Vidsyn
Tatt med min Konika Minolta Dynax 5D med 6 mp i 2006. Syns den greide seg bra. Tatt fra Stalsberget på Jeløya.
Utstyr
  • KONICA MINOLTA DYNAX 5D
  • -
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHav og sjø
  • Lastet opp
  • Visninger36
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1108149} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Arild T.
En god komposisjon og bilde som viser at 6 mp er mer en nok til presentasjon på skjerm og og print opp til A3. Fin stemning i bildet, men personlig ville jeg nærmest ha halvert himmelen for å få enda bedre dybde i bildet pluss et større fokus på mannen og hunden.

Hilsen Arild
Åge M.
Takk for kritikk Arild - ønskelig :) Og du er inne på noe som stadig diskuteres her på Bildekritikken, nemlig kutt i topp og/eller bunn. Ofte er det påkrevet, men av og til (min mening) "stjeler" et kutt noe av hovedintensjonen med bildet, nemlig det å formidle det storslåtte - som for eksempel en høy himmel, et "luftig" utsyn, etc. Kutt kan noen ganger fjerne en ønsket dimensjon og gjøre bildet "trangere". Så kommer det selvsagt an på hva fotografen ønsker å formidle. Hvis det er - i dette tilfellet - personene på bildet er jeg enig med deg. Men her er det nok vidsynet med himmelen med de forblåste skyene og horisonten som fortaper seg i det uendelige som ønskes formidlet. Personen med bikkja gir perspektivet og balanse i bildet.
Så ser jeg jo at horisontplasseringen midt i billedflata jo ikke akkurat er etter boka da.

Så kan en være rykende uenig i mine betraktninger, så diskuter gjerne :) Men er det ikke det Bildekritikken er til for da?
Per L.
Bilde utsnitt kan være vanskelig, men den må jo være i samsvar med intensjonen for bildet. I så måte er det fotografen som må ha siste ordet. Her synes jeg utsnittet er ypperlig ut fra tittelen. Skulle det likevel være ønskelig å kappe noe her, må det bli nede - jfr midtstilt horisont! Mvh Per
Per Haavard L.
Hei Åge et flott landdkaps bilde og personen med hunden gjør hele bilde .
Arild T.
Hei, igjen Åge.
Takk for du responderer på kritikk. Det er ikke alle her inne som gjør det, men heller går forbi det i stillhet. Ser og forstår dine synspunkter, men det er du som til syvende og sist bestemmer hvordan bildet ditt skal være.Gode og konstruktive diskusjoner er det altfor lite av her på Bildekritikken.

Hilsen Arild
Keshav N.
Flott og stemningsfullt bilde. Jeg er enig med Arild her, et kutt oppe gir deg bare en ny versjon av bildet,
mvh Keshav
Åge M.
Tusen takk for respons Arild, Per, Per Haavard og Keshav :)
SveinM M.
Et slikt utsyn er vel verdt et bilde, ja! Fint komponert, slik det er...! :)
Åge M.
Takker, SveinM!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu