtypeRAW - ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger338
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_112152} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Avsluttet .

vakker og idyllisk kirke. Pent fotografert og komponert. Kjenner sommerfølelsen kommer sigende...
Kay R.

Fint dette Wenche... Sommerfrisk med fine farger. Har jo tatt mange bilder av denne lille kirka sjøl. Et fint motiv.. Se et litt annet bilde av denne kirka: bilde nr. 105742 . Artig å se kor forskjellig samme motiv kan bli.
Vet dessverre ikke kor dæm begravet folk i nessby pr. idag, men æ tror ikke det e hær nede. Et flott levert bilde..

NB: sorry at æ har vært litt innaktiv på dotten i det siste. Holder på å lage en webside som viser seg å ta F... så lang tid. (unskyld spåket..he,he..)
Ha en fin kveld..

MVH Kay:-)
Odd Eirik S.

Bra plassering av kirken og fine linjer i bildet. Lett å segmentere bildet for å studere de forkjellige delene hver for seg. Slår meg at uansett hvor jeg ser i bildet så er det ikke noe som forstyrrer. Kirken - uten å virke dominerende - fungerer den som et anker og et naturlig utgangspunkt for den vidre utforskingen av bildet. Særdeles bra at du tok med fyrlykta som betyr mye for dybden i bildet. Men på en eller annen måte så betyr den også mye for roen og behaget jeg finner. Likte formatet du har valgt.

Et svært behagelig og pent bilde som ga meg mye mer enn bare en kirkeavbildning.

mvh
OddES
Reidun G.

Et fint sted å oppholde seg en sommerdag, noe som jeg synes du klarer å formidle fint, samtidig som du får meg til å undre over hvordan det er her en sur kald vinterdag.
Reidun
Roger K.

Hei Wenche,
Det var andre tider da denne kirken ble bygd. Da var det ikke vei og biler som ble brukt for å komme seg til kirka. Langs kysten ble vel mange kirker bygd i nærheten av sjøen da transportmiddel var båt for å komme seg dit. Har en følelse av at mange av kirkene som ble bygd her nord og langs kysten hadde denne byggestilen. Det jeg stusser litt på er fargen som er brukt på denne. Kanskje uvanlig at det er brukt en lys blå farge? Flott bilde dette og dokumentasjon.

Mvh RK
Venche J.

Takk for kommentarene dere.

Reidun, det er nok mye rokk og fokk vinterstid. :)

Roger, den er nok nærmere perlegrå den kirka, men på grunn av lyset og skyggevirkningene i panelet blir det slik. Jeg la merke til at sakrestiet hadde en helt hvit farge når jeg tok bildet, men hadde jo ikke malepøse med meg, så det fikk være slik det var. Mulig de holdt på å male kirka. :)

Wenche.
Hilde J.

Harmoniskt og fint bilde. Mulig de lyse partiene blir litt vel lyse. En flott og orginal kirke.
Odd Tore S.

Hei!
Fint bilde av kirke i uvanlig maritimt miljø.
Litt trist med den veien som tar seg en tur innom, den forstyrrer både komp og motiv for meg. Men det ville vel vært litt for mye forlangt å få den fjernet!
Bildet ble litt blasst på skjermen min, kunne godt hatt mer mettede farger generelt uten at sommerstemningen gikk tapt. Litt blåstikk???
Odd Tore
Bjørn H.

Hei Wencke -

Et enkelt og flott bilde av en fin kirke...

Komposisjonen balanserer fint, og det hele virker fredfult og vakkert....

Bjørn :¤
Jan-Wilford A.

Vakkert, vemodig, men sannsynligvis, noe vått som et siste hvilested. Tror nok helsemyndighetene ville måtte stenge denne kirkegården etter dagens regler. Fin komposisjon, skarphet, lys og farger. Forøvrig syntes jeg veien hører med som en naturlig del av stedet.
Helge A.

Kirkegården ligger et stykke bak (retning vest) for skolen. Vil tippe at hele kirken er hvit når det er overskyet vær.

Helge
Jonny E.

Hei hei

Det her bildet like eg godt, enig med Roger at den forteller en historie om gamle daga langs kysten, god parkeringsplass i denne fjæra.
Kirka harkanskje også fungert som et kjennemerke for sjøfarende
som fyret i bakgrunnen har overtatt oppgaven til i nyere tid.
Fint med veien som svinger innom bildet.....
dette bildet likte eg svært godt du.

Ha en god dag

. JonnyE
Venche J.

Takk for kommentarene til de som ennå ikke er takket.

Landskapsbilder er likssom min greie. Motivene er så flinke til å vise seg frem, jeg gjør mitt beste for å bringe det videre.

Til dere som er interessert i historie:
Nesseby var i gammel tid et eget kirkesogn, og dersom man graver i gamle dokumenter så ser man at det var utrolig mange som ble gift, døpt og begravd der. Farsslekta kommer fra Jarfjord, og det var slett ikke uvanlig at de tok båten over fjorden for å være med på store høytider. Det var spesielt påske og pinse som ble nevnt.

Nesseby kirke ble innviet i 1858 og restaurert i 1983.

Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu