Nede på stasjonen....
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger712
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_110369} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Avsluttet .

Eina stasjon om jeg ikke tar feil
Avsluttet .

Liker linjene i skinnene og platformen. Kanskje du skulle brukt polafilter for om mulig fått mer ''smell'' i det (lille) blå på himmelen? Ikke vet jeg, var jo ikke der da du tok bildet. Jeg liker bildet. EL 14 til venstre, ikke sant? Hvilken stasjon er det? Det er lenge siden det gikk tog til Dokka/Fagernes, dessverre. Er et lenge siden bildet ble tatt?
Odd Tore S.

Neppe El 14, men El 11 i tidlig (original) utgave med teakvogner. Og diesel motorvogn type 86 med tilhenger og ekstra 1000 meter på taket i tillegg.
Når tok du dette? Jeg trodde at de siste El 11 av denne typen gikk på Flåmsbana etter at El 9 ble utrangert? Dette har også lite og sentrert type og lok.nr., så det tyder på eldre bilde? Det gjør ikke grønnfargen på personen, så da er det vel en veterantogbegivenhet?
Bildet ditt? Typisk jernbane, litt grått og ganske blek og konturløs himmel. Mer for togentusiaster enn for fotoentusiaster. Og gresset gror i skinnegangen, men skinnene har i hvert fall blank skinnetopp. Digitale artifacts på skinnene mot sidene av bildet, lite å gjøre med det når de er resized og .jpg-komprimert.
Odd Tore
Trond L.

Hei!

Takk for kommentarer.

Litt fakta om bildet.
Ja, det er en veterantog begivenhet. På bildet ser vi El 11 2107 (?) tilhørende Norsk Jernbanemuseum/Norsk Museumstog (NMT). I spor 2 står Motorvogn BM 86 28 og styrevogn 86 76 tilhørende Nordisk Jernbaneklubb. Sistnevnte vogner var utleid høsten 2003 til AS Valdresbanen og ble benyttet på strekningen Gjøvik-Eina-Dokka til charter og turistkjøring.

El 11'n og trevognene setter her kursen tilbake til Oslo etter Norsk Jernbaneklubb sin medlemsutflukt til Odnes på Valdresbanen. Stasjonen er altså Eina.

Bildet er tatt akkurat i skumringen, så lysforholdene var vel ikke akkurat de beste, men jeg syns ikke resultatet vart så aller verst.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu