- Paradigme -
Et bilde i mitt svart hvitt-prosjekt i serien Paradigme. Bør sees mot mørk bakgrunn ved å klikke på bildet.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF16mmF1.4 R WR
  • Brennvidde16mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/180s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger49
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1103401} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .
Pent komponert med fint lys og skyggepartier. Bildet har etter hva jeg kan se et litt drømmeaktig utseende som passet fint. Et bra bilde til serien din.
Jostein S.
Hei
Spennende med den lysvekslingen du har i motivet
Skyggene skaper liv i bildet
Disse "traktor-eggene" ligger rundt om i naturen både her og der.Har lagt merke til at det ofte tar svært lang tid å få ruget ut disse eggene!
Avsluttet .
Her er en typisk rural scene, en gammel, åpenbart sliten og skjev uthusbygning, foran den en eng som åpenbart ble slått i fjor og hvor avlingen fortsatt ligger innpakket i plast, "traktoregg" som det visstnok kalles, og bak dette en vinterlig bjerkeskog, nakne trær med hvite stammer. Her er sterke kontraster mellom solbelyste og skyggefulle partier. Totalt sett fremtrer bildet som ganske mørkt, og for så vidt opplever jeg at det kommuniserer en nesten litt dyster stemning.

Jeg tenker at kontraster preger bildet, som nevnt mellom lyse og mørke partier, men også mellom det moderne, plastpakkede høyet og den gamle bygningen og naturen for øvrig. Jeg opplever også at kontrastene her bidrar til å skape en fin komposisjon, som også styrkes av at de enkelte elementer i bildet er fint innpasset i et godt utsnitt.

Bildet fremstår som en sterk skildring av et moderne ruralt miljø hvor kontraster som nevnt kan tenkes etter ulike dimensjoner. Jeg tenker at tittelen også avspeiler dette, det har blitt et mønster, praktisk, men kanskje ikke estetisk på topp. Jeg synes scenen er godt observert og fint utnyttet som et motiv. Behandlingen av lyset, herunder kontrastene, er fremragende. Det samme gjelder detaljer og skarphet. Meget bra.

vennlig hilsen Kjell Øyvind
SveinM M.
Ikke så ofte en ser "maleriske" s/h-bilder, men dette er et unntak! Liker! :)
Arild T.
Takker for kommentarer Christer, Jostein, Kjell Øyvind og Svein!

Kjell Øyvind: Takk for din grundige kommentar! En fryd å lese rent innholdsmessig, og det norske skriftspråket bruker du på en forbilledlig måte!

Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu