Direct Access
=> IPTC
Bildet inngår i albumet By Invisible Light - UV/IR bilder:
Fotografering uten å se noe som helst. (i søkeren), men med alle muligheter for å ta bilder på tradisjonelt vis likevel
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger852
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_111718} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .
Direct access...til herlig sommervarm sjø. Til tross for det mørke vannet har du fått til et supert lys her. Herlig minimalistisk barneportrett-komposisjon.
Sidsel A.
Jeg må innrømme at jeg ikke har hatt like stor sans for alle UV/IR-bildene dine. Kan ikke bedømme det tekniske, og har synes det er vanskelig å kommentere dem, men som du selv sier, så er det resultatet som teller, og mange av dem har ikke gitt meg så mye sånn sett. Dette, derimot synes jeg er helt herlig. Det har en utrolig mykhet. Vannet og gutten mot hverandre utgjør et vakkert bilde. Kunne kanskje ha ønsket meg mer bein, kanskje føttene i vannkanten til og med? Ellers tillater jeg meg i etterkant å trekke ''Spring stars'' og ''Winter Sotstice'' som bilder som betar meg, særlig det første synes jeg er kjempestilig.
mvh Sidsel
Siri Elisabeth J.
Enkelt og vakkert bilde.
Det store mørke vannet og den lyse barnekroppen..
Fint komponert sammen.

Skulle gjerne sett litt mer av bena og litt mindre vann på toppen.

Hilsen Siri:-)
Tom B.
En herlig stofflighet hever dette langt over det albumnivået som motivet vanligvis hører hjemme i. Carrara marmor ?

TomB.
Avsluttet .
Et flott bilde med kontraster mellom unge og vannet! Bra!!
Stian G.
Uvant ''streit'' til å komme fra deg Bjørn ;) Den store vannflaten skaper en stor ro i bildet og mangelen på diagonaler underbygger roen. Jeg får på en måte en følse av av gutten er litt skeptisk til vannet her. At han egentlig ikke har så veldig lyst til å bade - kanskje det er litt kaldt?
- Uansett - likte bildet og synes at du igjen har klart å vise oss muligheten som oppstår når man beveger seg vekk fra det normale i fotografiens verden.
Vibeke P.
Likte godt dette. Kompen ble faktisk utrolig spennende og uvanlig her. Likte det. Det tektniske har jeg ingen mulighet til å bedømme, men det visuelle sitter som et skudd!

Vibeke : )
Odd Tore S.
Hei!
Jeg følger med på dine UV/IR utflukter med stor interesse, men har oftest ikke helt ord til å kommentere.
Denne gangen synes jeg det ble et bra barnebilde av en kanskje noe motstrebende bader?
Godt gjennomført, men egentlig ganske tradisjonelt alternativ til s/h med kraftig bruk av filter?
Vel, metoden teller ikke, det er det resulatet som gjør, og det likte jeg.
Odd Tore
Eirik H.
Eg tenkjer i same retning som TB. Ein kan dra mange slutningar ut i frå kontrasten mellom den spede guten og det mørke skumle vatnet. Svært bra Bjørn.
Birna R.
Takker for innspillene. Jeg ser at flere ''tenker'' langs de samme baner som jeg selv gjorde da opptaket ble gjort.

Etpar momenter fra min side: selv om jeg fotograferte uten å (kunne) se i en søker, så betyr det ikke at det er umulig å komponere bildet. Det var ønskemålet fra min side å ''kutte'' bildet i nederkant for å forsterke kontrasten barn/vann. Stranda er den samme som i bilde nr. 133214 og på dét bildet var strandgjengivelsen essensiell. Her derimot er det ikke bare unødvendig, men direkte ødeleggende å ha den med. Det betyr også at stort mer enn øvre del av beina ikke kunne komme innenfor bildefeltet. Prisen for å få riktig utsnitt i nederkant betød at jeg fikk med for mye øverst, så bildet er kuttet endel i toppen for å få proporsjonene riktig (i mine øyne).

TomB nevner hudgjengivelsen og det er et viktig poeng, IR gir nemlig en helt spesiell glød til hud. Det kommer ikke av en filtereffekt, men forårsakes av IR-lysets refleksjon som skjer på og like *under* overflaten. Digital-IR har dessuten en merkverdig evne til å gjengi detaljer inn i skyggene, langt mer uttalt enn på noen IR-film jeg har brukt. Har ikke ikke noe fornuftig svar på hvorfor det er slik, men min erfaring tilsier at dette skjer som oftest med digital-IR i solskinn. Hvordan det nå enn er så blir sluttresultatet (som er det tellende) en veldig plastisk, myk og 3-D avbildning av mennesker og tilsvarende vesener. Renheten i IR-gjengivelsen som mitt modifiserte D1 gir betyr også mye, jeg har ikke fått like god modelleringseffekt med f.eks. D1X og IR-filter.
Hilde J.
Jo mer jeg ser av IR bilder og leser om temaet - jo mer interessant blir det. Dette bildet var veldig overraskende - teknisk interessant, og utrykksmessig synes jeg (sikkert som den eneste ) at det ble litt uhyggelig. Det nesten overjordiske barnet og det sorte kalde vannet gir meg mindre trivelige assosiasjoner.

Går det an å spørre hva det er du gjør med kamera når du snakker om at det er modifisert? Går det an å ta sånne bilder med min D100 - og evt. går det an å få kamera tilbake i opprinnelig stand?

~~hilde~~
Birna R.
Oppfatningen av bildet er du ikke alene om.

ang. D100/IR så går det helt fint, men du vil trenge stativ der jeg kan ta håndholdt med mitt ombygde kamera. Til gjengjeld så er ditt kamera umodifisert mens mitt er permanent modifisert.

Du bør anvende et mørkt IR-filter, helst et Wratten 87. Det passer perfekt til D100. De lyse filtrene av 89B-typen (B+W O-92, Hoya R-72) vil gi tendens til utblåsing av rødkanalen og mer støy i bidlet, men eksponeringstidene blir adskillig kortere og det er mulighet (men ingen garanti) for at du ka nfå frem IR-''farger''. Med 87-filtret vil bildene ofte bli best som sv/hv evt. med en svak farget grunntone.

Mitt bilde er tatt ved f/16 og 1/50 sek på ''ISO'' 200, som går helt greit håndholdt. Jeg pleier å blende ned mye mer med IR enn ellers, av flere årsaker: IR-fokus ligger litt forskjellig fra visuelt fokus, så selv om jeg stiller inn kameraet etter avstandsskala på objektivet er det ingen garanti for at jeg havner rett og mer dybdeskarphet er å foretrekke, dessuten vil objektivets prestasjon i IR være svakere enn i synlig lys og mer nedblending kreves for skarpere bilder, og sist men ikke minst, den økte ''dybde''følesen som IR-lyset gir kan bare utnyttes dersom bildet i seg selv har god dybdeskarphet. Så med min 28 mm kjører jeg f/16 som standard verdi.
Frank W. G.
Joda, dette likte jeg veldig godt. Fin flateutnyttelse.

Frank
Nicolay S.
Synes IR bilder er best i sort/hvitt, og dette bildet bekrefter det til fulle. Fantastisk hvilken glød man får frem på hud. Vannet ga en virkelig flott effekt. Det var litt spennende, men samtidig litt rotete med de små bølgene i bakgrunnen. Men bildet ville vel vært kjedelig uten.
Roy S.
beste barneportrettet på dotten så langt.

Roy
Tarjei Ekenes K.
dette var kult

en så liten hvit unge mot et så stort og mørkt hav

fett

:-D ! son tarjeiav !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu