Nok eit mobilbilde fra meg, tatt i Raw, 40 megapixel, etterbehandlet i Lightroom CC.
Siden få av dere er på Forum, så tillater jeg meg å stille følgende spørsmål: Hvorfor velger en del her inne bare å skrive digresjoner under bilder uten å vurdere, gi kritikk på bilder?
Digresjon pluss bildekritikk er bra, men bare en digresjon, nei takk, for min del.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2020-01-09 18:52:00
    Versjon #2
Utstyr
  • HUAWEI VOG-L29
  • HUAWEI P30 Pro Rear Wide Camera
  • Brennvidde2.3mm
  • Blender-
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, Raw, etterbehandla i Lightroom CC.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger88
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1115330} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
karin s.
Hei arild,ser det, man skal fordype seg i bildet,det skal vekke interesse,Helt greit synes jeg,men mener og at i noen tilfeller kan det være greit å vite hva fotografen vil fremme og fortelle, tøft bilde med tlf du legger ut,dramatisk med fint lys over bakgrunnen,fjellet,huawei gjør jobben.
Mvh karin.
Arild T.
Takk for rask respons og kommentar, Karin!
Tror vi er enige her, men ville bare poengtere at kombinasjonen digresjon, tolking av bilde pluss kritikk er det essensielle, ikke bare digresjon. Da er det ingen bildekritikk.
Takk for innspill!

Arild
Jostein S.
Hei
VAKKERT
Nydelig motiv Arild
Herlig lyssetting
Avsluttet .
Lys og skygger er her brukt til å skape en spennende og nesten litt dyster komposisjon som i alle for undertegnede oppleves som stemningsskapende, tanker og følelser jages ut på en liten vandring - på en slitsom og litt krevende vei. Veiens kurver korresponderer suverent med skyformasjonene. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Keshav N.
Fint svart hvitt bilde. For meg ser det ut som et kutt under trærene vil gi et fint panorama her. Syns bakgrunnen er det beste her.
mvh Keshav
Harald N.
God komposisjon med fin dybde. Godt fotoarbeid.
Mvh Harald
Roar F.
Grei komposisjon, litt mye vei ute av fokus og/eller mørk i forgrunnen. Gjør seg bra i s/hv.

Når det gjelder digresjoner, så er jeg nok skyldig i det, men når du presenterer et bilde med tekst som snakker om å bryte barrierer, fordi det er brukt mobil, og får synspunkter på det, synes jeg ikke du skal klage. Vær glad noen leser det du skriver, og ser på bildene dine. :-)
Torild H.
Eit naturens utsnitt som favner om mykje: Vei, skog vann, fjell og himmel. Med så stor del av forgrunnen forunt veien har det på meg den virkning at veibanen nærast "kjennes" under føtene og ein vil traska innover på veien - og i bildet; bra det!
Får litt kjensle av at bilde er litt for bearbeida, spesielt forgrunn, men det er vel ein smakssak, liker sjølv best bilder "rett fra kamera" utan for mykje dikke-darer.
(Er forresten litt usikker på kva du legg i ordet "digresjon"? For meg tyder ordet: avstikker, sidesprang...)
Arild T.
Takk til Karin, Jostein, Kjell Øyvind, Keshav, Harald, Roar F., Og Torild for kommentarer og innspill!

Keshav: Legger ut en versjon etter ditt ømske i løpet av kvelden.

Roar F.: Når det gelder digresjoner, så skal du ikke føle deg truffet. Jeg opplever dine kommentarer som gjennomtenkte, ærlige og spot on! Håper du ikke har misforstått meg, men en kommentar på et bilde bestående bare av digresjoner, er ingen billedkritikk.En digresjon i kombinasjon med en kommentar som går direkte på bildet, er strålende!

Kanskje er det meg som misforstår deg nå, men jeg har ikke brutt noen barriere ved å legge ut mobilbilder, det er det flere som har gjort før meg, men det er en personlig brutt barriere for meg å gjøre det fordi jeg opplever liten fotoglede ved å ta bilder med mobil. Dette var et forsøk; blir nok kamerabilder etter dette.

Torild: Takk for din grundige analyse! Vedkommende bilde er så og si tatt rett ut fra kamera. Da det er et rawbilde, har jeg nødvendigvis måtte justert kontrast, skarphet, lettet litt på eksponeringa pluss litt justering av hvitbalansen.

Digresjon betyr som du sier "et sidesprang" bort fra det det dreier seg om, i dette tilfelle bildekritikk da forumet heter Bildekritikken. Kan ta et tenkt eksempel: Hvis jeg legger ut et bilde fra Bergen og vedkommende som kommenterer bare skriver om den gang han studerte i Bergen og om hvor fælt det regnet der uten å komme med en spesifikk kommentar som går på selve det fotografiske produktet, bildet, da er det en digresjon. Men for nok en gang å understreke det; digresjon pluss omtale/kritikk av et bilde er helt topp! Nok en gang takk for ditt innspill og spørsmål!

Hilsen Arild


Torild H.
Takk for oppklaring vedr. begrepet digresjon.
Roar K.
Skal man gå her så trenger man visst gummistøvler.
Men slik er jo den norske vinteren a'la 2019/2020.
Av en eller annen grunn velger jeg her V2 som er litt lysere og mer åpent - eller føles hvertfall slik.
Kunne kanskje skrevet noe om linjer ut i hjørnet på V1, men siden det er løst i V2 så er det vel ikke noe å terpe på?

Roar

Roar F.
V2 ble en stor forbedring, og etterbehandlingen er fint gjort, med gode gråtoner. Moro at det går an å fotografere i RAW på en mobil (kanskje det går an på min også, har virkelig aldri sjekket) :-)

Ang. barrierer, så refererte jeg bare det du skrev på det første mobilbildet du la ut, hvor jeg nok ikke kommenterte bildet i det hele tatt, kun det å bruke mobilen som kamera :-)

Vi lar det bli med det.

Huawei synes å gi deg masse megapixels, og med RAW så begynner det å ligne noe. Jeg forbinder mobiltelefoner med (litt for) hardt komprimerte JPEG, med høy fargemetning og overdrevet skarphet.

Keshav N.
V2 ble veldig fin, du er blant de få som reagerer på mine forslag.
mvh Keshav
Avsluttet .
Velger originalen fordi dybden i bildet kommer bedre frem og man får en følelse av å stå i veien. V2 gir meg ikke det, blir mere bare et vanlig bilde. Flott motiv og etterbehandlingen var passe.
Arild T.
Takk til Roar og Roar for kommentar og respons på min kommentar!
Keshav: Jeg prøver, i respekt for den som kommer med et endringsforslag, å gi respons. Slik jeg ser det, er det elementær folkeskikk. Takk, Keshav!

Arild
Arild T.
Takk til Christer for kommentar!

Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu