Seterliv
Kua nyter utsikten over Hafslo og innover mot Sogndal
Bildet inngår i albumet Landets vakreste fylke? - Natur har vi nok av her i Sogn og Fjordane...
Utstyr
  • Canon EOS 300
  • Sigma 28-80 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger168
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_111065} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Rune S.

Hmm, litt vel utbrent endel steder her... Må få sjekket det opp litt senere...
Kurt S.

Ja ser det er litt utbrent i himmelen. Den beste måten å unngå slikt på tror jeg er å bruke et avtonet gråfilter. Hadde selv et slikt på min gamle analoge speilrefleks. Fungerte kjempefint. Ellers et fint bonderomantisk bilde.
Kanskje kua kom litt for nær bildekanten til venstre. Flott dybde og veldig fint lys. Har lest i en fotobok at dersom du har litt varme farger ( og det har du jo her ) i forgrunnen mot litt kjøligere farger i bakgrunnen får du forsterket dybdefølelse. Mon tro om kua nyter denne flotte utsikten eller den bare ligger og tenker på mat ? -:)
mvh Kurt
Vegard L.

Fint bilde, men litt trangt bak kua. Om det er fra landets flotteste fylke kan vi nok diskutere..... Hilsen Vegard (Sunnmøring).
Tone B.

Heisann Rune,

Flott sted å ta en pause i bakken dette! Flott natur du viser frem her.

Det ble litt trangt for kua ja - skulle gitt den litt mere plass bak til å boltre seg på. Utbrenthet i himmelen er påpekt, men ellers synes jeg dette var et fint naturbilde fra deg med fin høyde og dybdefølelse. Lurer på om bildet heller litt mot venstre? får en følelse av det,,,

Ønsker deg en riktig god helg!

mvh Tone
Rune S.

Tusen takk for flotte og lærerike kritikker!

Kurt: Jeg har aldri brukt noe filter, men har etterhvert lært at det er nødvendig. Og det er klart at kua beundrer utsikten!! :-)

God helg

Rune
Elin F.

Storslått natur dette! Det at du har latt kua få bli med, gjør bildet mer spennende. Tenker på ''Freia melkesjokolade''. Jo, er litt trangt bak kua. Men egentlig lurer jeg på hva i all verden hun har å gjøre i så bratt og ulent terreng, venter nesten på at hun skal falle ned og brekke beina.

Mvh Elin
Kurt S.

Rune: Et slikt filter er veldig enkelt å bruke. Du må først kjøpe en filterholder til å skru på linsa. Tror det var merket ''Cokin'' jeg hadde. Et avtonet gråfilter er rett og slett en tynn glassplate som du da trer ned i holderen. Glassplata er farget øverst og blir gradert lysere nedover. Det er helt blankt glass nederst. Lysforskjellene blir da utlingnet og man kan unngå utebrent himmel og får også forsterket ''tegningene'' i himmelen. Tror jeg betalte 2-300 kr for holder og filteret. Mulig det er litt mere nå. Filterholderen kan du imidlertid bruke til flere andre filter av samme merke. Et polaroidfilter er også greit å ha. (hindrer reflekser fra vann/ blanke flater og forsterker farger)
mvh Kurt
Rune S.

Hehe Elin :-) Hun ligger riktignok nær kanten av nokså ulent og bratt terreng, men oppå der hvor den er er det en flott flate og gode beitemuligheter. Jeg ser nå at det er for trangt bak kua, og skal huske det til neste gang, håper jeg.

Takk for enda mer info ang. filter og-holder, Kurt! Skal se om jeg ikke finner noe slikt en av de nærmeste dagene.

mvh Rune
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu